Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Stoofpeer wordt veel gebruikt in zoete gerechten, het leek mij leuk deze keer iets te doen met stoofpeer in een hartig gerecht. Geen toetje of taart, maar juist een gerecht wat je bij de hoofdmaaltijd kunt eten. Het werd deze plaattaart met stoofpeer en geitenkaas. Al moet ik zeggen dat deze plaattaart multifunctioneel is. Daarover vertel ik je hieronder meer.

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas combineer ik met gekarameliseerde uien. De zachte zoete uien past heel mooi bij de stoofpeertjes. Samen met tijm en geitenkaas een lekker geheel. De pijnbompitjes maken het wat mij betreft af.

Vind je een andere noot/pit lekkerder? Vervang de pijnboompitjes bijvoorbeeld door walnoten, amandelen of pecannoten.

Multifunctioneel gerecht

Deze plaattaart met stoofpeer en geitenkaas heb ik bedoeld als bijgerecht. Lekker als aanvulling bij een stukje vlees of vis en bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Maar toen ik eenmaal van deze plaattaart geproefd had besefte ik mij dat dit een multifunctioneel gerecht is. Zo kun je ook kleine plaattaartjes maken en deze serveren als voorgerecht bij het kerstdiner. Of juist als mini hapje bij de borrel. Ik zou zeggen: doe lekker wat jij vindt passen. Serveer de plaattaart als voorgerecht, bijgerecht of borrelhapje. Het kan allemaal!

En als je het heel erg lekker vindt, dan eet je het als hoofdmaaltijd. Net zoals een pizza. Onderstaand recept is in dat geval voldoende voor 2 personen.

–> Klik hier voor meer lekkere hapjes voor bij het kerstdiner.

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

20 minuten
+ 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 grote uien in halve ringen
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 halve stoofperen al bereid, zie dit recept
  • 4 takjes tijm
  • 60 gram zachte geitenkaas verkruimeld
  • pijnboompitjes
  • 1 ei
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm olie in een grote koekenpan, fruit de ui hierin aan. Breng op smaak met zout en peper en doe de basterdsuiker erbij. Laat dit op zacht vuur nog 10 minuten zachtjes mee bakken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en vouw de zijkanten een stukje om zodat er een randje ontstaat. Verdeel over de binnenkant van het bladerdeeg (niet de randjes) met de gekarameliseerde uien.
  • Snijd de halve stoofperen in plakjes en verdeel deze over de gekarameliseerde uien. Ris de blaadjes van de tijm en strooi dit over de plaattaart. Verdeel de verkruimelde geitenkaas en pijnboompitjes erover.
  • Bestrijk de randen van de plaattaart met losgeklopt ei.
  • Verwarm de plaattaart 30 minuten in de oven.
  • Snijd de plaattaart in stukken en serveer het hierna direct.

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas
Bijgerecht, Borrelhapje
Bijgerecht, Vegetarisch

Plaattaart met stoofpeer en geitenkaas

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Makkelijk & Snel

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een heerlijk recept uit mijn nieuwste kookboek Makkelijk & Snel helemaal gratis!