Ga naar de inhoud
1 beoordeling

MonChoutaart met kruidnoten – Sinterklaastaart

Een makkelijke sinterklaastaart - MonChoutaart met kruidnoten. Extra lekker met een bodum, vulling en topping van (chocolade) kruidnoten!

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

MonChoutaart met kruidnoten – Sinterklaastaart

Er zijn 2 tradities die vast staan: ieder jaar deel ik een nieuwe Sinterklaastaart op Brenda Kookt, en op mijn verjaardag deel ik altijd een taartrecept. Deze keer voeg ik deze twee samen. Deze MonChoutaart met kruidnoten is een topper, simpel om te maken en heel erg lekker!

MonChoutaart met kruidnoten - Sinterklaastaart

Als je Brenda Kookt langer volgt dan ken je vast de andere Sinterklaastaart met MonChou die ik in 2014 publiceerde. Een MonChoutaart met nutella en truffelkruidnoten. Ieder jaar gaat deze taart door het dak! Het is bizar hoeveel van jullie deze taart al gemaakt hebben.

Kruidnootjes taart

Deze keer besloot ik weer voor een MonChoutaart met kruidnoten te gaan. Omdat het super simpel is om te maken, en omdat ik een simpelere versie wilde maken. Zonder Nutella. Maar denk niet dat deze taart minder lekker is, want deze keer zit er een verrassing in de roomkaasvulling 😉

MonChoutaart met kruidnoten - Sinterklaastaart

MonChoutaart met kruidnoten – Sinterklaastaart

Deze MonChoutaart is super simpel om te maken. Het enige nadeel is dat je idealiter een paar uur moet wachten voordat je de taart kunt aansnijden. Tip: maak de taart ‘s avonds of ‘s morgens vroeg zodat er genoeg tijd is om op te stijven in de koelkast.

Sinterklaastaart met kruidnoten

De MonChoutaart met kruidnoten heeft een bodem van kruidnootjes, dat kan ook bijna niet anders bij een Sinterklaastaart. Door de roomkaasvulling heb ik in dit geval grof gehakte chocolade kruidnoten geroerd. En als topping gebruik ik ook grof gehakte chocolade kruidnoten.

Het resultaat is een super simpele en super lekkere taart. Die menig heerlijk avondje nog fijner maakt.

Tip: voeg de grof gehakte chocolade kruidnoten die je als topping gebruikt toe vlak voor je de taart aansnijdt. Zo blijft de topping nog lekker knapperig.

Klik hier voor een overzicht van alle sinterklaasrecepten, en de sinterklaastaarten die ik de vorige jaren heb gedeeld.

MonChoutaart met kruidnoten - Sinterklaastaart

Ingrediënten

punten

Extra benodigd

  • Bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze monchoutaart met kruidnoten – sinterklaastaart

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Doe de gesmolten boter erbij en roer dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel kort door elkaar. Roer hier 120 gram grofgehakte chocolade kruidnoten doorheen. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
4
Stap 4
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast).
5
Stap 5
Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde truffelkruidnoten en chocolade kruidnoten.
6
Stap 6
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de MonChoutaart mooier los.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

3 reacties

Rianti

Heerlijk, simpel en zeer geslaagde taart!!!! Ook als het niet Sinterklaasavond is. Aanrader.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen dat jullie er zo van genoten hebben

Dorien Görts
5/5 sterren

Hoi Brenda, Deze Sinterklaas monchoutaart is werkelijk geweldig. Makkelijk te maken en erg lekker.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op