Sinterklaaskoeken met chocolade
De sinterklaastijd gaat weer beginnen, een heerlijk tijd! Letterlijk, want er valt zoveel lekkers te snoepen deze tijd van het jaar. Maar heb je je buik al vol van kruidnoten? Of wil je eens wat anders met je kids doen dan kruidnoten bakken? Dan ga je voor deze super lekkere...Sinterklaaskoeken met chocolade
Bewaren
De sinterklaastijd gaat weer beginnen, een heerlijk tijd! Letterlijk, want er valt zoveel lekkers te snoepen deze tijd van het jaar. Maar heb je je buik al vol van kruidnoten? Of wil je eens wat anders met je kids doen dan kruidnoten bakken? Dan ga je voor deze super lekkere Sinterklaaskoeken met chocolade.
Eigenlijk zijn het chocoladechip cookies met speculaaskruiden en chocolade kruidnoten. Maar dat is nogal een mond vol, dus noemen we ze Sinterklaaskoeken met chocolade. De smaak van kruidnoten gecombineerd met onweerstaanbare chocolate koekjes, dat maakt deze lekkere kruidnootkoeken.
Via Instagram kreeg ik de vraag of ik een sinterklaasrecept wilde maken die door de brievenbus kan, zodat je dit uit kunt delen aan familie of vrienden. Het resultaat zijn deze lekkere koeken. Gebaseerd op het recept van mijn chocolate chip cookies met karamel.
Sinterklaaskoeken met chocolade
Door het koekdeeg heb ik speculaaskruiden gekneed, wat mij betreft is dit dƩ smaak die in sinterklaasrecepten niet mag ontbreken. Daarbij heb ik niet alleen stukjes chocolade, maar ook grof gehakte chocolade kruidnoten door het deeg gemengd. Hierdoor zijn de koekjes heel goed gevuld, en proef je bij iedere hap een vleug chocolade.
Na het bakken maak ik de sinterklaaskoeken af door er een chocolade kruidnoot in te drukken. Wees vrij om meer kruidnoten gebruiken, of dit weg te laten.
Ben je opzoek naar meer Sinterklaasrecepten? Op deze pagina hebben we alle toppers bij elkaar gezet.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaaskoeken met chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.Stap 3
Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda en speuculaaskruiden.Stap 4
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips en fijngehakte chocolade kruidnoten door het deeg.Stap 5
Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de koelkast.Stap 6
Rol hierna kleine balletjes van het deeg, iets kleiner als een pingpongballetje. Zet de balletjes hierna eventueel 5 tot 10 minuten in de vriezer, of even in de koelkast om op te stijven.Stap 7
Verdeel de balletjes hierna over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden.Stap 8
Versier de koeken nadat ze uit de oven komen direct met chocolade kruidnoten door deze er een beetje in te drukken. Laat de koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken nog wat hard(er).Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze sinterklaaskoeken met chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.Stap 3
Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda en speuculaaskruiden.Stap 4
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips en fijngehakte chocolade kruidnoten door het deeg.Stap 5
Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de koelkast.Stap 6
Rol hierna kleine balletjes van het deeg, iets kleiner als een pingpongballetje. Zet de balletjes hierna eventueel 5 tot 10 minuten in de vriezer, of even in de koelkast om op te stijven.Stap 7
Verdeel de balletjes hierna over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden.Stap 8
Versier de koeken nadat ze uit de oven komen direct met chocolade kruidnoten door deze er een beetje in te drukken. Laat de koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken nog wat hard(er).Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Lara
Hoi, ik kan geen speculaaskruiden vinden? Kan ik een alternatief gebruiken? Zo ja, welke?
Cindy
Bedoel je met bruine suiker rietsuiker of lichte/donderdag basterdsuiker?
Brenda Hoff
Ik gebruik lichte basterdsuiker, ik zal dit nog even aanpassen
Alice
Goedemorgen, een vraagje over de balletjes. Moet je die een beetje plat drukken of zakken ze vanzelf in door de hitte in de oven. Groet, Alice
Brenda Hoff
Hoi Alice, de balletjes hoef je niet plat te drukken. Tijdens het verwarmen in de oven zakken ze in en worden het mooie ronde koeken.