Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Vandaag gaan we voor een multifunctionele én snelle maaltijd die het goed doet als lunch en als avondmaaltijd. Deze couscoussalade met paprikaburger en spinazie zet je binnen een handomdraai op tafel.

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Maaltijden als deze, ik houd er van. Het is een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Goede smaken in dit geval. Ik voeg namelijk een vleesvervanger toe, die veel smaak heeft. Het gaat de nieuwe paprikaburger van Stegeman.

Smaakvolle paprikaburger

Stegeman is een innovatief slagersbedrijf, ik denk dat we het allemaal kennen van de vleeswaren, ambachtelijke worst, fuet en droge worst. Lekker op een boterham, verwerkt in de maaltijd of als snack bij de borrel. Maar Stegeman gaat met zijn tijd mee en biedt naast vlees ook verschillende vleesvervangers aan, waaronder vegetarisch broodbeleg en twee vegetarische burgers! Dat komt goed uit, nu wij ook niet meer iedere dag vlees eten, maar afwisselen tussen goed vlees en vegetarische maaltijden.

De twee burgers, een spinazieburger en een paprikaburger, hebben geen toegevoegde smaakversterkers maar wél veel smaak. De paprikaburger waar ik in deze maaltijd voor kies, is een voorgegaarde vegetarische burger op basis van soja, tarwe- en erwteiwitten en drie kleuren gegrilde paprika. De burger heeft me echt verrast. Het is een product met veel smaak en een aangename zachte structuur. De drie kleuren paprika zie je terug in de burger, en die proef ik ook. Het is een hartige burger die lekker aanwezig is.

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

De paprikaburger doet het goed als vleesvervanger bij de maaltijd. Bijvoorbeeld bij aardappeltjes en groenten. In dit geval heb ik er iets extra’s mee gedaan, namelijk verwerkt zoals ik bijvoorbeeld ook met falafel zou doen. In blokjes door de couscoussalade.

De salade vul ik aan met geroosterde paprika, verse babyspinazie, feta, geroosterde pijnboompitjes en balsamico. Deze smaken sluiten goed aan bij de hartige paprikaburger.

Wij proberen thuis iedere donderdag voor vega te gaan: #Veggiethursday. Doe jij ook mee?

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram couscous
  • 4 Stegeman paprikaburgers (verkrijgbaar bij Plus en Jumbo)
  • 250 gram babyspinazie
  • 100 gram geroosterde paprika in reepjes
  • 80 gram feta verkruimeld
  • 2 eetlepels pijnboompitjes geroosterd
  • balsamicoazijn voor erbij
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous hierna op smaak met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Haal de pijnboompitjes uit de pan en verwarm een beetje olie in een koekenpan. Pak de paprikaburgers rondom aan.
  • Verdeel de couscous over de kommetjes samen met de spinazie en reepjes geroosterde paprika.
  • Snijd de paprikaburgers in stukjes en verdeel dit ook over de kommetjes. Maak af met verkruimelde feta, pijnboompitjes en balsamicoazijn.
Couscoussalade met paprikaburger en spinazie
Lunch
Hoofdgerecht, Vegetarisch
Pin dit recept
Afdrukken

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk