Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Hapje brie met spek en appelstroop

Vandaag deel ik een simpel, maar super lekker hapje. Een hapje brie met spek en appelstroop. Tipje voor Oudejaarsavond?

Nu de kerstdagen voorbij zijn kijken we uit naar Oud & Nieuw. Het zijn een beetje gekke weken altijd, vrije dagen en veel activiteiten en gezelligheid met familie en vrienden. De komende dagen doen we even rustig aan. Komend weekend en natuurlijk met oudejaarsavond staan er weer gezellige dingen met vrienden op de planning. Dat gaat vaak gepaard met lekker eten ;)

Hapje brie met spek en appelstroop

Dit lekkere hapje met brie, spek en appelstroop maakte Joor afgelopen jaar voor een samenwerking met Président Brie. Ik deelde het voor de campagne op Instagram, maar niet op de blog. Toch is dit een receptje dat hier zeker niet mag ontbreken. Zelf heb ik dit hapje namelijk ook al een paar keer gemaakt. Het is zo simpel, maar zo lekker. Het maakt een toastje met brie nog veel lekkerder.

Romige brie met krokant spek en de zoete stroperige appelstroop. Een topcombi die het op ieder feestje goed doet.

Tip: ook lekker op een broodje!

Hapje brie met spek en appelstroop

10 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 1 stuk brie
  • 12 toastjes
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 12 stukjes ontbijtspek bijv 3 a 4 plakjes spek
  • handje pecannoten/walnoten of pijnboompitjes
  • 1 theelepel honing
  • snufje chilipoeder

Bereiding

  • Bak de ontbijtspek in een pan totdat het spek bruin en knapperig is. Haal uit de pan en maak de pan schoon. Rooster een handje pecannoten in dezelfde pan totdat ze lekker beginnen te ruiken. Voeg dan 1 theelepel honing en ¼ theelepel chilipoeder toe. Bak nog even door, maar laat niet aanbranden!
  • Beleg je toastje met brie en besmeer dit met een beetje appelstroop en leg daarop een stukje gebakken spek en een pittige pecannoot. Succes gegarandeerd!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Comments

  1. Stef van Pompoensoep.com 27 december 2018 at 07:40

    Voor een subtiele variatie:
    Ook lekker met Belgische (Loonse) perenstroop:
    een Limburgs streekproduct,
    met zoals de naam zegt vooral peren, maar ook een klein beetje appels.

    Warme groet,

    Stef

    Reply
    1. Vermeire Greta 2 januari 2019 at 15:54

      Beste wensen voor iedereen, ik heb het hapje klaargemaakt met perenstroop en een gegrild sneetje stokbrood, inplaats van pecannoot maakt ik het met walnoot die ik met wat honing liet karameliseren, en ooh wat was dat lekker.

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: