Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s #48 | Bijzondere combinatie aan ingrediënten en op stap

Yes! Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen, in de vorm van de foodfoto’s. De afgelopen weken stond ik veel in de keuken. En dat levert een bijzondere combinatie aan ingrediënten op. De sinterklaasrecepten zijn inmiddels allemaal getest en gefotografeerd. Ook waren er gezellige avonden met vriendinnen, waarbij iets te snacken niet mag ontbreken. En ging ik op stap met mijn twee meiden.

Kijk mee naar de foodfoto’s van de afgelopen weken:

Dit is zo heerlijk aan de herfst: groente roosteren voor in de soep.

Een kommetje geluk. Toevallig matcht de geroosterde de pompoensoep met de achtergrond ;)

Onze bijna kleuter doet iedere avond alsof ze in een chique restaurant eet. Deze hele rits bestek heeft ze nodig voor alle gangen die ik serveer.

De vriezer is mijn grote vriend. Ik vries wekelijks gerechten en kliekjes in. Voordeel: er zijn ook avonden waarop ik niet hoef te koken omdat we iets uit de vriezer eten. Deze keer restjes lasagne voor ons en pasta voor de meiden.

Deze groene lasagne is echt een topper, recept deel ik snel met jullie!

Snelle lunch: broodje gebakken ei met ham en kaas, dooier zacht en nog heel :)

Bij het meet the foodies event van Adfactor, BrandDeli en RTL. Een gezellige avond met merken waar we mee samenwerken. De foodies werden deze keer ook aan het werk gezet. Ik maakte chickenwings met honing en ketjap, onderdeel van het voorgerecht.

Hi there! Deze foto maakte Fem terwijl ik een foto van haar in de keuken maakte. Het artikel waar we hier aan werkten deel ik morgen met jullie.

Wijn, snacks. Dit moet een gezellige avond met vriendinnen zijn.

En ik ging ook op stap met mijn kleine vriendinnen. Papa was jarig, dus we plukten bij Het Keetje appels voor de appeltaart. In de regen. Maar dat maakte die kleintjes niets uit.

Appeltaart in the making. Fem wil graag helpen. Al moet ik het deeg wel nog even narollen hoor…

Het is wel heel teleurstellend als je de appeltaart niet meteen mag proeven. Daarom maakten we nog een paar snelle appelflappen.

Hapjes in the making! De salami-rolletjes met Boursin zijn altijd een hit.

Werken op locatie. Als ik buitenhuis werk ben ik soms ineens veel productiever.

Maar het koken en fotografen van gerechten doe ik natuurlijk thuis. Dit is een lekkere ratjetoe aan ingrediënten, van rookworst en macaroni tot roomkaas, croissants en kruidnoten. Deze ingrediënten verwerkte ik tijdens een kookdag in 6 recepten.

Een van de recepten was deze ovenschotel, en dit was echt een topper. Check de belletjes tomatensaus aan de randen.

En er waren ook zoete gerechten van de partij ;)

Snap shot van de kindertafel. Met 9 vriendinnen en onze 18 kids een middag naar het Funfestijn. Chaos, maar ook heel gezellig.

De mama’s mochten ook eten. Kipsate is (bijan) altijd goed. Alleen mijn kroepoek was bol.

Inmiddels weet ik dat het woord bol niet overal gebruikt wordt ;) Met bol bedoel ik zacht, niet knapperig. Alsof de zak te lang open heeft gestaan.

Wijn en nacho’s. Dat moet een gezellige middag met vriendinnen zijn ;)

Thee, chocolade en een kleedje. Dat moet een zondagavond zijn. Op zondagavond mag ik van mezelf een stukje chocolade. Al kon ik het bij deze letterreep niet bij een stukje laten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Rachel 30 oktober 2019 om 21:36

  haha kinderen en deegrollen dat is geen succes, mijn nichtje kwam vorige week ook koekjes bakken, maar die waren zeer verschillend qua hoogte dus ik heb de helft stiekem overnieuw gedaan! leuk overzicht weer.

 2. Marja Boersma 31 oktober 2019 om 19:29

  Hoi Brenda,
  Ik moest even lachen om jouw “bol” voor zachte kroepoek.
  Mijn man is een Fries en daar zeggen ze als de koekjes zacht geworden zijn of Idd de kroepoek zacht, dat het “slof” geworden is.
  Leuk dat iedere streek zijn eigen woorden voor bepaalde uitdrukkingen heeft.
  En je hebt me op een idee gebracht met je gebakken eitje. Ik deed het vroeger ook altijd met kaas maar op de een of andere manier ben ik dat vergeten. Maar nu zit het gelijk weer in mijn gedachten! Hmmmm……lekker hè.
  Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *