Ga naar de inhoud

Tjap Tjoy met cashewnoten

Zelfgemaakte tjap tjoy met cashwnoten? Dat is helemaal niet moeilijk. Een kleurrijk Chinees gerecht dat binnen 20 minuten op tafel staat. Bestellen is bijna minder snel ;)

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Tjap Tjoy met cashewnoten

Vandaag geven we een voorproefje van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2021. Dit recept voor homemade tjap tjoy met cashewnoten staat daar namelijk in, op 7 juli 2021 om precies te zijn.

Ook dit jaar mocht ik weer een aantal recepten ontwikkelen voor de scheurkalender van Brenda Kookt! Supergaaf! En ook dit jaar heb ik geprobeerd om een mooie mix aan recepten te bedenken, waarmee je het hele jaar lekker kunt eten! Deze vegetarische tjap tjoy met cashewnoten is mijn favoriete gerecht hier thuis. Het is een makkelijk, snel en lekker recept dat niet onderdoet voor de variant die je bij de Chinees kunt halen!

Tjap tjoy

Tjap Tjoy met cashewnoten

Tjap tjoy met cashewnoten is een kleurrijk gerecht, en daar houd ik van! Je eet namelijk ook met je ogen en die willen graag wat moois zien. Dit kleurrijke bordje groenten met de herkenbare tjap tjoy-saus vind ik echt een feestje op tafel. Die kleuren! En dan de smaak, jammie!

En nog een ander pluspunt: dit bekende rijstgerecht met groenten staat ook lekker snel op tafel. Eten bestellen duurt bijna langer 🙂

Wil je meer van dit soort snelle gerechten? Bestel dan nu de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023! Klik hier voor alle informatie.

Tjap tjoy

Tjap tjoy

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tjap tjoy met cashewnoten

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel erop uitstomen.
2
Stap 2
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak daarin de paprika’s en de knoflook ongeveer 30 seconden. Voeg dan de ui en wortel toe en roerbak deze mix ook 30 seconden. Voeg dan de komkommer erbij en roerbak ongeveer 1 minuut.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de suiker, de sojasaus, de maïzena, de bouillon en wat peper en zout door de groentemix. Meng dit goed door elkaar. Laat 3 -5 minuten doorbakken, de saus wordt wat dikker.
4
Stap 4
Voeg de cashews met de taugé in de laatste minuut toe en warm kort mee op.
5
Stap 5
Serveer de tjaptjoy met de rijst.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op