Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

Als je opzoek bent naar een makkelijke maaltijd, dan is dit jouw recept. Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes. Super easy om te maken, en nog erg lekker ook!

Ik moet toegeven dat ik zelf een beetje verbaasd was hoe lekker deze schotel was. Ik maakte hem speciaal voor Joost, hij is namelijk gek op satésaus. Ik denk eerlijk gezegd dat hij bijna alles met satésaus (of pindasaus) erbij lekker zou vinden. Ik was vooral benieuwd of ik deze schotel zelf ook echt lekker zou vinden. Tot mijn verrassing moest ik daar dus JA op antwoorden. En daarom mag deze schotel dan ook online op Brenda Kookt :)

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

 Aangezien het een supermakkelijke maaltijd is heb ik het bij de bereiding van deze schotel ook extra makkelijk gehouden. Ik heb voorgekookte krieltjes gebruikt en soepgroenten. Allebei ready to cook dus ik hoefde niet te snijden en voor te koken. De satésaus heb ik in dit geval wel zelfgemaakt, volgens dit recept. Altijd – goed! En ook dit is klaar voor je het weet.

Het enige dat nu nog ontbreekt is de kip. Het enige dat ik even hoefde te snijden voor ik het kon aanbakken: de kipfilet. Ik serveer de kipsaté ovenschotel met een handje cashewnootjes en kroepoek. Omdat dat te lekker is.

Opzoek naar meer recept inspiratie met satésaus? Dit recept met sperziebonen en gehakt is echt een aanrader. Of ga eens voor gado gado met tempeh.

Ben je gek op ovenschotels? Bekijk dan eens deze pagina, hier staan alle ovenschotel-recepten bij elkaar.

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

Extra benodigd:

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

15 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • kipkruiden naar smaak
  • 1,5 eetlepel ketjap
  • 800 gram voorgekookte krieltjes
  • 650 gram roerbakgroenten naar keuze of soepgroenten
  • portie satésaus ik nam naar dit recept
  • 2 stengels lente-ui in ringetjes
  • Handje cashewnootjes voor erbij
  • kroepoek voor erbij
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Breng de kip op smaak met kipkruiden en verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes rondom aan in de koekenpan. Roer de ketjap door de blokjes kipfilet.
  • Verwarm een wok of andere koekenpan op het vuur met een scheutje olie en bak hier de roerbakgroenten in aan. Breng de groenten op smaak met zout en peper. Roer de krieltjes door de roerbakgroenten.
  • Bereid ondertussen de satésaus.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verdeel de krieltjes met groenten over de ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de satésaus en leg de blokjes kipfilet hierop. Verdeel hierover eventueel nog een beetje van de saus.
  • Verwarm de kipsaté ovenschotel 20-25 minuten in de oven.
  • Verdeel de ringetjes lente-ui en (eventueel grofgehakte) cashewnoten over de ovenschaal en serveer de kipsaté ovenschotel met aardappeltjes hierna meteen. Lekker om te eten met kroepoek ernaast.

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes
Hoofdgerecht
Ovenschotel, Vlees

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

21 Reacties

  1. jan 17 november 2020 om 07:52

    5 stars
    heb dit recept afgelopen weekend gemaakt .
    en ja de kids en wij zelf ook vonden het heel erg lekker en zullen het zeker vaker gaan maken en dan ook eens andere combinaties proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept