Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Sinterklaas tompouce

Eerlijk: een tompouce gaat er altijd wel in, toch? Vandaag geven we de good old tompouce een sinterklaastintje. Deze sinterklaas tompouce is een ideale lekkernij op het heerlijk avondje. Al doet hij het ook goed bij collega’s op iedere andere dag van het jaar ;)

Sinterklaas tompouce

Ik dacht dat het zelf maken van tompouces ontzettend lastig was. Maar niets blijkt minder waar! Dat bewijst het recept voor deze Sinterklaas tompouce wel. Eigenlijk is het allemaal helemaal niet moeilijk, je moet vooral wat geduld hebben. 

Sinterklaas tompouce

De Sinterklaas tompouce heb ik gevuld met banketbakkersroom. Omdat dat nou eenmaal het allerlekkerste is. Daarbij ga ik niet voor een topping van roze glazuur, maar voor wit glazuur met daarop Sinterklaassnoepgoed. Kruidnoten en chocolade doen het heel goed bij het krokante bladerdeeg en de banketbakkersroom. Het resultaat is een ware Sinterklaastraktatie!

Je kunt de tompouce ook prima maken als het geen Sinterklaastijd is. Voeg wat roze of rode kleurstof toe aan de poedersuikermix en je hebt de bekende tompouces.

–> Ben je op zoek naar meer lekkers voor een heerlijk avondje? Check hier alle sinterklaasrecepten!

Sinterklaas tompouce

Sinterklaas tompouce

Ingrediënten

 • 4 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid
 • 2 vanillestokjes
 • 250 ml volle melk
 • 50 gram suiker
 • 2 eierdooiers
 • 25 gram bloem
 • 100 gram poedersuiker
 • Sinterklaassnoep

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op de bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bak de plakjes in 20 minuten goudbruin. Wil je geen opbollende plakjes zoals op de foto? Leg dan 5 minuten voor het einde van de baktijd een bakplaat of rooster op de plakjes bladerdeeg. Dan bollen ze niet zo op. Laat de plakjes daarna afkoelen.
 • Snijd de vanillestokjes in de lengte open en verwijder met je mes of een klein lepeltje het merg van het vanillestokje. Doe het merg bij de melk en de suiker in een steelpannetje. Verwarm de melk langzaam tot de suiker is opgelost.
 • Meng in de tussentijd de eidooiers met de suiker en de bloem in een grote kom totdat je een mooi geheel hebt. Schenk er dan beetje bij beetje de warme melk bij terwijl je continu blijft roeren. Blijf roeren als je alle melk hebt toegevoegd. De mix wordt steeds ietsje dikker. Laat de mix eventueel in de koelkast afkoelen, doe er wel een stukje folie overheen dat de mix raakt, anders krijg je een vel.
 • Meng de poedersuiker met een klein beetje water tot een mooi, dik geheel.
 • Maak dan de tompoucen: schep 1-2 eetlepels romige crème op 4 stukjes bladerdeeg. Dek af met de overige stukjes bladerdeeg. Schep de poedersuikermix over de bovenkant van de tompouces en verdeel hier het Sinterklaassnoep, gebroken kruidnootjes en ander lekkers overheen.

Sinterklaas tompouce

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Jul 29 november 2019 om 10:52

  Ik gebruik voor banketbakkersroom geen bloem maar maizena of custard. Laat de dikke pudding afkoelen tot 40 gr daarna met mixer 90 gr ongezouten roomboter in blokjes door de dikke pudding kloppen, net zo lang tot het luchtig is. Ook goed te bewaren in diepvries , ontdooien en opkloppen met mixer en klaar voor gebruik in b.v broodje of voor tussen beleg slagroomtaart.

 2. Audrey 29 november 2019 om 12:25

  Wat een leuk idee! Het ziet er heel vrolijk uit. Rood glazuur zou ook leuk staan denk ik. Alleen wat lastiger te maken denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept