Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie, een snelle vegetarische lunch met veel groenten.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Vandaag gaan we voor een multifunctionele Ć©n snelle maaltijd die het goed doet als lunch en als avondmaaltijd. Deze couscoussalade met paprikaburger en spinazie zet je binnen een handomdraai op tafel.

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Maaltijden als deze, ik houd er van. Het is een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Goede smaken in dit geval.Ā Ik voeg namelijk een vleesvervanger toe, die veel smaak heeft. Het gaat de nieuwe paprikaburger van Stegeman.

Smaakvolle paprikaburger

Stegeman is een innovatief slagersbedrijf, ik denk dat we het allemaal kennen van de vleeswaren, ambachtelijke worst, fuet en droge worst. Lekker op een boterham, verwerkt in de maaltijd of als snack bij de borrel. Maar Stegeman gaat met zijn tijd mee en biedt naast vlees ook verschillende vleesvervangers aan, waaronder vegetarisch broodbeleg en twee vegetarische burgers! Dat komt goed uit, nu wij ook niet meer iedere dag vlees eten, maar afwisselen tussen goed vlees en vegetarische maaltijden.

De twee burgers, een spinazieburger en een paprikaburger, hebben geen toegevoegde smaakversterkers maar wƩl veel smaak. De paprikaburger waar ik in deze maaltijd voor kies, is een voorgegaarde vegetarische burger op basis van soja, tarwe- en erwteiwitten en drie kleuren gegrilde paprika. De burger heeft me echt verrast. Het is een product met veel smaak en een aangename zachte structuur. De drie kleuren paprika zie je terug in de burger, en die proef ik ook. Het is een hartige burger die lekker aanwezig is.

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

De paprikaburger doet het goed als vleesvervanger bij de maaltijd. Bijvoorbeeld bij aardappeltjes en groenten. In dit geval heb ik er iets extra’s mee gedaan, namelijk verwerkt zoals ik bijvoorbeeld ook met falafel zou doen. In blokjes door de couscoussalade.

De salade vul ik aan met geroosterde paprika, verse babyspinazie, feta, geroosterde pijnboompitjes en balsamico. Deze smaken sluiten goed aan bij de hartige paprikaburger.

Wij proberen thuis iedere donderdag voor vega te gaan: #Veggiethursday. Doe jij ook mee?

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

 

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de couscous hierna op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Haal de pijnboompitjes uit de pan en verwarm een beetje olie in een koekenpan. Pak de paprikaburgers rondom aan.
3
Stap 3
Verdeel de couscous over de kommetjes samen met de spinazie en reepjes geroosterde paprika.
4
Stap 4
Snijd de paprikaburgers in stukjes en verdeel dit ook over de kommetjes. Maak af met verkruimelde feta, pijnboompitjes en balsamicoazijn.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

2 reacties

Esther
5/5 sterren

Heerlijk ! Waar zijn de paprikaburgers te koop, weet u dat ? Ik heb al bij de Jumbo, AH EN PLUS gevraagd maar alledrie verkopen ze deze niet ... weet u het ?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Esther, ze zijn verkrijgbaar bij Jumbo

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op