Ga naar de inhoud

MonChoutaart met aardbeientopping

Vandaag deel ik jullie mijn heerlijke recept voor MonChoutaart. Dit is een taart die bij ons altijd favoriet is. Het maakt niet uit welke overheerlijke taart ik erbij maak, de MonChou gaat altijd als een speer. Natuurlijk kun je de taart uit het welbekende pakje maken, maar het is helemaal...
45 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

punten
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur.
2
Stap 2
Plaats de koeken in een staafmixer, blender of keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het koekkruimmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op, pas op dat je hem niet te stijf klopt. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig. Hoe beter gemengd, hoe lekkerder het is.
4
Stap 4
Klop de slagroom en het MonChoumengsel door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
5
Stap 5
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven voor je de aardbeien laag er over smeert.
6
Stap 6
Roer de jam los in een kommetje. Was de aardbeien en halveer ze. Verdeel de jam met een spatel of de achterkant van een lepel over de taart. Strooi de aardbeien eroverheen.
7
Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

MonChoutaart met aardbeientopping

Vandaag deel ik jullie mijn heerlijke recept voor MonChoutaart. Dit is een taart die bij ons altijd favoriet is. Het maakt niet uit welke overheerlijke taart ik erbij maak, de MonChou gaat altijd als een speer.

Natuurlijk kun je de taart uit het welbekende pakje maken, maar het is helemaal niet moeilijk om hem helemaal zelf te maken. Vanaf nu maak je hem dus zonder pakjes of zakjes want die heb je dus helemaal niet nodig. Al is een pakje MonChou-kaas natuurlijk wel een vereiste 😉

Monchoutaart

Meestal wordt de taart met kersen gegeten maar met aardbeien is dit ook erg lekker. Je kunt kiezen voor een blik met vlaaienvulling, maar het is ook erg lekker om vers fruit of jam te gebruiken als topping voor je MonChoutaart. In dit geval ging ik van een combinatie van deze twee, aardbeienjam met verse aardbeien. Iedere keer is deze taart weer een topper op onze verjaardagen, ik hoop bij jullie ook.

Wil je een andere monchoutaart maken? Wat dacht je van deze taart met stroopwafels en karamel?

Monchoutaart txt

Monchoutaart 01

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op