Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Foodfoto’s weekoverzicht #29 | Eerste drukke weken met 2 kids na kraamweek

Yes, daar ben ik alweer! Met deel 2 van de foodfoto’s van mijn zwangerschapsverlof. Over het algemeen eet ik vrij simpel, het begin met 2 kids is best druk. De ene dag komt ik nergens aan toe, de andere dag heb ik wel tijd om ook zelf in de keuken te duiken, of om een beetje te werken tussendoor.

Bekijk de foodfoto’s van week 3 t/m 8 met baby Jill :)

We beginnen in het weekend, met een lekker bordje soep en een stokbroodje. Dit is zo’n stokbrood waar de kruidenboter al in zit, zo fout maar afentoe ook gewoon even lekker (en makkelijk).

Yum! Zo lekker om nu weer rood vlees te eten.

Wat hebben we de afgelopen maanden mooi weer gehad zeg. Ik heb er van genoten door lekker veel te wandelen met mijn meiden. En bij een van de wandelingen zat ik ineens aan de appeltaart met slagroom bij het Keetje. Zo lekker!

Aan de bak! Voordat Jill geboren werd had ik nog de illusie dat ik vaak zelf iets lekkers zou maken voor de kraamvisite. Maar in de praktijk bleek dit toch niet echt te doen Wel maakte ik 1x het rocky road kraamhapje. Voordeel is dat je hiervan lekker veel hapjes tegelijkertijd maakt, en het is zo lekker!

Tip: als er een meisje geboren wordt doen roze koeken het ook goed bij de kraamvisite ;)

Heel tof: Donny Craves heeft een vegan roze koek ontwikkeld. Deze roze koek is gebaseerd op kikkererwten, en ik vond hem serieus lekkerder dan de ‘echte’ roze koek.

Hé dat is toevallig. Bij de foodfoto’s van mijn kraamweek zag je oliebollen, en nu weer. Dit was op de kermis in het dorp :) Lekker, oliebollen zijn echt mijn guilty pleasure.

Op zondagmiddag gingen we lekker borrelen bij mijn ouders. Ik maakte de hapjes met appelstroop, spek en Président Brie.

Extra leuk omdat dit de eerste keer was met de hele familie bij elkaar, met de baby’s van mijn zusje en broertje. Mijn ouders hebben binnen 15 dagen 3 kleinkinderen gekregen.

En.. hier maakte ik het eerste recept voor de blog! Het recept voor deze lekkere croissants deel ik snel!

Toen Jill 4 weken oud was moest ik wel weer een beetje aan het werk. De deadline van de scheurkalender kwam steeds dichterbij, en de puntjes moesten nog wel op de i worden gezet. Juliette kwam bij mij thuis om samen aan de scheurkalender te werken. Jill was er ook bij, ze lag lekker in de draagzak.

Valt het jullie op dat ik weinig ontbijtjes en lunches deel? Dat komt omdat ik eigenlijk best wel eentonig at/eet. Omdat het best druk is met twee kids is het makkelijker om een broodje te smeren :)

En de avondmaaltijden zijn soms ook lekker makkelijk, restjes uit de vriezer bijvoorbeeld :)

Hier had ik wel even zin om mijn best te doen voor de lunch: lekkere banaan/ei pannenkoekjes.

Blijft lekker: lunchen met kibbeling van de visboer. Een echte traktatie, Fem vindt het ook heel erg lekker.

Ik ontvang ook nog steeds de nieuwste #foodpost, deze deel ik meestal op Instagram Stories (klik hier voor mijn account). Hier testte we de vegen rookworst van Unox. Maar ik moet eerlijk zeggen dit niet zo’n succes was. We hebben liever een echte rookworst.

Tussen al dat eten door knuffel ik natuurlijk lekker veel met mijn meiden. Voor al Jill, Fem gaat liever met mij kleuren of spelletjes spelen ;)

Ik had al 3 weken goudrenetten liggen om appeltaart van te maken. Eindelijk had ik er zin in en tijd voor. Wel met baby in de draadzak uiteindelijk ;)

Sushi!

Yes! Hier was de scheurkalender helemaal af! Inmiddels loopt de pre-order ook al!

Klik hier om de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 direct te bestellen, het duurt niet lang meer voor je hem in huis hebt!

Ik dacht dat we niet zoveel nodig hadden, dus ging samen met Fem en Jill in de wagen boodschappen doen. Maar dit karretje bleek toch veel te klein voor mijn boodschappen ;)

Na een wandeling in het streekbos belandden we bij IJgenweis.

Eigenlijk wilden we na een drankje en borrelbroodje weer weggaan, we zaten niet helemaal relaxt. Mevrouw besloot hier namelijk d’r eerste spuitluier te hebben ;) Toen ik alles had omgekleed en opgeruimd en gevoed sliep ze ineens heerlijk in de draagzak. Dus bleven we onverwachts toch lekker zitten om een hapje te eten.

En natuurlijk koos ik voor een lekker stukje roodvlees, Texels lam.

Selfie met z’n viertjes. 

Zo lief: De Bakker van Hoorn stuurde ons een super lekker ontbijtje toe. Met mijn lievelings croissants.

Laatste ijsje van het seizoen <3

Koken uit mijn eigen kookboek blijft het leukste wat er is. De kippensoep is iedere keer weer een hit!

In mijn webwinkel loopt nu een actie: Snelle klassiekers met een twist’ bestel je nu voor € 17,50!

Samen met Fem zette ik deze lekkere taart op de foto.

Speeltuin chillings in oktober. Zo fijn!

Wat een traktatie: lunchen met de nieuwe Tony’s reep op je brood!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Dorien 6 november 2018 om 14:27

  Door jouw foto’s en het artikel over de bakker van, ben ik er ook heen gegaan met mijn vriend :)
  Die croissant is zoooooo lekker!

 2. Marjon (Uitgelezen) 7 november 2018 om 12:58

  Leuk weer! Wat bijzonder dat je ouders er 3 kleinkinderen bij kregen in 2 weken. Wie doet nou na?

  En geweldige foto met Jill in die draagzak :-)

  Groetjes, Marjon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *