Cheesecake pompoen blondies

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inCheesecake pompoen blondies
Bewaren
Ik ben een sucker voor alles dat met brownies te maken heeft. Als ik iets tegenkom dat lijkt op een brownie wil ik altijd proeven. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een recept dat is geïnspireerd op de brownie, maar toch helemaal anders is. Deze cheesecake pompoen blondies bevatten namelijk geen chocolade. Wel pompoen, speculaaskruiden en een frisse roomkaaslaag als tegenhanger.
Cheesecake pompoen blondies
Blondies zijn het zusje van de brownie. In plaats van melk- of pure chocolade bevat het witte chocolade. Klik hier voor mijn favoriete blondie-recept. Bij deze cheesecake pompoen blondies is de chocolade vervangen door pompoenpuree. Een ingredient dat natuurlijk perfect past bij deze tijd van het jaar.
De speculaaskruiden die door het pompoenmengsel gaan maken dit compleet. Het maakt het een ultiem herfstrecept. Toch mistte ik nog iets, en daarom heb ik nog een cheesecake-laag toegevoegd. Zo proef je pompoen, maar ook een frisse tegenhanger. Pecannootjes en pompoenpitten maken de cheesecake pompoen blondies af.
De blondies zijn minder zoet dan je van een brownie of blondie gewend bent. Maar niet minder lekker hoor! Ga je er mee aan de slag?
Ingrediënten
Voor de roomkaaslaag:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cheesecake pompoen blondies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een vierkante bakvorm in of bekleed eventueel met bakpapier.Stap 2
Verwarm de roomboter in een pannetje op laag vuur. Mix 2 eieren met de suiker tot een egaal mengsel. Mix hierna de gesmolten boter erdoor. Als alles goed gemengd is roer je de pompoenpuree erdoor. Meng hierna de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden door het mengsel.Stap 3
Bereid in een andere kom de roomkaaslaag door deze ingrediënten goed met elkaar te mengen.Stap 4
Verdeel het pompoenmengsel over de bakvorm. Verdeel hierover de roomkaaslaag. Verdeel tot slot nog een beetje extra pompoenpuree over de roomkaas en bestrooi dit met de pecannoten en pompoenpitten.Stap 5
Bak de Cheesecake pompoen blondies 35 – 40 minuten in de oven.Ingrediënten
Voor de roomkaaslaag:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cheesecake pompoen blondies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een vierkante bakvorm in of bekleed eventueel met bakpapier.Stap 2
Verwarm de roomboter in een pannetje op laag vuur. Mix 2 eieren met de suiker tot een egaal mengsel. Mix hierna de gesmolten boter erdoor. Als alles goed gemengd is roer je de pompoenpuree erdoor. Meng hierna de bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden door het mengsel.Stap 3
Bereid in een andere kom de roomkaaslaag door deze ingrediënten goed met elkaar te mengen.Stap 4
Verdeel het pompoenmengsel over de bakvorm. Verdeel hierover de roomkaaslaag. Verdeel tot slot nog een beetje extra pompoenpuree over de roomkaas en bestrooi dit met de pecannoten en pompoenpitten.Stap 5
Bak de Cheesecake pompoen blondies 35 – 40 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in12 reacties
Marlouke
Super lekker! Vandaag gemaakt en echt top recept.
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Marlouke!
Carine
Zaterdagavond gemaakt, gisteren met de visite gegeten, en hij is schoon op gegaan. Heerlijk!
Linda
Bedankt voor je reactie
Linda
Ik heb eigenlijk nog nooit iets met pompoen gemaakt,maar dit recept maakt me heel nieuwsgierig. Hoe groot moet een pompoen zijn om 250 gram puree te krijgen en hoe lang kook je dat?
Marit
Snijd de pompoen doormidden en schep de pitten en het vlezige gedeelte eruit. Snijd nu ook de schil eraf. Snijd de pompoen in ongeveer gelijke stukken van 2x2 cm. Je hebt twee opties: de pompoen koken of roosteren in de oven. Koken is wat sneller, maar in de oven krijgt het net wat extra smaak. Om de pompoen te roosteren in de oven verwarm je de oven voor op 200 graden en bedek je een bakplaat met bakpapier. Leg de stukken hierop en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven. Check of ze helemaal zacht zijn en dan zijn ze klaar. Je kan ze ook koken en dan duurt het ongeveer 5-10 minuten. Als de pompoen gaar is kan je het pureren met een staafmixer, in een blender of keukenmachine. Wil je het gebruiken voor hartige recepten dan kan je tijdens het roosteren wat olijfolie, peper en zout eroverheen doen. Heb je het gekookt? Dan kan dit tijdens het pureren. Een hokkaido pompoen geeft iets meer een oranje kleur en is iets zoeter dan een flespompoen.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Linda, een halve pompoen is vaak genoeg voor 250 gram pompoenblokjes. Ik speel soms ook vals, door pompoenblokjes te kopen (uit koeling of vriezer)
Marit
Echt een aanrader, want hij was heerlijk! Ook een plaatje om te zien met de pecannoten, pompoenpitten en wat pompoenpuree er nog over.
Brenda Kookt
Wat super leuk om te horen Marit :)
Audrey
Wat een origineel idee! Heel herfstig :)