Sinterklaascrumble met kruidnoten

Ik zit in mijn crumblefase. Ik maak van alles en nog wat een heerlijke fruitcrumble en vind alle versies lekker. En dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet van warm fruit houd! Dus toen Brenda vroeg of ik niet een lekker toetjes voor Sinterklaas wist, hoefde ik niet lang na te denken: dat moest een lekkere Sinterklaascrumble met kruidnoten worden!

Sinterklaascrumble met kruidnoten

Sinterklaascrumble met kruidnoten

Voor deze crumble gebruikte ik kruidnoten en speculaaskruiden als typische Sinterklaassmaken. En laat die smaken het nu eens heel goed doen bij warme bosbessen en warme appel uit de oven! Het resultaat is heerlijk kruidig, lekker warm en fruitig. Ideaal toch? 

Deze crumble is het lekkerste als je ‘m warm serveert. En serveer ‘m eens met lobbig geklopte slagroom of romig kaneelijs. En vergeet ook de extra kruidnoten niet, jammie!

–> Kun je meer Sinterklaasinspiratie gebruiken? Klik hiervoor een overzicht van alle sinterklaasrecepten.

Sintcrumble met kruidnoten

Sinterklaascrumble met kruidnoten

15 minuten
+ 40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram bosbessen diepvries
  • 2 appels in blokjes
  • 1 tl maizena
  • snuf zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden

Voor de crumble

  • 100 gram kruidnoten
  • 75 gram bloem
  • snuf zout
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden

Extra benodigd: ovenschaal van ongeveer 20 bij 30cm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Meng de bosbessen met de appelblokjes, de maizena, het zout, de suiker en de speculaaskruiden in de ovenschaal. De bosbessen hoeven niet te ontdooien.
    • Maak dan de crumble. Gebruik een stevige plastic zak en een deegroller of een keukenmachine om de kruidnoten klein te slaan. Zorg dat je de stukjes niet te klein maakt, een beetje grove stukken zijn het best.
    • Meng de kruidnotenstukjes met de bloem, het zout, in stukjes gesneden boter, suiker en speculaaskruiden totdat je een soort nat zand hebt. Verdeel dan de crumble over de fruitmix. Zorg dat alles bedekt is.
    • Bak de sinterklaascrumble 30-40 minuten in de oven totdat de binnenkant borrelt en de buitenkant bruin is.
    • Serveer de crumble warm en met wat opgeklopte slagroom en extra kruidnoten.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    3 comments
    1. Hoi Brenda, kun je het toetje ook eerder maken en later de oven in? Ik krijg morgen de eetclub maar vind het fijn als alles kant en klaar staat ter voorbereiding.

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk