Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gnocchi ovenschotel met groenten

Vandaag delen we een gnocchi ovenschotel met groenten. Een recept die anders is dan je gewend bent. Gnocchi wordt meestal niet in de oven bereid, en deze gnocchi ovenschotel bevat nog een ander ingrediënten die je niet vaak in ovenschotels tegenkomt.

Uit de oven

Gnocchi is een van mijn favoriete ingrediënten. Je kunt deze deegballetjes namelijk niet alleen koken, maar ook bakken en zelfs in de oven bereiden. Dat laatste doe ik in dit recept. Want door de gnocchi eerst te koken en vervolgens te bakken in de oven krijg je heerlijke, krokante gnocchi.

Gnocchi ovenschotel met groenten

Gnocchi ovenschotel met druiven

In dit recept combineer ik de gnocchi met puntpaprika’s en een heel verrassend ander ingrediënt: namelijk druiven. Misschien denk je niet zo snel aan druiven in een ovenschotel, maar juist deze zoete druiven doen het heel goed in de oven. De druiven worden namelijk niet alleen lekker warm, maar ook nog zoeter dan ze normaal zijn. En de combinatie met de krokante gnocchi, de puntpaprika’s, de uien en de Parmezaanse kaas, die je er voor het serveren overheen strooit, is echt heerlijk!

Nog een voordeel: deze gnocchi met groenten uit de oven staat heel snel op tafel. Ideaal op avonden dat je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Probeer maar!

Recept inspiratie
Ben je opzoek naar meer lekkere recepten met gnocchi? Eerder deelden we een lekker recept van gnocchi in tomatensaus met gehaktballetjes. Dit is een toegankelijk gerecht dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Ook kun je gnocchi combineren met andere smaken, zoals pesto bijvoorbeeld. Klik hier voor het snelle recept van gnocchi met courgettepesto.

Gnocchi ovenschotel met groenten

Gnocchi ovenschotel met groenten

15 minuten
+ 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram pak gnocchi
  • 2 puntpaprika’s
  • 250 gram druiven
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Parmezaanse kaas ter garnering

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking 2 minuten voor (dus niet de 3 minuten die op de verpakking staan!). Haal ze uit het water.
  • Snijd de puntpaprika’s in stukjes, halveer de druiven en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm.
  • Meng de gnocchi, puntpaprika, druiven, rode ui, knoflook en tijm op de bakplaat met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • Bak de groenten en gnocchi 15 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de gnocchi bruin is.
  • Serveer de groente-gnocchischotel met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas.

Gnocchi ovenschotel met groenten
Hoofdgerecht
Ovenschotel, Vegetarisch

 

Gnocchi ovenschotel met groenten  

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept