Ga naar de inhoud
6 beoordelingen

Sinterklaastaart – MonChou

Na de sinterklaascake is het tijd voor het volgende sinterklaasrecept. Een heuse sinterklaastaart of terwijl: Sinterklaas MonChou! En ik zeg je: als je een taart wilt maken, dan moet je deze sinterklaastaart maken! Hij is MEGA lekker. Om je vingers bij af te likken. Omdat ik voor het blog soms...
45 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.

2
Stap 2

Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig met een mixer. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is. Roer daarna de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
4
Stap 4
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, een goede tip: laat hem een hele nacht opstijven in de koelkast en zie extra tips hieronder.)
5
Stap 5
Roer de nutella los, dit gaat gemakkelijker als de nutella een beetje lauw-warm is (bijvoorbeeld heel kort in de magnetron verwarmen). Verdeel de nutella met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart.
6
Stap 6
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de sinterklaastaart mooier los.
7
Stap 7
Plak de truffelkruidnootjes aan de zijkant in de taart. Garneer de sinterklaastaart voor het serveren/aansnijden met verkruimelde (truffel)kruidnoten en/of geschaafde chocolade.
  • Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven
  • Serveer bescheiden punten, de taart kan machtig zijn.Inmiddels hebben velen van jullie de taart gemaakt. Bij bijna iedereen gaat het goed, maar bij sommigen wil de taart niet goed opstijven in de koelkast. Wat een mogelijk oorzaak kan zijn: klop de slagroom samen met de zakjes klopfix goed op. Roer daarna pas de slagroom met het MonChou-mengsel.
  • Prik gaatjes in het huishoudfolie als je de taart laat opstijven, hierdoor voorkom je dat de slagroom slap wordt.
  • Zorg er voor dat er geen enzymen bij het monchou- en slagroommengsel komen. Als je je vinger hebt afgeslikt mag deze niet meer in het mengsel komen. Anders stijft de taart niet goed uit.

Sinterklaastaart – MonChou

Sinterklaas Monchou, SinterklaastaartNa de sinterklaascake is het tijd voor het volgende sinterklaasrecept. Een heuse sinterklaastaart of terwijl: Sinterklaas MonChou! En ik zeg je: als je een taart wilt maken, dan moet je deze sinterklaastaart maken! Hij is MEGA lekker. Om je vingers bij af te likken.

Omdat ik voor het blog soms een beetje op voor werk heb ik eind oktober met de verjaardag van Joost deze sinterklaastaart al op tafel gezet. En ik kan je zeggen, hij vloog weg. Iedereen wilde deze taart proeven. En terecht.

MonChou met kruidnoten, Nutella en truffelkruidnoten… need I say more?

“Sinterklaas MonChou taart”

De taart ziet er spectaculair uit. Maar schijn bedriegt, het is echt niet moeilijk om deze taart te maken. Dus zet deze taart op tafel tijdens jouw heerlijk avondje!

Maak je liever iets anders lekkers voor het heerlijk avondje? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Sinterklaas Monchou, Sinterklaastaart

Sinterklaas MonChou

Bekijk ook andere recepten
Smores van de bbq
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

224 reacties

Wilkeke

Wat een lekkere taart, heb hem gister voor het eerst gemaakt. Niet met truffel kruidnoten, maar met chocoladekruidnoten. In het beslag kleine stukjes banaan in gedaan. Ook erg lekker!

Laat een bericht achter

Monica

Ik heb hem dit jaar ook weer gemaakt, als extra garnering bovenop de taart heb ik nu platte chocoadepaardjes gelegd (Maar Pietjes of Sintjes kan natuurlijk ook!) Staat erg leuk!

Laat een bericht achter

Christine

Mijn zoontje van 4 herinnerde mij aan deze taart die we vorig jaar gemaakt hadden. Hij wil hem graag weer samen maken! En mijn man begon er ook over, dat ik deze taart toch echt weer moet maken dit jaar. En dat, terwijl ik het zelf ook al van plan was. Ik hou meestal wel van iets nieuws proberen, maar deze is gewoon erg lekker en nog eenvoudig ook! Lukt altijd. Bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter

Janine

Deze taart gemaakt, heerlijk!

Laat een bericht achter

Jacqueline
5/5 sterren

Mijn taart staat weer klaar in de koelkast. Vorig jaar was het ook al een succes. Niet moeilijk te maken en heerlijk.

Laat een bericht achter

Brigitte

De taart staat in de koelkast! Morgen lekker smullen!! Inmiddels jaarlijkse traditie (sinds 5 jaar al ... valt bij iederéén in de smaak ).

Morgan

Prik gaatjes in het huishoudfolie: wanneer en waar doe je de folie? Als je je vinger hebt afgeslikt…… Vrijdag maken, zaterdag smullen!

Laat een bericht achter

Bernadette

Hmmm lekker! Kan je deze taart, zonder garnering, ook invriezen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Daar heb ik zelf bij monchoutaart geen ervaring mee eerlijk gezegd Bernadette.

Lian
4/5 sterren

Heerlijke taart, ik heb een iets kleinere springvorm gebruikt en 350 ml slagroom ipv 500 ml. Ging heel goed, iedereen vond hem lekker!!

Laat een bericht achter

Pascalle

Ik heb bruine basterdsuiker gebruikt, zo kreeg de taart een pepernoten kleur

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat een leuke tip!

Monica

De taart voor het eerst gemaakt, hij was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar! Ik had er bovenop nog chocolade pietjes en sinterklaasjes op gelegd, stond erg leuk!

