Ga naar de inhoud

Roze chocolade cheesecake met aardbeien

Als je een taart wilt bakken voor moederdag, dan moet je voor deze beauty gaan die Joor heeft gemaakt. Een roze chocolade cheesecake met aardbeien, hier lik je je vingers toch bij af? Hier op brendakookt.nl is het de afgelopen week iets rustiger dan je van me gewend bent. Doordat...
30 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Roze chocolade cheesecake met aardbeien

Als je een taart wilt bakken voor moederdag, dan moet je voor deze beauty gaan die Joor heeft gemaakt. Een roze chocolade cheesecake met aardbeien, hier lik je je vingers toch bij af?

Hier op brendakookt.nl is het de afgelopen week iets rustiger dan je van me gewend bent. Doordat ik de laatste weken druk ben met de receptontwikkelidng van de tweede editie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender is het me niet gelukt dagelijks een recept voor jullie klaar te zetten. Volgende week komen er weer lekkere nieuwe recepten aan, en vandaag maak ik het goed met deze cheesecake 😉 (die ik stiekem dus niet zelf heb gemaakt). 

roze chocolade cheesecake met aardbeien

Roze chocolade cheesecake met aardbeien

Door Joor – Tijd voor dit superroze en superlekker baksel. Deze moederdagtaart (die ik zelf heb gemaakt) heeft me verrast. De cheesecake heeft een bodem van chocolatechipcookies en vulling van roze chocolade. Jeetjemina wat was deze lekker! Ik ben niet zo’n fan van roze chocolade (of Rubychocolade zoals het eigenlijk heet), maar in deze cheesecake doet die chocola het echt heel erg goed.

Omdat roze chocolade een beetje naar bosbessen smaakt, is de smaak van deze taart niet al te zoet en zelfs een klein beetje fruitig. En dankzij de bodem van chocolatechipcookies krijg je ook voldoende boter- en chocoladesmaken binnen. Voor de balans 😉

Om deze taart te maken heb je wel even geduld nodig. Het is een echte cheesecake, die in de oven wordt gebakken. En dus ook tijd nodig heeft om te rusten. Maar na dat wachten, wordt je geduld rijkelijk beloond.

Je kunt uiteraard ook gewone chocolade of witte chocolade gebruiken, dan smaakt deze taart vast ook heel erg lekker. Ik zou je wel aanraden om te kijken of je wel roze chocolade kunt gebruiken voor de ganache, dan krijgt je cheesecake een heel mooie roze kleur. Weer eens iets anders dan een bruine chocoladetaart!

Presentje voor moederdag

Ben je nog opzoek naar een presentje voor je moeder, of jezelf? Speciaal voor Moederdag is er nu een speciale actie, Brenda’s kookboek Snelle klassiekers met een twist bestel je nu voor 17,50 (ipv 25,-), en zonder verzendkosten! Klik hier voor meer informatie en om te bestellen. (deze actie loopt tot 14 mei 2019)

roze chocolade cheesecake met aardbeien

roze chocolade cheesecake met aardbeien

Ingrediënten

punten

Voor de bodem:

Voor de cheesecake:

Voor de ganache:

Voor de topping:

Extra benodigd: keukenmachine, mixer, keukenpapier en springvorm van 20 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze roze chocolade cheesecake met aardbeien

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten van de vorm in met boter.
2
Stap 2
Smelt de boter voor de bodem in een steelpannetje. Gebruik een keukenmachine of een dikke plastic zak en een zware pan om de chocolatechipcookies te vermalen. Mix vervolgens de koekkruimels door de boter en roer goed door. Bekleed de onderkant van de springvorm met de koek-botermix en zet de vorm in de koelkast om af te koelen.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een bak water onderin
4
Stap 4
Maak het steelpannetje schoon en smelt de roze chocolade voor de cheesecake in het steelpannetje op zacht vuur. Haal van het vuur als het helemaal gesmolten is en laat op kamertemperatuur komen.
5
Stap 5
Mix in de tussentijd in de keukenmixer de roomkaas met de suiker totdat je een fluffy geheel hebt. Mix er vervolgens de eieren, de kwark en het vanille-extract doorheen. Roer er als laatste de afgekoelde, gesmolten chocolade doorheen en giet het geheel in de springvorm.
6
Stap 6
Bak de cheesecake in een uur af in de oven totdat de buitenste zijde stevig voelt en de cheesecake in het midden nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake vervolgens in de oven minimaal een uur afkoelen. Zet ‘m daarna in de koelkast en laat ‘m een flink aantal uur daar koud worden.
7
Stap 7
Maak ongeveer een uur voordat je de cheesecake wil aansnijden de ganache. Haal de cheesecake uit de springvorm en zet de cheesecake (met de onderkant van de springvorm er nog onder) op een rooster.
8
Stap 8
Warm vervolgens de slagroom in een pannetje op totdat er zich in de buitenste randen van de pan bubbeltjes gaan vormen. Doe de roze chocolade in een andere kom en schenk daar de warme slagroom overheen. Voeg ook het klontje boter toe. Roer door totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Giet de ganache vervolgens voorzichtig over de cheesecake heen. Laat de ganache daarna nog minimaal een half uur opstijven.
9
Stap 9
Versier de cheesecake met fruit of extra chocolade.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op