Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt

Het weekend staat voor de deur, tijd voor een lekkere snackmaaltijd. Deze Mexicaanse aardappelschuitjes mt gehakt zijn een topper! Zie het als een gevulde aardappel met gehakt. Knapperige buitenkant, kruidige binnenkant en een topping van aardappelpuree met kaas. Yum! Zet jij deze dit weekend op tafel?

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt

Ik hou van snack-maaltijden, wie niet? Even niet zo gezond eten, maar vooral erg lekker. Wat mij betreft zijn dat ideale weekendmaaltijden. Het snackrecept dat ik vandaag deel is net even anders dan je gewend bent. Mexicaans met een twist. Het doet met denken aan een nachoschotel, maar dan zonder nacho’s en met aardappel.

Het recept in geïnspireerd op deze video die een vriendin naar me doorstuurde. Ik paste het recept aan en gaf er een Mexicaans tintje aan. Het resultaat zijn hele lekkere Mexicaans aardappelschuitjes met gehakt. Gevulde krokante aardappel met gehakt, aardappel en kaas.

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt

Deze Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt zijn niet moeilijk om te maken. Maar het duurt wel iets langer dan je van mijn recepten gewend bent. De aardappels gaan in dit geval namelijk 2x in de oven, hierdoor worden ze extra krokant, en lekker.

De grote aardappels bestrijk je met olijfolie en bestrooi je met zout. Hierna worden ze 45 min in de oven geroosterd. De aardappels worden gaar van binnen en van buiten alvast een beetje krokant.

Ondertussen maken we het gehaktmengsel met paprika, ui, knoflook en Mexicaanse kruiden. De aardappels halveren we en hollen we uit. Hiervan maken we een romige aardappelpuree met cheddar kaas.

De aardappelschuitjes vullen we met het gehaktmengsel, aardappelpuree en kaas. Dit gaat nog even de oven in en dan kan het smullen beginnen. Yum!

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt

15 minuten
+ 1 uur 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 0,5 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 250 gram gehakt
  • 35 gram tomatenpuree
  • 1,5 theelepel Mexicaanse kruiden
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 takje tijm blaadjes gerist
  • 20 gram boter
  • 50 ml melk
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • olijfolie
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prik met een vork meerdere keren gaatjes in de gewassen aardappelen. Bestrijk met olijfolie en besprenkel met zout.
  • Bak de aardappels 45 minuten in de oven.
  • Verwarm ondertussen een koekenpan of hapjespan met olie op het vuur. Fruit de ui met de knoflook. Doe hierna het gehakt erbij en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree, Mexicaanse kruiden, zout en paprika en tijm toe. Bak dit 10 minuutjes mee.
  • Haal de aardappels uit de oven en halveer ze over de lengte. Schep de binnenkant uit de aardappel zodat de aardappelschuitjes ontstaan.
  • Meng in een kom de aardappel met zout, peper, een klontje boter, 50 ml melk en 80 gram van de kaas en stamp tot een mooie puree.
  • Verdeel het gehaktmengsel over de aardappelschuitjes. Verdeel hierover heen de aardappelpuree en bestrooi dit met de overige cheddarkaas.
  • Verwarm nog 20 minuten op 180 graden.

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt
Hoofdgerecht
Bijgerecht

Mexicaanse aardappelschuitjes met gehakt

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

  1. Michel 28 januari 2022 om 09:08

    Lijkt me heerlijk. Even een vraagje over een ingrediënt: tomatenpasta = tomatenpuree of tomatenpassata?

    1. Brenda Hoff 13 mei 2022 om 19:13

      Dat is inderdaad tomatenpuree. Ik zal het direct even aanpassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept