Sinterklaas blondies met kruidnoten

Over brownies en blondies heb ik al veel geschreven. Maar ik kon het niet laten er vandaag nog een receptje aan toe toevoegen. Sinterklaas blondies met kruidnoten.

Sinterklaas blondies met kruidnoten

Het zusje van de brownie. Met witte chocolade en in dit geval natuurlijk kruidnoten.

De blondies heb ik dit keer in een cakevorm gebakken. Hierdoor worden ze wat hoger en blijven ze lekker smeuïg. Wil je liever iets compactere blondies? Verwarm ze dan 10 minuten langer. Als de blondies afkoelen, worden ze steviger.

Ga je liever voor brownies? Check dan de sinterklaasbrownies. Minstens net zo lekker.

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

20 minuten
+ 25 minuten
10 stuks

Ingrediënten

  • 120 gram witte chocolade
  • 60 gram boter
  • 2 eieren
  • 170 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • Snuf zout
  • 125 gram kruidnoten grof gehakt

Voor de topping:

  • 60 gram witte chocolade
  • kruidnoten

Extra benodigd: cakevorm van 25cm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.
    • Doe de witte chocolade samen met de boter in een steelpannetje, laat dit op een zacht vuur smelten en roer regelmatig door. Haal het mengsel van het vuur zodra het gesmolten is en laat het een beetje afkoelen.
    • Klop de eieren los en klop ze samen met de suiker ongeveer drie minuten op. Meng het chocolade-botermengsel met de eieren. Roer hierna de vanille en bloem door het geheel. Roer tot slot de gehakte kruidnoten door het beslag.
    • Stort het mengsel in de vorm en bak het 20 tot 25 minuten in de oven.
    • Smelt de witte chocolade voor de topping en drizzle dit over de nog warme blondies. Bestrooi ze met kruidnoten en laat ze even afkoelen. Snijd de blondies hierna in plakken.
    • Serveer de blondies lauwwarm.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Sinterklaas Blondies met kruidnoten


    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    2 comments
    1. Ik smolt de chocola voor de topping in dezelfde pan waar ik ook de boter met chocola in had gesmolten maar dat ging niet goed en beetje aanbranden dus ik heb ze uiteindelijk niet met witte chocola overgoten. De cake kwam ook moeilijk het blik uit maar smaakte wel erg lekker.

    2. Gemaakt voor pakjesavond..
      Smaak is erg lekker, maar hij was niet helemaal gaar terwijl de zijkanten best een beetje droog waren.
      Volgende keer ga ik hem in de platte vorm maken..

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk