Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

10 lekkere recepten met patat

Of met friet. In dit artikel deel ik dus 10 lekkere recepten met patat. Want je hoeft echt niet altijd een patatje mayo te eten. Al blijft dat wel heel erg lekker. Ik laat je in dit artikel zien dat we nog veel meer met patat kunnen. Je kunt er zo lekker mee variëren en verwerken in de maaltijd. Zo kun je nog vaker patat eten. Of friet dus.

Ik ben overduidelijk team patat. En overigens ook van team saus ernaast. Ik kan zo balen als er een klodder mayonaise op mijn patat zit en de patatjes slap worden…

10 lekkere recepten met patat

Klik op de foto van het recept met patat of op de titel van het gerecht voor het recept.

Patat, frites of friet

Laten we beginnen bij de basis. Goede zelfgemaakte patat, of hoe jij het wilt noemen. In dit geval ga ik voor lekkere dikke frieten. Het is helemaal niet ingewikkeld om zelf patat te maken. Je moet alleen even weten hoe het moet. Hoe het precies zit met voorbakken, uitlekken en afkoelen vertel ik je in dit artikel. Zo eet jij thuis ook de lekkerste zelfgebakken patat. Of friet.

Patatje stoofvlees

En als je dan zelf patat maakt is het heel lekker om er iets bij te eten. Een frikandel of kroket is altijd goed, maar wat dacht je van een patatje stoofvlees? Dat is nog lekkerder! Dit recept van heerlijk stoofvlees is mijn favoriet. Zonder gebruik van lastige ingrediënten. Door de combinatie van het donkere bier, de appelstroop, mosterd en kruiden is het stoofvlees goed op smaak.

Chili Cheese Fries

Chili cheese fries

Dat je patat goed in een gerecht kunt verwerken bewijzen deze chili cheese fries. Officieel houd ik dus niet van patat met saus er op. Maar voor Chili Cheese Fries maak ik een uitzondering. Ribbbelpatat als basis met een lekker chilimengsel met gehakt erover. En natuurlijk mag de kaas bij dit gerecht niet ontbreken. Extra lekker wanneer je deze nog even laat smelten.

Polenta frietjes met rozemarijn, recept, brenda kookt

Polentafrietjes met rozemarijn

Friet, maar dan van polenta. Wist je dat polentafrietjes super lekker zijn? Op foodfestivals kom je ze dan ook veel tegen! Het maken van deze frieten is ook helemaal niet zo lastig als het lijkt. En je kunt de polenta extra lekker maken door kruiden te gebruiken. Ik deel een recept voor polentefrieten met rozemarijn.

Patates Nacho’s

Patat bereid zoals nacho’s, dat is deze patates nachoschotel. Met kaas dus, maar ook met extra smaakmakers zoals chorizo, Jalapeño pepers en tomatensalsa. Klik hier voor het recept.

Mediterraanse kapsalon zoete aardappel

Vegetarische kapsalon van zoete aardappel

Friet van zoete aardappel is ook erg lekker. En vaak gezonder. Wat dacht je van deze kapsalon met een twist? Het is een vegetarische kapsalon met zoete aardappel. Lekker met krokante puntjes pitabrood, olijven, kikkererwten en feta.

Kip Wrap Gyros-style

Gyros, maar dan anders. Deze wraps met kip en patat zijn geïnspireerd op een gerecht dat ik op het Griekse eiland Zakynthos at. Het was zo lekker. We aten dit bij een restaurant aan het zee na een ochtend varen rondom schilpaddeneiland Marathonisi. Een wrap met kip, dikke frieten, komkommer en feta.

Vegetarische kapsalon met kaassaus

Vegetarische kapsalon met kaassaus

Deze lekkere kapsalon mag niet in dit rijtje ontbreken. Patat met groenten en een heerlijke kaassaus. Echte comfortfood!

Wortelfriet met truffelmayonaise

Wortelfriet met truffelmayonaise

Deze wortelfrieten zijn geen echte patatten. Maar het is wel een lekker hapje en een leuke variatie op de echte frieten van aardappel. De Parmezaanse kaas zorgt voor extra pit. De wortelfriet is lekker krokant en heel lekker met truffelmayonaise erbij.

Groentefriet van koolraap, wortel en biet

Naast aardappel, zoete aardappel en wortel kun je van nog veel meer dingen frietjes of patat maken. Wat dacht je van groentefriet? Lekker uit de oven of Airfryer!

P.s. ook lekker om gepaneerde courgettefrietjes te maken.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Frans 14 december 2020 om 05:59

    Looks really yummy! I wanted to taste them all.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *