Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Ik heb weer een heerlijke ovenschotel voor jullie klaarstaan. Een vegetarische ovenschotel met aardappel in dit geval. Met een Italiaanse tintje, namelijk door de tomatensaus en Italiaanse kruiden. En tomaten on top om het af te maken.

We gaan vandaag (of eigenlijk de hele week) omdat het de Week zonder vlees is voor vegetarische recepten hier op BrendaKookt.nl. En ik ben benieuwd hoe jullie hiermee om gaan. 2 jaar geleden werd er bij mij aan tafel nog gezeurd om vlees als we een keer vegetarisch aten. Inmiddels eten wij sinds begin dit jaar bewust minder vlees door minimaal 1 avond per week (maar liever 2 avonden per week) geen vlees te eten.

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Deze ovenschotel viel bij ons thuis zeer in de smaak. De basis (of vulling) van de schotel zijn blokjes courgette, tomaat en paprika. Dit bak ik aan voordat ik tomatenpuree, passata en Italiaanse kruiden toevoeg. Dit laat ik nog even bakken voor ik het over de ovenschaal verdeel. In dit geval heb ik de aardappel in grote plakken gesneden en kort voorgekookt. Hiermee bedek de groentevulling. Geraspte kaas, plakken tomaat en nog wat Italiaanse kruiden maken de schotel compleet.

Het korstje van kaas met plakken tomaat is voor mij het extraatje van deze ovenschotel. Ik ben me ervan bewust dat kaas niet altijd als vegetarisch wordt gezien. Vegetarische ovenschotel houdt in dit geval voor mij in, zonder vlees. Een ovenschotel zonder vlees of vis. Van kaas maak ik in dit geval geen probleem. Als ik een vegan ovenschotel had willen maken dan had ik de kaas uiteraard achterwege gelaten. Wil je liever geen kaas eten, dan kun je het in dit recept achterwege laten. Bestrooi de schotel in dit geval eventueel met paneermeel voor een krokant korstje.

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomaat

30 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappel in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 g
  • 400 ml passata gezeefde tomaten
  • 120 gram geraspte kaas
  • 3 tomaten in plakjes
  • olijfolie om in te vetten en in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Kook de plakken aardappel 8 minuten voor in ruim water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui met de knoflook. Doe hierna de blokjes courgette, paprika en champignons erbij. Bak dit op middelhoog vuur 10 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper en 1 1/3 eetlepels Italiaanse kruiden.
  • Doe hierna de tomatenpuree erbij en bak dit een paar minuutjes mee voor je de passata toevoegt. Breng op smaak met zout en peper en verwarm dit nog 5 minuten mee.
  • Verdeel de groenten over de ovenschotel en beleg met plakjes voorgekookte aardappel. Bestrooi met geraspte kaas en beleg dit met de plakjes tomaat. Maak af met de overige Italiaanse kruiden.
  • Verwarm de ovenschotel 25 minuten in de oven.

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus
Hoofdgerecht
Ovenschotel

Vegetarische ovenschotel met aardappel en tomatensaus

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

  1. Jannie 15 maart 2021 om 18:21

    Vandaag dit recept gegeten het was heerlijk, mijn man heeft de schaal uitgeschraapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept