Ga naar de inhoud

Spaghetti ragú (slowcooker)

Dit is waarschijnlijk de lekkerste pastasaus die ik ooit heb gemaakt. Spaghetti ragú. Pasta zonder groente, maar met een mega lekkere vleessaus. De beste pastasauzen horen lang te pruttelen op het vuur. Dan zijn ze het lekkerst, hebben ze de meeste smaak. En daarom is een pastasaus uit de slowcooker...
20 minuten Voorbereidingstijd
6 uur Bereidingstijd
Delen op

Spaghetti ragú (slowcooker)

Dit is waarschijnlijk de lekkerste pastasaus die ik ooit heb gemaakt. Spaghetti ragú. Pasta zonder groente, maar met een mega lekkere vleessaus.

De beste pastasauzen horen lang te pruttelen op het vuur. Dan zijn ze het lekkerst, hebben ze de meeste smaak. En daarom is een pastasaus uit de slowcooker een heel goed idee. Al kun je dit recept natuurlijk ook zonder slowcooker maken, de smaken ontwikkelen zich dan wel iets anders, maar het blijft een lekkere pastasaus. Onderaan het artikel geef ik je ook het recept als je geen slowcooker gebruikt.

Spaghetti ragú

Pasta ragú is een slow variant van de pasta bolognese. In plaats van gehakt worden bijvoorbeeld sukadelappen gebruikt. Hoe langer de saus suddert, hoe lekkerder het is.

De ragú bevat geen ‘extra’ groenten zoals courgette en paprika, maar alleen de groenten die nodig zijn om de juiste smaak toe te voegen. Samen met laurier, tijm, kaneel en knoflook zorgt dit voor een topsaus.

Gekookte spaghetti erbij met een beetje Parmezaan en basilicum en je hebt een topgerecht.

Pasta ragu slowcooker

Tip: wil je dit recept zonder slowcooker maken? Dat kan, je krijgt niet precies dezelfde kruidige smaak als in de slowcooker, maar maakt wel een heerlijke pastasaus. Gebruik dan 400 ml passata, en voeg met het bouillonblokje 300 ml water toe. Bak de groenten samen met het vlees even aan in de stoofpan voor je de overige ingrediënten toevoegt. Laat de saus 5 uur sudderen op laag vuur met deksel op de pan.
Pasta ragu slowcooker

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spaghetti ragú (slowcooker)

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 6 uur
Stap 1
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de bleekselderij fijn. Rasp de wortel en pers de knoflook.
2
Stap 2
Doe het vlees in de slowcooker en leg de gesneden groenten er op. Voeg hierna de knoflook, passata, rode wijn en het bouillonblokjes toe. En hierna de overige kruiden.
3
Stap 3
Doe hierna de deksel op de slowcooker. Verwarm de slowcooker 2 uur op high, en 4 uur op low. Roer de ragu na 4 uur even door.
4
Stap 4
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Serveer de ragu pastasaus met de gekookte spaghetti. Garneer eventueel met geraspte Parmezaan en verse basilicum.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

5 reacties

Lindy

Dit wordt mijn eerste recept in de slowcooker Ik gebruik riblappen. Moet je deze niet eerst licht aanbraden? Groetjes Lindy

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Lindy, dat hoeft inderdaad niet, maar mag wel als je dat liever wel doet. Succes!

Jeroen

Wat voor soort boullionblokjes moeten erin?

Laat een bericht achter

Carolina

Lijkt me lekker! Kan je dit ook van te voren maken en bv invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Carolina, ja dat kan prima met dit recept.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op