Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Aardappel Anders met broccoli en worst

Aardappelen met een saus. Dat is Aardappel Anders. Met dit recept maak je de kaas-saus zelf. Deze homemade versie van Aardappel Anders met broccoli en worst is echt een aanrader! Door mijn werk voor Brenda Kookt staat er bij ons regelmatig iets nieuws op tafel. Een uitprobeersel wat we nog...
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Aardappel Anders met broccoli en worst

Aardappelen met een saus. Dat is Aardappel Anders. Met dit recept maak je de kaas-saus zelf. Deze homemade versie van Aardappel Anders met broccoli en worst is echt een aanrader!

Door mijn werk voor Brenda Kookt staat er bij ons regelmatig iets nieuws op tafel. Een uitprobeersel wat we nog niet eerder hebben gegeten. Vaak kan ik vooraf wel inschatten welke gezinsleden gecharmeerd gaan zijn van een gerecht. Zo wist ik dat deze Aardappel Anders schotel bij de Mr. in de smaak ging vallen. Aardappel Anders is namelijk zijn lievelingseten.

Ja, echt! Als ik hem vraag wat we gaan eten dan antwoord hij meestal Aardappel Anders. Op zijn verjaardag wil hij dat ook eten. De bacon-ui saus  met krieltjes, spek, kip en rode paprika is zijn favoriet. Dit recept is mijn homemade versie hiervan. Al ontkom ik zo 1 a 2 keer per jaar ook niet aan ‘een echte’ pot met saus.

Aardappel anders met broccoli en worst

Aardappel Anders met broccoli en worst

Ik vond het nu tijd voor een nieuwe homemade versie van het gerecht. Deze keer wilde ik meer groente aan de ovenschotel toevoegen. Ik ging voor broccoli met (alweer) rode paprika. In plaats van kip gebruik ik chipolata worstjes, deze gaar ik mee in de oven.

De saus maak je heel simpel van melk met bloem en boter. Een bouillonblokje en cayennepeper zorgen voor de smaak. En wat niet mag ontbreken: kaas!

 Aardappel Anders met broccoli en worst

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappel anders met broccoli en worst

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Kook de aardappeltjes 10 minuten voor. Kook in een andere de broccoliroosjes 5 minuten voor.
3
Stap 3
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.
4
Stap 4
Giet de aardappelen en broccoli af. Meng dit samen met de paprikablokjes en plakjes champignon door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en meng hier 2 eetlepels olie door. Verdeel dit over de bakplaat. Verdeel de worstjes ook over de plaat.
5
Stap 5
Smelt de boter in een pannetje. Doe hierna de bloem er bij en verwarm dit een paar minuutjes mee. Voeg hierna beetje bij beetje de melk toe, roer telkens goed door tot het is opgenomen. Verwarm dit nog 3 minuutjes op medium-vuur. Roer de cayennepeper en 2/3 van de kaas door de saus.
6
Stap 6
Verdeel de saus over de aardappels en groenten en bestrooi de schotel met de overgebleven geraspte kaas. Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou

6 reacties

Kirsten

Wauw, echt een heerlijk recept. Ik maak wel vaker aardappel oven gerechten, maar nog nooit ieder was het resultaat zo lekker! Heel erg bedankt

Laat een bericht achter

Frederike
5/5 sterren

Gisteren gemaakt! En geloof het of niet, ik heb de allermoeilijkste tiener hier in huis.....bord leeg!! Het was zo zo zo lekker! Heerlijk gegeten met mijn 3 meiden. Deze gaat vaker op tafel komen❤

Laat een bericht achter

Marit

Hi, klinkt heel lekker dus alle ingrediënten in huis gehaald maar kan ik dit recept (tot hey moment dat het de oven in gaat) ook een dag van tevoren maken? En dan dus pas de oven in doen?

Laat een bericht achter

Julia

Waar wordt de groentebouillon gebruikt in het recept? Staat wel bij de ingrediënten maar komt verder niet meer terug..

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat heb je goed gezien. Het bouillonblokje gaat door de saus.

Michel

Het groentebouillonblokje moest waarschijnlijk in de kaassaus?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op