Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGlutenvrije kokos-bosbessenmuffins
Bewaren
Wie van jullie let er in januari ook iets extra op? Ik wel! Ik probeer na de drukke feestmaand echt minder te snoepen en in ieder geval minder suiker te eten. Dat inspireerde me tot het maken van deze glutenvrije kokos-bosbessenmuffins, die ik maakte van kokosyoghurt, amandelmeel en fruit.Ā
Glutenvrije kokos-bosbessenmuffins
Deze cakejes blijven heerlijk zacht van smaak en textuur, maar dankzij het fruit dat erin zit zijn ze toch ook best zoet. En de lichte kokossmaak maakt ze net wat bijzonderder. Bijkomend voordeel: door amandelmeel te gebruiken, zijn deze muffins ook nog eens glutenvrij. En lactosevrij.Ā
Wil je dus verantwoord snoepen of moet je letten op je gluten- of lactose-inname? Probeer dan eens deze lekker lichte cakejes!
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze glutenvrije kokos-bosbessenmuffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.Stap 2
Mix de eieren in de keukenmachine totdat ze in volume verdubbeld zijn.Stap 3
Voeg vervolgens de kokosyoghurt, het amandelmeel, de kokosrasp, de bakpoeder en het vanille-extract toe en roer zachtjes door.Stap 4
Roer er vervolgens met een pollepel de (diepvries)bosbessen en frambozen door.Stap 5
Schep de muffinvormpjes ieder voor ? vol en bak vervolgens de muffins in 25 minuten af in de oven. De cakejes blijven redelijk zacht, maar moeten wel gaar zijn.Stap 6
Laat de muffins afkoelen op een rooster.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze glutenvrije kokos-bosbessenmuffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.Stap 2
Mix de eieren in de keukenmachine totdat ze in volume verdubbeld zijn.Stap 3
Voeg vervolgens de kokosyoghurt, het amandelmeel, de kokosrasp, de bakpoeder en het vanille-extract toe en roer zachtjes door.Stap 4
Roer er vervolgens met een pollepel de (diepvries)bosbessen en frambozen door.Stap 5
Schep de muffinvormpjes ieder voor ? vol en bak vervolgens de muffins in 25 minuten af in de oven. De cakejes blijven redelijk zacht, maar moeten wel gaar zijn.Stap 6
Laat de muffins afkoelen op een rooster.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in2 reacties
Kelly
Hallo Brenda, Kunnen de cakejes ook gemaakt worden met gewone meel? Ik ben niet zoān fan van amandelmeel. Groetjes Kelly
Brenda Hoff
Hoi Kelly, ja dat kan prima hoor. In dit geval zijn we gegaan voor een glutenvrije variant, maar je kunt ook gewoon bloem gebruiken.