Ga naar de inhoud

Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Lasagne, met een twist. Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus. Lasagne zoals je gewend bent, maar toch ook weer niet.

30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Vandaag gaan we voor lasagne, met een twist. Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus. Lasagne zoals je gewend bent met gehakt, rode saus en kaas. Maar toch ook weer niet, en minstens net zo lekker!

Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Het recept van deze heerlijke lasagnerolletjes komt uit de 2021 scheurkalender, op 20 september stond het op het menu. Een topper wat mij betreft, lasagne met een twist. Daarom wilde ik dit recept graag ook hier op de blog delen. Zet jij deze ook op tafel?

Vind je het ook lastig om iedere keer weer te bedenken wat je op tafel moet zetten? Dan is de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022 voor jou! Tip: ook super leuk als cadeautje voor de feestdagen of als eindejaarsgeschenk! Klik hier voor alle informatie.

Lasagne recepten

Een warme schaal lasagne vers uit de oven, daar wordt iedereen toch gelukkig van? Met rode gehaktsaus wat mij betreft het aller lekkerste, maar op brendakookt.nl hebben we inmiddels ook vele variaties gepubliceerd. Een paar toppers van lasagne recepten:

Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Eigenlijk is het maken van deze lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus nog gemakkelijker dan de traditionele lasagneschotel. Eerst maken we de gehaktsaus door gehakt aan te bakken met knoflook en ui. Als het gehakt rulgebakken is voegen we de groenten toe, champignons met courgette en paprika. Dit bak je ook even mee. Hierbij gaat een deel van de rode pastasaus (naar keuze).

Een deel van de saus verdelen we over de boven van de ovenschaal. Hierop leggen we lasagnerolletjes. In dit geval gebruiken we verse lasagnebladen zodat de lasagnebladen opgerold kunnen worden. Je schept gehaktmengsel op het uiteinde van het lasagneblad en dit rol je op. Over de lasagnerolletjes verdelen we extra saus en dit bestrooien we met kaas.

Het resultaat zijn lekkere lasagnerolletjes gevuld met een gehakt-groentemengsel, en natuurlijk maken de tomatensaus en kaas het extra lekker.

Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grote ovenschaal
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lasagnerolletjes met gehakt in tomatensaus

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt rul, voeg hierna de ui, knoflook en champignons toe en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna de blokjes courgette en paprika erbij. Breng op smaak met zout, peper en oregano en bak dit 10 minuten mee.
3
Stap 3
Roer 1/3 van de pastasaus door het groentemengsel.
4
Stap 4
Schep de helft van de overige pastasaus in de ovenschaal. Pak nu steeds een lasagneblad, leg een eetlepel van het gehakt op de onderste helft van het blad en rol het op. Leg dan in de ovenschaal.
5
Stap 5
Doe dit met alle lasagnebladen. Schenk de rest van de pastasaus eroverheen en strooi de geraspte mozzarlla eroverheen.  Bestrooi eventueel met extra oregano.
6
Stap 6
Bak de lasagnerolletjes zo’n 25 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en bruin is.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

3 reacties

Astrid

Welke pastasaus gebruik je voor het recept?

Laat een bericht achter

Astrid

Welke pasta saus gebruik je hiervoor?

Lucie

Het proberen waard!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op