Laat een bericht achter

Debby Varekamp

HEERLIJKE TAART! Ga het vandaag voor de derde keer maken! Elke keer weer een succes!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Zo leuk om te horen!

Annemiek
5/5 sterren

Mijn kinderen vroegen er ook weer om.. Dochterlief wilde hem zelfs met haar verjaardag.. 2 juni.. Kom dan maar es aan pepernoten. Groet Annemiek

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ha wat leuk om te horen! En inderdaad in juni is het nog iets te vroeg voor kruidnoten, ook al liggen ze tegenwoordig al steeds vroeger in de winkel. Maar niet zo vroeg ;)

Jacquelien

Heerlijk! In 2016 gemaakt en staat vandaag weer op de planning Fijne Sinterklaas ! X

Laat een bericht achter

Monica

Moet je de chocopasta erop doen, nadat je de taart een nacht in de koelkast hebt laten staan, of kan dat er al voor?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dit kan het beste nadat het is opgesteven, dan is de roomkaas minder vloeibaar en kun je de chocopasta beter verdelen.

Christine

Nou, deze taart hebben wij vorig jaar met pakjesavond gegeten. Hij viel zó in de smaak, dat mijn man hem zich nog kon herinneren en vroeg of ik m niet nog eens kon maken! Wat ik overigens eigenlijk al van plan was. Dus volgende week weer aan de slag!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super leuk om te horen!

Diana
5/5 sterren

Vandaag ga ik deze taart weer maken. Onze meiden kunnen niet wachten. Helaas moet de taart heel lang in de koelkast. Ik neem geen Nutella, maar de jumbo cookievpasta. Is lekker knisperig op de taart. Elke jaar weer een succes.

Laat een bericht achter

IkBenGek
4/5 sterren

Ik heb hem ook gemaakt! Superlekker!

Susan

Gister voor het eerst de sinterklaastaart gemaakt en dat ging perfect! Vanmorgen de taart verder afgemaakt en daarna opgegeten met z’n alle. Wauw wat is de taart lekker zeg, die ga ik zeker nog een x maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super leuk om van je te horen Susan

Miranda

Hallo Brenda, De SINTERKLAASTAART was super lekker. Nu wil ik de taart ook maken voor kerst met wat aanpassingen. De bodem denk van bastogne koeken Maar wat kan ik aan de zijkantt doen ipv truffelpepernoten?

Laat een bericht achter

Jeanine

chocolade hulstblaadjes? Lijkt me mooi!

Ina

Heb de taart ook gemaakt,voor het eerst een taart gemaakt,smaakte geweldig en was goed gelukt,heb nu gelijk er een gemaakt met als bodem Bastogne koeken en op de monchou als topping kersen die je ook gebruikt op de vlaaien. Heerlijk.

Laat een bericht achter

Josien

Hoi Brenda. Ik ga deze dit weekend maken. Kun je er ook een laagje speculoos op doen ipv nutella. Dat leek mij ook lekker. Ik neem aan dat je dat ook los krijgt even in de magnetron.

Laat een bericht achter

Ludy

Heb hem in het weekend gemaakt hij was heerlijk. Simpel te maken en ziet er supermooi uit.

Laat een bericht achter

Esther van der Mout

Wat een heerlijke taart! Vooral de kids aten hun vingers er bijna bij op! Wat speculaaskruiden door de slagroom gedaan, superlekker. Taart stijfde mooi op en was prima te snijden. Echt een aanrader voor de feestdagen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Esther!

Ilona Brokmeier

Ziet er erg lekker uit. Men stuurde mij dit recept, met de mededeling graag maken voor onze sinterklaasavond. Dus morgen ga ik hem maken voor zondag. Ben benieuwd, lijkt me erg lekker.

Laat een bericht achter

Hanna

Kun je ook normale chocolade pasta gebruiken ipv Nutella?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan ook hoor Hanna, is geen probleem

Flutura

Hallo!!! Heb deze heerlijk taart van jou gemaakt en die was verukklijk" Heb wel een vraag aan jou? De nutella die werd hard in de koelast en met het snijden van de taart was dat erg vervelend want omdat ik druk moest zetten om door de harde nutella moest ging de taart verpletteren... wat heb verkeerd gedaan?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat gek, bij mij wordt hij nooit zo heel erg hard. Heb je de nutella verwarmd voordat je het op de monchou smeerde? Het kan zijn dat hij dan harder wordt als je hem daarna koelt

Ineke Ruig

dit is een leuk recept, maar wel machtig denk. in plaats van choco pasta kan je ook de taart met kersen gelei afdekken, lijkt me ook lekker. en slagroom en peper noten, ziet leuk. eventueel wat pietjes als versiering. zo maar een idee.

Laat een bericht achter

Annette

Heeeel lekker, ik heb het in een glaasje gemaakt. Erg leuk en weer eens anders.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is ook een goed idee Annette, en lekker :)

Ellie

Heb de taart gemaakt was super lekker Heb geen suiker gebruikt en had marsepein ballen als garnering Ga ik zeker vaker maken

Laat een bericht achter

Ellie

Heb de taart gemaakt waa super lekker

Laat een bericht achter

Mieke

Hoi Brenda, kan je ook een blaadje geweekte gelatine toe voegen

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou je ook iets warms moeten toevoegen, geweekte gelatine lost namelijk op dmv warmte.

Irene

Perfect gelukt als je gewoon het recept volgt! Was wat bang door de reacties maar echt een eitje :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja toch? Goed om te horen, en geniet van de taart! :)

jasper

heerlijke taart, deze maak ik al jaren . Mag ik vragen waarom je de bron niet vermeldt hebt? Of is dit jouw variatie op de originele versie?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit is het originele recept, ik heb het recept ontwikkeld in 2014.

Irene

Doen jullie bij het kloppen van de slagroom er ook nog suiker door? Of alleen de zakjes klop fix?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Daar gaat nog geen suiker bij, het monchou-mengsel is straks namelijk al zoet genoeg

Renate

Lekkere taart! Voor onze smaak mocht er iets meer monchou in in verhouding met de slagroom. Morgen nog een sinter-kerst feestje dus dan ga ik dat eens proberen. Dank voor t recept!

Laat een bericht achter

Marijke Kokke

Wat een heerlijke monchou Sinterklaastaart was het. Ik moet hem van de kinderen ook met de Kerst maken. Bedankt voor het recept

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen!

Charissa

Kan je de taart ook met gewone kwark maken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Daar heb ik geen ervaring mee. Ik vermoed dat je dan ook gelatine nodig hebt.

Loes

Wat een heerlijk recept. We hebben er van gesmuld. Dank je wel!

Laat een bericht achter

anita

Wat een overheerlijke en makkelijke taart. We hebben er zelfs twee keer van genoten. Echt een aanrader!!!

Laat een bericht achter

Patricia

Hoi Brenda, Na een jaar twijfelen en moed verzamelen heb ik uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en de taart gemaakt. Ik heb er voor gekozen om de tip op te volgen van een eetlepel cacao en een eetlepel speculaaskruiden door de slagroom en het resultaat was super, iedereen was laaiend enthousiast! Verder heb ik het recept gewoon gevolgd, de slagroom met 2 zakjes klopfix geklopt, de taart een nachtje in de koelkast op laten stijven (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes) en 's ochtends versierd met de truffel pepernoten. Dit weekend wordt de taart in ieder geval weer gemaakt :)

Laat een bericht achter

Hennie

Hallo, Ik heb een vraag over de sinterklaastaart, Als je de slagroom met de klopvast heb gemixt doe je dan het monchou mengsel ook weer met de mixer erdoor of spatel je het erdoor. Heel graag een reactie ga hem morgen maken. Hennie

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De monchou meng ik er ook met de mixer door. Succes, en geniet er van!

Suzan

Deze taart is echt verrukkelijk!!! Heel gemakkelijk te maken en iedereen vind hem lekker. Persoonlijk heb ik er 15gram minder suiker in gedaan want ik vond hem wat zoet. Deze taart is zeker een aanrader!

Laat een bericht achter

Annemiek

Ha ha, wat leuk. Krijg ik van mijn schoondochter en haar zus een recept via zelfmaakideetjes die ik voor a.s. zondag moet maken, kom ik hier uit :) Tussen mijn deadline van een opdracht door nog even een Sinterklaastaart maken, nu weet ik tenminste zeker dat hij lekker is.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! En ja dit is het origineel :) En lekker is ie zeker hoor Annemiek. Succes en eet smakelijk

Ina van der Ploeg

ik ga het maken, lijkt me erg lekker. nog een vraag: heb jij recepten voor allerlei koekjes enz zonder ei erin, daar ben ik nl allergisch voor. vast bedankt

Laat een bericht achter

Sanny Groenewold

Dit lijkt me een heerlijke taart vind monchou taarten heerlijk. Leuk weer eens iets anders met monchou voor Sinterklaas avond.

Laat een bericht achter

linda

Vanmiddag om 14.00uur gemaakt en om 19.00uur heerlijk opgegeten. Klopfix 2 zakjes en de slagroom & monchou apart kloppen waren echt goede tips! (Nog nooit eerder gedaan bij monchoutaarten, maar nu echt stevige taart). Heb bodem van speculaas gemaakt en versierd met chocoladepepernoten. Ben helemaal fan van je recepten :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super leuk om te horen Linda

Dyonne

Ondanks sommige negatieve reacties, vandaag toch deze taart voor mijn verjaardagsfeest durven te maken. Wat was hij heerlijk! Ik kreeg alleen maar positieve reacties! Als je het recept gewoon volgt kan er na mijn inziens weinig mis gaan. Ik heb de taart wel een hele nacht (afgedekt met vershoudfolie met gaatjes erin) in de koelkast laten staan. Deze ga ik zeker vaker maken!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super dat jullie er zo van genoten hebben Dyonne, en leuk van je te horen. Ik laat de monchou taart ook altijd een nachtje in de koelkast staan.

Suzanne

Vandaag gemaakt met een beetje eigen twist erin. Ik heb er stukjes stoofpeer aan toegevoegd. Bij het slagroom mengsel. En de nutella vervangen voor pure chocolade rasp. Was super lekker en goed gelukt. Slagroom mengsel was goed opgesteven. Wel twee zakjes klopfix toegevoegd. Voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

hanneke

ik heb hem gemaakt, super makkelijk en heel lekker.

Laat een bericht achter

V.

Hi, klop je de slagroom met een mixer of gewoon met de garde? thanks!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat slagroom klop ik met de mixer

Brenda Kookt

Dat kan wel, onderaan kun je op print-vriendelijke versie klikken. Vervolgens kun je zelf bepalen wat je uitprint door weg te klikken wat je overbodig vind. Bv de inleidende tekst of foto's.

Laat een bericht achter

lotje

Kan je deze taart ook laclactosevrij maken? Het is een super lekkere taart maar ben op zoek naar een taart die we allemaal in ons gezin kunnen eten.

Laat een bericht achter

Corina

Vorige week gemaakt. De hele familie was enthousiast! Ik heb het recept exact gevolgd. En de smaak is verrukkelijk! Ik was blij dit recept te vinden. Heel erg bedankt Brenda!

Laat een bericht achter

Mirjan

Heerlijk! Met zelf gebakken kruidnoten en in plaats van nutella cacao poeder erover gezeefd. Hij leek me anders erg machtig. Zag er mooi uit en smaakte perfect.

Laat een bericht achter

Kitty

Dit moest ik maken wat ziet het er lekker uit! Voor de zekerheid na het lezen vd reacties voor 2 taarten ingrediënten gehaald want Moet er 1 hebben voor vanmiddag! De eerste poging netjes de stappen gevolgd maar bij 1 stap zag ik het fout gaan en idd de taart vulling te dun en stijft niet op! Omdat ikzelf het vermoede had waar het fout ging, nogmaals geprobeerd gisteravond en deze ziet er perfect uit!!! Ipv de slagroom en de monchou door elkaar de 'kloppen' ( waar ik als onervaren bakster de mixer voor gebruikte, oeps) rustig de twee bij elkaar scheppen en goed maar 'rustig' roeren?!?! Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak, maar aan de reacties te lezen moet dat sowieso goed komen! Bedankt voor het recept!!!

Laat een bericht achter

Leontien

Vanmiddag de taart gemaakt en vanavond als toetje gegeten tijdens het heerlijke avondje :) Hij was goed gelukt en erg lekker!!

Laat een bericht achter

Joke

De taart smaakte prima! Wat moet ik doen om de taart hoger te krijgen. De truffelkruidnoten paste ee maar net tegenaan.

Laat een bericht achter

Jordy

Hij was super!!! Mmmm we hebben gesmuld!

Laat een bericht achter

Maris

Net gemaakt voor morgen. Erg lekker. Bedankt voor het recept

Laat een bericht achter

wendy

hoe maak je de truffelnootjes aan de zijkant vast?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit plakt aan het monchou mengsel vast, het blijft hierdoor hangen aan de taart.

Tjallien

Afgelopen zondag met ons kookclubje gemaakt... heerlijk!!! Als gevolg daarvan ga ik 'm aankomend weekend voor de sinterklaasviering met de familie nogmaals maken.

Laat een bericht achter

Olga

De taart is heerlijk. Ik heb donkere basterd suiker gebruikt en daardoor kleurt de taart iets donkerder. Voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

manuela

hallo brenda ik wil dinsdag deze heerlijke taart maken voor woensdag avond hoeveel zakjes klopfix heb ik precies nodig om garantie te krijgen dat mijn taart goed opstijft en niet inzakt normaal probeer ik altijd eerst iets uit voor ik het aan mijn visite geef maar helaas ontbreekt daar nu even de tijd voor ik hoor heel graag van je terug Groetjes Manuela

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Manuela, dan zou ik in dit geval voor de zekerheid 2 zakjes gebruiken.

Suus Reep

Ik heb deze gisteren gemaakt en we vonden het allemaal super lekker. En inderdaad, je hoeft maar een klein stukje te nemen. Dus je kan er veel mensen in één keer blij mee maken.

Laat een bericht achter

Marjolein

Bedankt voor het recept! Is prima gelukt met 2 zakjes klopfix. Is een cadeautje voor mijn zwager, dus vanavond pas proeven. De vulling heb ik stiekem al wel geproefd, heerlijk?.

Laat een bericht achter

j

lekker

Laat een bericht achter

Anneke

Super lekkere taart. Echt een aanrader!!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Als je de verhoudingen uit het recept gebruikt, de slagroom goed opklopt en de juiste monchou gebruikt (dus niet de zachte luchtige variant) moet het helemaal lukken. Als je in dit geval voor minder slagroom kiest is de smaak zoeter. De taart wordt minder hoog omdat je in dat geval minder slagroom gebruikt.

Laat een bericht achter

Heleen

Ik heb de taart gemaakt en hij is helemaal gelukt en hij was heerlijk!! 2 zakjes klopfix gebruikt.

barbara

lekkere taart! 1 dag van te voren gemaakt met 2 zakjes klop fix en verse slagroom. prima stijf geworden. aanrader!

Laat een bericht achter

Fieneke

Beste Brenda, Kan ik de taart ook een dag van tevoren maken en laten opstijven in de koelkast en daarna afmaken?

Laat een bericht achter

Fieneke

Ik heb de taart gemaakt, alleen wel met gelatine. De taart zag er prachtig uit, heerlijk van smaak en ook nog leuk om te zien. Voor sinterklaasavond wordt de taart nog een keer gemaakt, maar dan voor de hele familie! Bedankt voor dit heerlijke recept!

Astrid Loos

Wat een leuke recepten zijn dat van Sinterklaas , Zoals pepernoten maken en een lekkere speculaas caké , Of een Gevulde speculaaskoeken . En ik zie ook een andere recept dat is macaroni stroganoff . En een Hartige Banketletter .

Laat een bericht achter

marion

Hallo Brenda, ik ga deze sinterklaastaart beslist maken. Heb alleen nog een vraagje. Heb je nog andere ideeën om de bovenlaag te garneren, iets vrolijks of kleurrijk? Ik hoor heel graag van jou, vriendelijke groet, Marion

Laat een bericht achter

Janny

Deze taart vorige week gemaakt, super gelukt en heerlijke smaak! Je kunt inderdaad voor taarten absoluut niet de Monchou zacht en luchtig gebruiken, dat stijft totaal niet op (ervaring helaas). De gewone monchou wel, of, zoaks ik altijd gebruik: roomkaas vd Aldi (veel goedkoper, minstens net zo lekker). Als je de slagroom en monchou apart opklopt en dan mengt, kan er mijns inziens niet veel misgaan! Bedankt voor dit recept. Groeten, Janny

Laat een bericht achter

Marga

Ik ga deze taart zeker maken, jk heb nog nooit een MonChou taart gemaakt. Het wordt dus tijd,

Laat een bericht achter

Sylvia

Gisteravond deze monchoutaart gemaakt. Geheel gewerkt volgens het recept. Ik had al een naar gevoel bij het monchou-mengsel... . Veel te dun.... maar goed, niet direct te negatief zijn en een hele nacht in de koelkast laten staan. Net gekeken en inderdaad, mijn gevoel was terecht. Bij verwijderen van de springvorm zakt de taart in. Nu de bovenkant opgemaakt met kruimels en chocoladeschaafsel en de truffelnoten er tegenaan gedrukt en toch maar weer even in de koelkast gezet totdat de verjaardagsvisite komt.... ik ga het straks echt proeven!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vervelend Sylvia, ik kan er zo van balen als iets niet goed lukt. Ik hoop dat het na de tweede keer opstijven toch gelukt is. Misschien was de slagroom niet stevig genoeg? Had je ook de klopfix gebruikt?

Gea

Hoi Brenda Ik heb hem gemaakt en gelijk verzoeken gekregen om er veel meer te maken voor anderen. Hij is zo makkelijk te maken en zooooooo lekker Gr. Gea

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super leuk om te horen Gea. Geniet er van!

Karin workel

de taart stijft niet goed op !!!! Na enig speurwerk op internet blijkt dat de verhouding Mon Chou en slagroom niet goed is.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vervelend dat de taart niet goed is opgestijfd bij je. Is de slagroom goed opgeklopt? Bij mij (en ook bij anderen) gaat het met deze verhoudingen wel goed.

MamaBecks

Oooow die wil ik zeker proberen! Ziet er erg lekker uit! Maar heb wel een vraagje.... (Ja zal vast bekennen ik ben van de makkelijk ?) Als ik een pak voor monchou taart gebruik van bijv. Dr. Oetker moet ik dan ook de klopfix, vanillesuiker en witte basterdsuiker gebruiken? Of kan ik deze ingrediënten dan weglaten? Alvast bedankt! Groetjes

Laat een bericht achter

anna

Ziet er heerlijk uit ga hem ook maken

Laat een bericht achter

Anita zwartjes

Waar kan ik de klopfix halen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit is te koop bij de supermarkt, je vind het bij de bakartikelen zoals bloem en zelfrijzend bakmeel.

Jolanda

Hoi! Waar kan ik de Nutella door vervangen? Dat vind ik écht niet lekker ?

Laat een bericht achter

Lobke

Je zou dan ook speculoos kunnen gebruiken of een andere chocopasta als je die wel lekker vind. Dan blijf je iets meer in de sint sfeer dan met jam.

Brenda Kookt

Wat jammer dat je geen Nutella lust. Je kunt bijvoorbeeld ook een jam gebruiken als topping. Hierdoor wordt de Sinterklaas monchou taart fruitiger. In dat geval zou ik gaan voor een kersen- of bosbessenjam.

Roos

Lijkt me superlekker, maar kan het ook met gewone kruidnoten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan ook

AnneMare

Heb hem van het weekend gemaakt. Mega lekker, niet moeilijk te maken en goed opgesteven. Heb wel in de slagroom 1 theelepel cacao en 1 theelepel koekkruiden gedaan, was erg lekker. Geen pasta gebruikt.

Laat een bericht achter

Mieke

wat zijn eigenlijk Monchou's, eerlijk, ik heb daar nog nooit van gehoord

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Monchou is een soort roomkaas

Eveline

Ik heb de taart volgens het recept gemaakt voor pakjesavond en deze was prima gelukt. Omdat de taart bij iedereen enorm in de smaak viel (en ik nog een hele zak kruidnootjes had liggen) heb ik hem net nog een keer gemaakt voor Oudjaarsavond. Ben benieuwd of het deze keer weer zo goed lukt.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed!

Linda

Na alle reacties was ik erg benieuwd hoe de taart zou gaan worden....maar hij was helemaal perfect en echt ongelofelijk lekker! Heb voor de zekerheid 2 zakjes klopfix gebruikt én een hele nacht laten opstijven in de koelkast (niet afgedekt) en hij was echt helemaal goed! Nutella goed warm gemaakt in de magnetron. Ouders en schoonouders vonden hem ook enorm lekker! Dank voor dit heerlijke recept :-)

Laat een bericht achter

inge

Ik heb hem gisteravond ook gemaakt (wij vieren vanmiddag sinterklaas), op voorhand al een extra zakje klopfix toegevoegd, verder netjes het recept gevolgd (en met een ijzeren discipline niet mijn vingers afgelikt), slagroom goed stijf geklopt, hele nacht in de koelkast laten opstijven... en toch is hij niet opgestijfd :'( hopelijk kan ik hem nog redden met een diepvriesbehandeling! Echt jammer, hij lijkt me zo lekker!

Laat een bericht achter

sabine

Hoi brenda, Heb m gisteren gemaakt maar wel aangepast aan Lactose vrij dieet. Zalige smaak maar ook bij mij ingestort. Ik heb m daarom in de vriezer gezet. Werd t een ijstaart maar daardoor erg goed aan te snijden en op de schoteltjes werd ie vanzelf zachter.! Heerlijk! Met speculaas bodem ga ik m ook gebruiken voor kerst ;) Bedankt!

Laat een bericht achter

Pernelle

Net mijn taart klaar.. Niet ingezakt en dat wat ik al geproefd heb was super lekker! Vanavond gezellig na alle cadeautjes mijn mooie en lekkere taart eten :D Bedankt voor de tip!

Laat een bericht achter

Wendy

Ik heb de taart gisteren ook gemaakt en hij was heel goed gelukt. Hij was heerlijk!

Laat een bericht achter

Danielle

Dit recept is door vele collega 's gekopieerd! Mijn taart is perfect gelukt met hulp van mijn 2 kinderen. Geen probleem met opstijven hoor!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen zeg! :)

Dien

Taart is gelukt,ik heb 400 gr. slagroom gebruikt en 2 zakjes fix. Het ziet er heel gaaf uit.

Laat een bericht achter

Annelijn

Mijne staat nu net een halfuur in de koelkast :) mengsel was al aardig stijf toen ik het in de vorm deed. Nutella ga ik weglaten. Voor de smaak heb ik een beetje kaneel en speculaaskruiden door het mengsel gedaan. En er boven op doe ik pure chocolade krullen. Ik wel laat weten of het smaakt :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Gerda, je kunt hier geen foto's plaatsen maar wel op facebook.com/brendakookt. Ik ontvang graag foto's van jullie baksels :)

Laat een bericht achter

Gerda

Hij is echt super lekker! Ik zal je toevoegen op Facebook dan kun je de foto's zien, heb al veel reacties erop ontvangen, bedankt voor het recept!

Hanneke

Nog nooit zo'n mooie stijve monchou taart gehad! Perfect gelukt! Gistermiddag gemaakt, slagroom goed geklopt en een zakje klopfix gebruikt, die gebruik ik voortaan altijd maar! Ben benieuwd of 'ie in de smaak valt vanavond! :)

Laat een bericht achter

Teunie

.. Ik heb de taart ook gemaakt! Precies het recept gevolgd. Ik was best wel een beetje huiverig voor een slappe vulling door een aantal reacties maar hij is helemaal gelukt!! Hij ziet er prachtig uit!! Dank voor het recept!

Annelijn

Nog een klein vraagje, moet er suiker door de slagroom als je deze gaat kloppen? Of echt alleen die klopfix? Gr Annelijn

Laat een bericht achter

Thea

Deze Sinterklaastaart ziet er heerlijk uit. Hij staat nu klaar in de koelkast. Dat wordt smullen vanavond!

Laat een bericht achter

Tess

Briljante taart en zo'n makkelijk recept! Nummer twee van deze week staat al op te stijven in de koelkast.

Laat een bericht achter

Gitte

Dit is de perfecte taart voor het Sinterklaas avondje morgen. Het "onderstel"staat nu in de koelkast, kan het nog ff een nacht opstijven en dan morgen fijn versieren! Ben heel benieuwd, het monchou mengsel was hartstikke mooi en stevig toen 't de springvorm inging, dus ben benieuwd of het stand houdt qua stevigheid. Heb goede hoop ;-) Fingers crossed, heb 2 pakjes monchou gebruikt en 1 zakje klopfix voor de slagroom

Laat een bericht achter

Fieneke

Beste Gitte, Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

alja

Hallo Allemaal. Ik heb deel nu in koelkast staan. Morgen ga ik hem verder afmaken. Ik heb nog even na zitten denken over het niet stijf worden van de taart. Jullie zetten hem waarschijnlijk afgedekt in de koelkast om op te stijven. Dit kan wel, maar dan even gaatjes prikken in de folie,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Doordat er vocht onder folie blijft zitten wordt de slagroom slap. Hetzelfde doe je ook met een slagroomtaart. Even wat gaatjes in de deksel van de doos prikken en je slagroom blijft mooi stevig.

Laat een bericht achter

alja

Zo deel staat in de koelkast van de taart. Morgen ga ik hem afmaken. Ik heb nog eens zitten nadenken over het niet opstijven van de taart. Waarschijnlijk zetten ze de taart afgedekt in de koelkast. Dit kan wel maar dan even gaatjes in de folie prikken,zodat het vocht van de slagroom weg kan. Dit doe ik nl ook. En bij slagroom taart ook. Altijd wat gaatjes in de deksel van de doos prikken anders wordt je slagroom slap.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bedankt voor de tip Alja, dit zou inderdaad heel goed kunnen. Zelf dek ik de taart ook altijd af, maar dit zou wel een deel van de oorzaak kunnen zijn.

Inge

Hij staat nu in de koelkast op te stijven! Hopelijk ziet hij er morgen net zo lekker uit als hierboven!! Ik heb op de bodem nog een verse karamellaag toegevoegd m.b.v. gepasteuriseerde melk en donkere basterdsuiker. Ben benieuwd! :) Groetjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een leuke variatie Inge! Geniet er morgen lekker van :)

renee

Moet de bodem appart stijven of mag het mengsel er al op? Mag de nutella er dan ook gelijk op? Ik wil hem graag morgen maken dus hoop dat je me kan helpen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Renee, de bodem moet even in de koelkast koud worden en opstijven (zie in het recept: Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.) De nutella mag er pas op als het monchoumengsel is opgesteven. Anders wordt de taart niet mooi stijf maar blijft hij slap.

Marja

Hoi Brenda, hij lijkt zo gemakkelijk maar toen ik alle reactie's dacht ik: pfff toch maar proberen maar wordt spannend. Hij is goed gelukt én heerlijk! Dank voor het delen ! Groetjes Marja

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan ik me wel een beetje voorstellen. Stoer dat je het toch probeert

Laat een bericht achter

Ella

hoi misschien een hele domme vraag maar moet die taartmix er ook bij in?

Dien

is klop-klop het zelfde als klop-fix?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nee dat is niet hetzelfde. Klop klop is een soort instant slagroom en klop fix is een slagroomversteviger. In dit geval kun je de klop fix niet vervangen door klop klop.

Miranda

O, o ik heb lidl monchou gekocht, ivm erg klein budget, maar als ik zo lees over de mensen waar het niet is gelukt, kan ik beter alsnog echte monchou kopen... Ik heb maar 1 kans en dat is zaterdag ;) . Hij lijkt me echt super super lekker!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Na de reactie zou ik dat inderdaad ook niet aandurven ;) En ik wist niet dat de Lidl ook monchou verkoopt, haal daar regelmatig boodschappen. Ga deze week eens kijken wat het verschil is.

Maja

Hoi Brenda, Zaterdag gemaakt, dubbele hoeveelheid.... als traktatie zondag bij Ronald mcDonald huiskamer. De vierkantje pakjes monchou, goed romig gemaakt, verder helemaal volgens je recept.... Top! Heerlijk! Vierkantjes gesneden.... perfect! Hele goeie reacties!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat tof om te horen Maja! Fijn dat er zoveel mensen van hebben kunnen genieten.

suzan

jammie

Laat een bericht achter

Cornelia

Jammie, dat klinkt heerlijk en ziet er goed uit. Toevallig ook al geprobeerd met de straciatella monchou?? Groetjes!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nee nog niet. Wist niet eens dat dat bestond... ;)

patricia

Hoi Brenda, Wow wat was die taart lkkr zeg!! Viel erg in de smaak bij iedereen.Was opzich goed gelukt,de taart was niet super stijf maar liep ook niet uit. De nutella was wel ff een dingetje,stolde weer veel te snel terug,waardoor mn taart wel op een slagveld leek ;) Dit mooi kunnen verdoezelen door een laagje v kruidnotenkruim (gezeefd) over de taart te strooien en daar boven op wat grovere stukjes chocolade en truffelnoten...het was echt smullen!

Laat een bericht achter

Cindy

Heerlijke taart.. Maar heb hem nu 2x gemaakt maar zodra ik de rand van de springvorm eraf haal stort hij meteen in..

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Cindy. Ik vind dat zo vervelend om te horen. Omdat ik meerdere reacties kreeg heb ik de taart afgelopen week ook weer gemaakt. Bij mij was ie mooi stijf geworden. Ook bij mensen in mijn omgeving gaat het goed. Vervelend dat het blijkbaar niet bij iedereen goed gaat. Welke monchou heb je gebruikt? En was de slagroom goed stijf?

Judith

Hij is heerlijk! Mijn taart was helaas ook nog wat aan de zachte/slappe kant. Ondanks 2 zakjes Klopfix en jou tips.. Maar de smaak is er niet minder om :)

Laat een bericht achter

Eveline

Ik heb de taart vorige week gemaakt en we hebben er van gesmuld. Taart heb ik volgens het recept gemaakt en was prima (niet ingezakt en prima te snijden in punten). Denk dat ik de taart voor 5 december nog een keer ga maken! Bedankt voor dit recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Eveline :)

Brenda Kookt

Hi Saskia, ik denk dat het ook aan het soort monchou ligt. Zal bij het recept vermelden welke monchou ik gebruik.

Laat een bericht achter

Lieke

Het is een hele lekkere taart, maar je recept mist een ingrediënt. Er moet nog gelatine door, de taart zakt nu namelijk in als de bakvorm weg gaat. Het is nu een pudding. Dit is een puntje om te verbeteren. Verder echt een super leuk en lekker recept.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Lieke, ik gebruik nooit gelatine in de MonChoutaart. Afgelopen week heb ik de taart precies volgens recept gemaakt, hij was niet slap. Zo jammer om te lezen dat het bij jou niet gelukt is. Heb je de slagroom opgeklopt met de klopfix er door?

Anthe

Jeeeej! Wat was die erg lekker! :-) Door mijn mochou- en kwarttaart doe ik altijd gelatine om te voorkomen dat 'ie niet opstijft. Bij dit recept ook gedaan in plaats van klopfix. Misschien een tip voor anderen.

Laat een bericht achter

Miranca Schooneman

Ik heb 'm gisteren gemaakt voor mijn vriendinnen die kwamen. We hebben er met z'n tienen heel smaakvol van gegeten. Hij was ook goed gelukt! Bedankt buurvrouw!

Elly

Ik heb hem vandaag gemaakt, zonder nutella omdat mijn (klein)kinderen allergisch zijn voor noten. Ik heb tijdens het kloppen van de slagroom een theelepeltje speculaaskruiden en een theelepeltje cacao toegevoegd. Ik vond het heel lekker want ik heb natuurlijk de lepel afgelikt. Ik denk dat hij goed opstijft want het was al meteen heel dik.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Lijkt me lekker met speculaaskruiden en cacao door de slagroom. Bedankt voor de tip Elly

esther

Welke monchou gebruik je de harde of de zachte variant?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik gebruik deze pakjes: http://www.monchou.nl/

angela

ik heb hem ook gemaalt zoals het moest maar word niet stijf genoeg :(

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vervelend Angela. Heb je de slagroom wel goed opgeklopt? Ik heb hem gister weer gemaakt, precies volgens recept. Hij was mooi opgesteven, precies goed.

ingrid

Waar kan ik truffelkruidnootjes kopen?Ik heb er nl nog nooit van gehoord...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bij de supermarkt, zelfs de lidl verkoopt ze. Het zijn kruidnootjes met een poederig bruin laagje er om heen.

Roos

Heerlijke taart, wel zoet en machtig maar daar houd ik van. Het uitsmeren van de nutella op de monchou ging niet heel makkelijk. Volgende keer maar ik de nuta echt heel goed warm voordat ik m uitsmeer.

Laat een bericht achter

Annelijn

Hoe lang moet de bodem in de koelkast alvorens je het Monchoumengsel er op doet? Gr Annelijn

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

20 minuten is voldoende

Brenda Kookt

Wat vervelend Anne. Heb je de slagroom samen met de klopfix gemengd? Misschien dat de slagroom niet stijf genoeg was opgeklopt?

Laat een bericht achter

Mirjam

Het leek me heerlijk maar heb hem weg kunnen gooien. Ik heb precies het recept gevolgd maarde bodem was nog helemaal zacht

Laat een bericht achter

monique Krastman

Hij was goed gelukt en zag er ook spectaculair uit! Naar mijn zin was 'ie iets te zoet. Morgen je PepernotenTiramisu uitproberen ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed Monique!

Annemiek

Ziet er heerlijk uit! Alleen....waar koop je truffelkruidnoten???

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Bij de supermarkt. O.a. Deen, Dekamarkt, Albert Heijn en die van mij haalde ik zelfs bij de Lidl :)

Denise

Dit klinkt lekker!! Ik denk dat ik hem zelfs met een bodem van chocoladepepernoten ga maken. Lijkt me ook wel erg lekker!

Laat een bericht achter

Marja

Ohhhh wauw....het ziet er echt lekker uit Brenda! En ik ben gek op kruidnoten en mijn man op Nutella, nou ja...ik ook wel hoor! Dus dat komt heel erg goed uit in dit geval! Maar kan ik hem ook met Philidephia maken? Dat heb ik nog in huis en dan is die ook gelijk op. Het zal mischien iets zwaarder zijn, mar verder maakt het toch niet zoveel verschil? Bij voorbaat dank! Groetjes, Marja. :-D

Laat een bericht achter

yolanda

Ziet er geweldig lekker uit! Ben de 25e jarig.... denk dat ik dan alvast een voorproefje ga nemen...;)

Laat een bericht achter

Diede

Oh.my.god. You don't need to say more!;)

Laat een bericht achter

Bente

Die truffelkruidnoten zijn echt groot favoriet bij mij, deze taart klinkt dan ook echt goddelijk (en ziet er ook zo uit!).

Laat een bericht achter

Nathalie

Wow! Dit moet echt één van de lekkerste taarten zijn... I love monchou taart en I love truffelkruidnoten... Deze taart gaat snel op mijn baklijstje. Dankjewel voor het delen!!!

Laat een bericht achter

patricia

en waar kun je truffelkruidnoten kopen

Heidi Sour

Klinkt lekker. Ga ik eens maken. Alleen lust mijn jongste geen melk of pure chocolade dus ik doe er witte chocolade op of Fluff. Dat lijkt me ook lekker.

Laat een bericht achter

Marijke

Woa, ziet er spectaculair lekker uit! Als hiermee de standaard voor de sinterklaasweek gezet is, ga ik nog genieten ;-) Ik moet bekennen dat ik nog nooit een monchou taart gegeten heb, dus ik zal daar dringend eens mee moeten beginnen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dan is dit wel een hele lekkere MonChoutaart om mee te beginnen :) Hoop niet dat alle andere MonChoutaarten die je hierna gaat eten tegenvallen... ;)

Karin

Hij lijkt me heerlijk! Leuk om te maken met Sinterklaasavond!

Laat een bericht achter

Simone

Ziet er lekker uit. Ben sowieso een fan van monchou taarten... En ik zit me te bedenken dat ik echt nooit een Sinterklaas dingetje maak... Tijd om daar eens verandering in te brengen... :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, daar moet zeker verandering in komen Simoon! :)

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Suus. Zelf heb ik hem afgelopen week ook weer gemaakt, hij viel weer goed in de smaak

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Fieneke, ja dat kan met deze taart heel erg goed.

Laat een bericht achter

Fieneke

Beste Gitte, Bedoel je dat de taart met bodem en de gehele vulling een dag van te voren gemaakt kan worden, zodat je op de dag zelf alleen nog de garnering hoeft aan te brengen. Ik ben namelijk bang dat de bodem nat wordt!

Brenda Kookt

Bedankt voor je reactie Janny. Ik gebruik inderdaad gewone monchou, niet zacht en luchtig. Roomkaas heb ik nog nooit geprobeerd, maar vermoed dat de smaak dan wel anders is. Minder zoet denk ik.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je hem al gemaakt hebt, je bent er vroeg bij dit jaar ;) Leuke tips om cacao en koekkruiden door de slagroom te mengen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Goed om te horen Marja. Kan me voorstellen dat het even spannend was. Er zijn gelukkig ook heel veel mensen waar het goed bij gaat. En die laten niet allemaal een reactie achter ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Ella, je koopt niet de monchou-taartmix, maar alleen de pakjes monchou-roomkaas uit het koelvak. De taartmix heb je bij dit recept niet nodig

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Mirjam, bedoel je de kruidnootjesbodem, of het MonChoumengsel? Als het MonChoumengsel te slap was kan dit aan de slagroom liggen.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
6 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op