Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5 recepten zonder vlees

Bijna ongemerkt eten we bij ons thuis minder vlees. Ik vind het steeds makkelijker om voor een gerecht zonder vlees of vis te gaan zonder dat we (vooral man en kind) het missen. Al gebruik ik ook regelmatig vleesvervangers. In dit artikel deel ik 5 recepten zonder vlees, met simpele vleesvervangers. Zelf gemaakt, of zelf gekocht. Omdat je niet altijd tijd hebt om zelf een groenteburger te maken.

5 recepten zonder vlees

Pasta pesto met courgetteballejtes

Pasta pesto met courgetteballetjes

Pasta pesto, met een vegetarische touch. In plaats van het toevoegen van kip of tonijn gebruik ik in dit recept zelfgemaakte courgetteballetjes met kaas. Dit geeft een lekkere bite en verrassende twist aan de pasta. De courgetteballetjes doen het trouwens ook goed als borrelsnack!

Klik hier voor het pastarecept, en hier om het recept van de vegetarische courgetteballetjes te bekijken.

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

Couscoussalade met paprikaburger en spinazie

En ideale maaltijd of snelle lunch. Dat is deze couscoussalade met paprikaburger of spinazie. In dit geval ga ik voor een smaakvolle gekochte vleesvervanger, de paprikaburger van Stegeman. In dit geval snijd ik de gebakken burger in blokjes zodat ik het door de salade kan mengen.

Klik hier om de couscoussalade te bekijken.

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

Falafelovenschotel met gegrilde paprikasaus

Een falafelschotel waar ik gek op ben, maar die mijn man en kind niet zo blieven… zij blijken niet zo gek te zijn op falafel. Als je eens iets anders wilt met falafel dan is dit dé oplossing. Een lekkere variatie op het broodje falafel.

De basis van de schotel zijn aardappeltjes, met courgette, paprika en falafel balletjes. De saus die alles bij elkaar brengt maak ik van gegrilde paprika. Een soort muhammara, maar dan geen dip maar een saus. Kikkererwten en verkruimelde feta maken de ovenschotel af. Klik hier om het recept te bekijken.

Groenteburger van knolselderij en wortel

Een echte zelfgemaakte vleesvervanger. Dat is deze groenteburger van knolselderij en wortel.  Klinkt misschien ingewikkeld om te maken, maar dat is het niet. In feite is het hetzelfde als het kneden van een gehaktbal.

Kikkererwten en groenten vormen de basis van de groenteburger, specerijen maken het extra lekker. Hier bekijk je hoe je deze groenteburgers zelf klaarmaakt.

caprese empanada's

Caprese Empanada’s

Een caprese-salade in krokant deeg. Dat zijn deze caprese empanada’s. Lekker als snackje, maar ook als vleesvervanger bij de maaltijd. Klik hier om zelf aan de slag te gaan met het recept!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Marley 25 augustus 2020 om 21:33

    Het linkje van de couscous salade is er niet

    1. Brenda Hoff 4 september 2020 om 06:03

      Bedankt voor je reactie, inmiddels staat hij er bij :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *