Bietensalade met geitenkaas – lunchsalade

Deze bietensalade met geitenkaas is wat mij betreft een ideale lunchsalade voor deze tijd van het jaar. En houd je niet van geitenkaas? Vervang het dat door een andere zachte witte kaas, zoals feta.

De bietensalade met geitenkaas is een variant op de tartaar van rode biet dat ik serveerde met het kerstdiner. In de foodfoto’s die ik gister deelde kwam hij zelfs 2x voorbij. Ik maakte het gerechtje als tussengerecht voor ons kerstdiner met vrienden, en omdat het een succes wat besloot ik het ook te maken voor het kerstdiner met de schoonfamilie bij ons thuis. En dat smaakte naar meer!

Daarom bouwde ik het ook om tot een lekkere lunchsalade, ideaal omdat ik (net als bijna iedereen) deze maand weer wat gezonder wil eten, en dus ook lunchen :)

bietensalade met geitenkaas

Bietensalade met geitenkaas

Vroeger (of eigenlijk tot een maand geleden) dacht ik dat het lastig was om verse rode bieten te bereiden. Ik kocht altijd voorgegaarde bieten. Ik weet nog dat mijn oma de bieten uit de moestuin van opa bereidde in een grote pan, en dat mijn moeder dat dan in zakjes meekreeg. Ik dacht dat het lastig was en veel werk. Maar nu weet ik beter. Het is namelijk super simpel (en lekker) om zelf bieten te roosteren. Dus dat heb ik voor deze bietensalade ook gedaan.

Daarnaast zijn geitenkaas en biet een hele fijne combinatie. Doe daar lekkere hartige spekjes bij, frisse augurk, appel en zilveruitjes. En je hebt binnen no time een super lekkere winterse salade voor je neus.

bietensalade met geitenkaas

Bietensalade met geitenkaas

15 minuten
+ 1 uur
2 porties

Ingrediënten

 • 2 rode bieten
 • 75 gram spekblokjes
 • handje gemengde sla
 • 1 eetlepel zilveruitjes
 • 2 augurken
 • 1 appel
 • 2 eetlepels worcestershiresaus
 • 35 gram zachte geitenkaas
 • 1 eetlepel pompoenpitjes
 • zout en peper
 • olijfolie

Extra benodigd: aluminiumfolie

  Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de bieten elk op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Vouw het folie hierna over de bieten zodat ze helemaal ingepakt zijn. Leg de bieten op een bakplaat en rooster ze 1 uur in de oven.
  • Laat de bieten hierna afkoelen, verwijder de schil en snijd de bieten in blokjes.
  • Bak de spekjes in een koekenpan zonder boter of olie krokant.
  • Schil de appel en snijd dit in blokjes, snijd de augurk ook in blokjes. Halveer de zilveruitjes.
  • Roer de worcestershiresaus door de blokjes rode biet.
  • Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de blokjes rode biet met de appel en augurk. Bestrooi met zilveruitjes en blokjes gebakken spek. Maar de salade af met verkruimelde geitenkaas en pompoenpitten.
  Pin dit recept
  Afdrukken
  (Visited 74 times, 8 visits today)

  Brenda Hoff
  Brenda Hoff
  Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
  2 comments

  Geef een reactie

  Misschien vind je dit ook leuk