Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Pizza salami quiche

Jullie weten dat ik het leuk vind om net even iets anders te doen met een bestaand recept, om er een verrassende twist aan te geven. Deze keer ging ik aan de slag met pizza, en een quiche. Het leek me leuk een gezondere pizza te maken, eentje die minder vet is. Het resultaat is deze pizza salami quiche. Een hele lekkere quiche, die lijkt op een pizza.

Pizza salami quiche

Pizza salami quiche

Als ik pizza bestel ga ik meestal voor de pizza salami. Die is namelijk altijd goed. De salami zorgt voor kruidigheid en een beetje pit in de pizza.

Ook in deze quiche is de salami de smaakmaker. Al mag een beetje oregano wat mij betreft niet ontbreken. En in plaats van tomatensaus heb ik Cherry tomaatjes gebruikt. Deze meng ik fijngesneden door de vulling, en leg ik er ook op. Zo ziet de pizza salami quiche er ook meteen leuk uit.

Mozzarella is misschien wel de grote verrassing in dit gerecht. Het maakt de vulling extra luchtig en romig. Doordat de ei-vulling stolt, en de mozzarella juist zacht (gesmolten) blijft is dat extra lekker.

Wat mij betreft is deze pizza salami quiche dus een dikke vette aanrader. Ga je het proberen? Of houd je het toch bij een echte pizza?

Pizza salami quiche

Pizza salami quiche

15 minuten
+ 45 minuten
10 punten

Ingrediënten

  • 1 portie hartige taart deeg of voldoende plakjes hartige taart
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 150 gram salamiworst
  • 10 kleine mozzarella bolletjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • paar blaadjes verse basilicum ter garnering
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met de hartige taart deeg.
  • Snijd van de salamiworst 13 plakjes af, houd deze apart. Snijd de overige salamiworst in blokjes. Snijd de helft van de mozzarella en de helft van de tomaatjes in kleine stukjes. Halveer de overige mozzarella en tomaatjes.
  • Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met de melk. Breng op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe. Doe hierna de fijngesneden salami, mozzarella en tomaatjes er bij en roer dit goed door elkaar.
  • Giet de vulling in de vorm.
  • Verdeel de halve tomaatjes , halve bolletjes mozzarella en plakjes salami over de hartige taart vulling.
  • Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg mooi krokant is.
  • Garneer de hartige taart voor het serveren met fijngesneden verse basilicum.

Pizza salami quiche

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Yvonne Duijn 10 februari 2019 om 11:01

    Het minder vette en gezondere ten opzichte van een “gewone” pizza ontgaat me een beetje. Door het gebruik van eieren zullen er zelfs meer calorieën in zitten.
    Neemt niet weg dat het natuurlijk wel lekker zal smaken.

  2. Sofie 10 februari 2019 om 11:49

    Ik ben wel benieuwd naar wat deze taart gezonder maakt dan pizza ? oprechte vraag! Want in pizza heb je toch de eieren niet? Dit lijkt me zwaarder dan een gewone pizza toch? Of is het gezonder omdat je er maar 1 stuk van eet terwijl je daarentegen een hele pizza kan opeten?

    Groetjes !

    1. Brenda Kookt 10 februari 2019 om 21:25

      Je eet hier inderdaad minder van, het vult meer. En daarbij is het minder vet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept