Er zijn 2 tradities die vast staan: ieder jaar deel ik een nieuwe Sinterklaastaart op Brenda Kookt, en op mijn verjaardag deel ik altijd een taartrecept. Deze keer voeg ik deze twee samen. Deze MonChoutaart met kruidnoten is een topper, simpel om te maken en heel erg lekker!
Als je Brenda Kookt langer volgt dan ken je vast de andere Sinterklaastaart met MonChou die ik in 2014 publiceerde. Een MonChoutaart met Nutella en truffelkruidnoten. Ieder jaar gaat deze taart door het dak! Het is bizar hoeveel van jullie deze taart al gemaakt hebben.
Deze keer besloot ik weer voor een MonChoutaart met kruidnoten te gaan. Omdat het super simpel is om te maken, en omdat ik een simpelere versie wilde maken. Zonder Nutella. Maar denk niet dat deze taart minder lekker is, want deze keer zit er een verrassing in de roomkaasvulling ;)
MonChoutaart met kruidnoten – Sinterklaastaart
Deze MonChoutaart is super simpel om te maken. Het enige nadeel is dat je idealiter een paar uur moet wachten voordat je de taart kunt aansnijden. Tip: maak de taart ‘s avonds of ‘s morgens vroeg zodat er genoeg tijd is om op te stijven.
De MonChoutaart met kruidnoten heeft een bodem van kruidnootjes, dat kan ook bijna niet anders bij een Sinterklaastaart. Door de roomkaasvulling heb ik in dit geval grof gehakte chocolade kruidnoten geroerd. En als topping gebruik ik ook grof gehakte chocolade kruidnoten.
Het resultaat is een super simpele en super lekkere taart. Die menig heerlijk avondje nog fijner maakt.
Tip: voeg de grof gehakte chocolade kruidnoten die je als topping gebruikt toe vlak voor je de taart aansnijdt. Zo blijft de topping nog lekker knapperig.
Klik hier voor een overzicht van alle sinterklaasrecepten, en de sinterklaastaarten die ik de vorige jaren heb gedeeld.
MonChoutaart met kruidnoten – Sinterklaastaart
Ingrediënten
- 250 gram kruidnoten
- 120 gram boter
- 200 gram MonChou
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
- 100 gram witte basterdsuiker
- 120 truffelkruidnoten en chocolade kruidnoten grof gehakt
- 60 gram truffelkruidnoten en chocolade kruidnoten ter garnering
Extra benodigdheden:
- Bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Bereiding
- Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
- Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Doe de gesmolten boter erbij en roer dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
- Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel kort door elkaar. Roer hier 120 gram grofgehakte chocolade kruidnoten doorheen. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast).
- Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde truffelkruidnoten en chocolade kruidnoten.
- Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de MonChoutaart mooier los.
