Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Sinterklaas blondies met kruidnoten

Over brownies en blondies heb ik al veel geschreven. Maar ik kon het niet laten er vandaag nog een receptje aan toe toevoegen. Sinterklaas blondies met kruidnoten.

Sinterklaas blondies met kruidnoten

Het zusje van de brownie. Met witte chocolade en in dit geval natuurlijk kruidnoten.

De blondies heb ik dit keer in een cakevorm gebakken. Hierdoor worden ze wat hoger en blijven ze lekker smeuïg. Wil je liever iets compactere blondies? Verwarm ze dan 10 minuten langer. Als de blondies afkoelen, worden ze steviger.

Ga je liever voor brownies? Check dan de sinterklaasbrownies. Minstens net zo lekker.

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

20 minuten
+ 25 minuten
10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram witte chocolade
  • 60 gram boter
  • 2 eieren
  • 170 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • Snuf zout
  • 125 gram kruidnoten grof gehakt

Voor de topping:

  • 60 gram witte chocolade
  • kruidnoten

Extra benodigd: cakevorm van 25cm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.
    • Doe de witte chocolade samen met de boter in een steelpannetje, laat dit op een zacht vuur smelten en roer regelmatig door. Haal het mengsel van het vuur zodra het gesmolten is en laat het een beetje afkoelen.
    • Klop de eieren los en klop ze samen met de suiker ongeveer drie minuten op. Meng het chocolade-botermengsel met de eieren. Roer hierna de vanille en bloem door het geheel. Roer tot slot de gehakte kruidnoten door het beslag.
    • Stort het mengsel in de vorm en bak het 20 tot 25 minuten in de oven.
    • Smelt de witte chocolade voor de topping en drizzle dit over de nog warme blondies. Bestrooi ze met kruidnoten en laat ze even afkoelen. Snijd de blondies hierna in plakken.
    • Serveer de blondies lauwwarm.

    Sinterklaas Blondies met kruidnoten

    Deel dit bericht:

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on whatsapp
    Share on email
    Reacties

    2 Reacties

    1. Willianne 2 december 2019 om 11:51

      Ik smolt de chocola voor de topping in dezelfde pan waar ik ook de boter met chocola in had gesmolten maar dat ging niet goed en beetje aanbranden dus ik heb ze uiteindelijk niet met witte chocola overgoten. De cake kwam ook moeilijk het blik uit maar smaakte wel erg lekker.

    2. Lydia 6 december 2019 om 09:03

      Gemaakt voor pakjesavond..
      Smaak is erg lekker, maar hij was niet helemaal gaar terwijl de zijkanten best een beetje droog waren.
      Volgende keer ga ik hem in de platte vorm maken..

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel recept