Ga naar de inhoud

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Een lekkere schotel zonder vlees of vis. Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomaat. Met een vulling van courgette, paprika en champignons.

30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Ik heb weer een heerlijke ovenschotel voor jullie klaarstaan. Een vegetarische ovenschotel met aardappel in dit geval. Met een Italiaanse tintje, namelijk door de tomatensaus en Italiaanse kruiden. En tomaten on top om het af te maken.

We gaan vandaag (of eigenlijk de hele week) omdat het de Week zonder vlees is voor vegetarische recepten hier op BrendaKookt.nl. En ik ben benieuwd hoe jullie hiermee om gaan. 2 jaar geleden werd er bij mij aan tafel nog gezeurd om vlees als we een keer vegetarisch aten. Inmiddels eten wij sinds begin dit jaar bewust minder vlees door minimaal 1 avond per week (maar liever 2 avonden per week) geen vlees te eten.

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Deze ovenschotel viel bij ons thuis zeer in de smaak. De basis (of vulling) van de schotel zijn blokjes courgette, tomaat en paprika. Dit bak ik aan voordat ik tomatenpuree, passata en Italiaanse kruiden toevoeg. Dit laat ik nog even bakken voor ik het over de ovenschaal verdeel. In dit geval heb ik de aardappel in grote plakken gesneden en kort voorgekookt. Hiermee bedek de groentevulling. Geraspte kaas, plakken tomaat en nog wat Italiaanse kruiden maken de schotel compleet.

Het korstje van kaas met plakken tomaat is voor mij het extraatje van deze ovenschotel.Ā Ik ben me ervan bewust dat kaas niet altijd als vegetarisch wordt gezien. Vegetarische ovenschotel houdt in dit geval voor mij in, zonder vlees. Een ovenschotel zonder vlees of vis. Van kaas maak ik in dit geval geen probleem. Als ik een vegan ovenschotel had willen maken dan had ik de kaas uiteraard achterwege gelaten. Wil je liever geen kaas eten, dan kun je het in dit recept achterwege laten. Bestrooi de schotel in dit geval eventueel met paneermeel voor een krokant korstje.

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de plakken aardappel 8 minuten voor in ruim water.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
3
Stap 3
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui met de knoflook. Doe hierna de blokjes courgette, paprika en champignons erbij. Bak dit op middelhoog vuur 10 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper en 1 1/3 eetlepels Italiaanse kruiden.
4
Stap 4
Doe hierna de tomatenpuree erbij en bak dit een paar minuutjes mee voor je de passata toevoegt. Breng op smaak met zout en peper en verwarm dit nog 5 minuten mee.
5
Stap 5
Verdeel de groenten over de ovenschotel en beleg met plakjes voorgekookte aardappel. Bestrooi met geraspte kaas en beleg dit met de plakjes tomaat. Maak af met de overige Italiaanse kruiden.
6
Stap 6
Verwarm de ovenschotel 25 minuten in de oven.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

1 reactie

Jannie

Vandaag dit recept gegeten het was heerlijk, mijn man heeft de schaal uitgeschraapt.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op