Hartige broodpudding van wafels met kip

Als je in het weekend, of tijdens de paasbrunch eens wat anders op tafel wilt zetten, dan moet je voor deze schotel gaan! Een hartige broodpudding van wafels met kip.

Ook al zal het paasweekend er dit jaar anders uitzien dan andere jaren, zonder eieren zoeken bij opa en oma of brunchen met de hele familie. Onszelf verwennen met iets lekkers mag natuurlijk zeker, of moet misschien wel juist. Lekker eten is namelijk genieten. Ik deel een recept voor chicken and waffles, maar dan anders. In een ovenschotel, of eigenlijk is het een brunchschotel, een hartige broodpudding van wafels met kip en maple syrup.

Tip: voor deze schotel heb je geen wafelijzer nodig. Ook zonder wafelijzer kun je genieten van dit lekkers.

Hartige broodpudding van wafels met kip

Ik wilde iets maken wat gebaseerd is op de Amerikaanse Chicken and Waffles. Wafels met kip dus, maar dan anders. Deze ovenschotel brengt alles bij elkaar. En de spek die ik als extraatje heb toegevoegd, geeft het net dat beetje extra. Het is hartig, maar ook een beetje zoet.

Joost (mijn vriend) moest in het begin een beetje aan de smaken van deze schotel wennen. Daarna bleef hij maar doorlepelen uit de schaal. Ik kan je dus wel zeggen dat dit recept meer dan goedgekeurd is, met zijn 2en aten we bijna de hele schaal leeg.

Hartige broodpudding van wafels met kip

Hartige broodpudding van wafels met kip

Deze broodpudding is dus niet gemaakt van oud brood, maar heeft een basis van wafels. Nu kun je zelf wafels bakken, maar dat is niet per se nodig. Voor deze versie heb ik kant en klare eierwafels gebruikt (o.a. verkrijgbaar bij Lidl). Je kunt de wafels ook vervangen door American Pancakes als je dat lekkerder vindt.

In dit geval is het lekker als de kip een krokant korstje heeft. Ik heb gepaneerde kiphaasjes gebruikt, maar wees vrij een andere soort (gepaneerde) kip te gebruiken.

Naast melk en ei heb ik ook een beetje maple syrup door het beslag gemengd. Samen met de spek geeft dit de schotel net dat beetje extra. Serveer de hartige broodpudding van wafel met kip met extra maple syrup.

Tip: Wil je meer weten over kip en de verschillende soorten kippenvlees? Neem een kijkje op Kiprecepten.nl dit is dé website van de pluimveesector in Nederland, hier vind je alle informatie over kip. Naast recepten vind je ook achtergrondinformatie over de herkomst van kippenvlees.

Hartige broodpudding van wafels met kip

Hartige broodpudding van wafels met kip

20 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram gepaneerde kiphaasjes
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 25 ml maple syrup plus extra om erbij te serveren
  • 200 gram wafels
  • 6 plakjes gerookt ontbijtspek
  • olijfolie om in te vetten en in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hier de kiphaasjes rondom in aan.
  • Klop in een grote kom de eieren los, klop de melk, maple syrup er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Scheur de wafels in grove stukken en verdeel deze stukken over de ovenschaal. Snijd de kip grof en verdeel deze over de stukken wafels en doe ditzelfde met het spek. Giet het ei-beslag over de wafels en de kip.
  • Bak de brunchschotel 30 minuten in de oven. Tot het eimengsel gestold is.
  • Serveer de hartige broodpudding van wafels met kip met extra maple syrup.

Tip:

Vervang de wafels ook eens door American pancakes!
Hartige broodpudding van wafels met kip
Pin dit recept
Afdrukken

Hartige broodpudding van wafels met kip

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Kiprecepten.nl, lees mijn disclaimer.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk