Ga naar de inhoud

Vega Philly cheesesteak

Een variant op de welbekende Philly cheesesteak. Deze vega Philly cheesesteak maken we zonder vlees. Een broodje vol van smaak.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Vega Philly cheesesteak

Deze zondag delen we een super lekker weekendbroodje. Deze Vega Philly cheesesteak is een ideale maaltijd voor het weekend wat mij betreft. Eet het bij de lunch of als avondmaaltijd. Lekker met een kom soep erbij.

De Philly cheesesteak. Heb je daar wel eens van gehoord? Dit is een traditioneel broodje uit Amerika dat bestaat uit vlees, ui, paprika en kaas. Het vlees is meestal dungesneden biefstuk, de paprika’s zijn bijna altijd groen en voor de kaas kies je een kaas die lekker smelt.

Dat klinkt lekker toch? Absoluut!

Zelf eet ik weinig vlees, daarom vond ik het tijd voor een Vega-variant. Maar als liever vlees eet, lees dan ook zeker verder want ook dan geef ik je tips.

Vega Philly Cheesesteak

Vega Philly cheesesteak

Voor deze Vega Philly cheesesteak koos ik voor vegetarisch gehakt als basis. Dit vul ik aan met plakjes champignons en als kaas kies ik voor mozzarella. Niet heel traditioneel, maar wel heel erg lekker.

Eet je liever geen vegetarische gehakt? Laat het dan weg en voeg extra champignons toe.

Wil je wel graag vlees eten? Vervang het vegetarisch gehakt dan voor gewoon gehakt en bak het rul nadat je de uien gefruit hebt. Ook heel erg lekker!

Ben je geen fan van mozzarella op de Vega Philly Cheesesteak? Ook dan is er een oplossing en kun je de Vega Philly Cheesesteak eten. Normale geraspte kaas kan namelijk ook prima.

Ik zou zeggen ga met de Vega Philly Cheesesteak aan de slag en maak er vooral je eigen variant van, het kan en mag allemaal.

Vega Philly Cheesesteak

Vega Philly Cheesesteak

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vega philly cheesesteak

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Bak de pistolets af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat na de bereiding de oven aanstaan op 150 graden.
2
Stap 2
Snipper de uien. Verwijder de kern en kop en kont van de paprika’s en snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne repen. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
3
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met daarin olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak ze bruin. Voeg dan de paprikareepjes en het vegetarische gehakt toe en bak dit 4-5 minuten mee.
4
Stap 4
Rasp in de tussentijd de helft van de mozzarella grof. Snijd de andere helft in schijfjes.
5
Stap 5
Voeg dan de sojasaus toe en roer door. Breng de groentemix op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
6
Stap 6
Snijd de broodjes aan de bovenkant open. Verdeel de schijfjes mozzarella over de broodjes en vul de broodjes vervolgens met de groenten-gehaktmix.
7
Stap 7
Leg de broodjes op een bakplaat en bestrooi ze met de geraspte mozzarella. Verwarm de broodjes in de oven totdat de mozzarella (deels) gesmolten is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op