Pindakaas bonbons met chocolade koekjes

Ik ben gek op snelle snacks zoals deze pindakaas bonbons. Super simpel om te maken, en het is een hapje dat lekker weg eet. Snel weg eet. Onderaan het recept geef ik de tip dat je de pindakaas bonbons ook kunt invriezen, maar bij mij hebben ze de vriezer niet gehaald. Ze waren op voor ik het wist!

Blijkbaar zit ik (weer) in een pindakaasperiode. Laatst deelde ik deze mega lekkere pindakaas-monchoutaart, en kort daarna maakte ik deze bonbons. Een soort snelle versie van de taart. Met meer pindakaas, en meer chocolade.

Pindakaas bonbons

Pindakaas bonbons met koekjes

Pindakaas bonbons. Dat klinkt wel chique en luxe. Maar dat is het niet. Ik vind mijn balletjes eerder rustiek ;) Een mooi woord voor als het er iets minder netjes uit ziet. Maar eerlijk: het ging bij deze pindakaasballetjes niet om netjes, vooral om lekker.

De vulling van de bonbons is een basis van pindakaas, aangevuld met chocolade koekjes en pinda’s. De pure chocolade er om heen maakt het helemaal af.

Dit is een lekker hapje als je moeder, zus of vriendin om de koffie komt. Maar ook bij een high tea of babyshower doen deze hapjes het ongetwijfeld goed.

Pindakaas bonbons

Pindakaas bonbons

20 minuten
12 -15 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram digestive chocoladekoekjes
  • 1 eetlepel zoute Pinda’s
  • 60 gram pure chocolade

Bereiding

  • Verkruimel de koekjes en hak de pinda’s fijn(er).
  • Roer de pindakaas los, samen met de honing. Roer of kneed de koekjes en pinda’s door de pindakaas zodat het goed is gemengd.
  • Kneed 12 tot 15 balletjes van het mengsel en leg dit weg op een stukje bakpapier.
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (Lees hier tips om chocolade te smelten).
  • Doe de chocolade in een klein kommetje en haal de pindakaasbonbons hier doorheen. Laat ze even uitlekken boven het kommetje en leg ze hierna terug op het bakpapiertje.
  • Laat de pindakaas bonbons 20 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: bewaar de pindakaas bonbons in de koelkast. Je kunt de pindakaas bonbons ook invriezen.

    Pin dit recept
    Afdrukken

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk