Ga naar de inhoud

Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham

Een groente-gerecht, maar dan anders. In croissantdeeg, met groene pesto en serranoham. Dat kan toch niet anders dan heel erg lekker zijn?
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham

Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham. En groene pesto. De afgelopen weken hebben we al heel veel paasrecepten gedeeld. En toch kan ik het niet laten om vandaag nog een aller laatste receptje te delen. Een recept dat eigenlijk niet als een paasrecept bedoeld is, maar toch heel erg lekker is voor het paasweekend.

Deze croissantrolletjes met groene asperges en serranoham passen namelijk heel goed bij de verschillende gerechtjes van de paasbrunch of als bijgerecht bij het paasdiner. Het kan dus altijd, zo lekker. En een ideaal hapje om achter de hand te hebben!

Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham.

Een groente-gerecht, maar dan anders. Groene asperges gerold in croissantdeeg, met groene pesto en serranoham. Dat kan toch niet anders dan heel erg lekker zijn? En dat is het ook! Dit is namelijk een van de makkelijke en snelle gerechten uit mijn kookboek Makkelijk & Snel. 

Makkelijk & Snel

Makkelijk & Snel is mijn kookboek dat nu verkrijgbaar is. Het toegankelijke kookboek met lekkere verse en gezonde maaltijden voor elke dag. Met de recepten van Makkelijk & Snel heb je binnen 30 minuten een heerlijk gerecht op tafel staan. Makkelijke maaltijden zonder poespas, bereid met toegankelijke ingrediƫnten die je bij de supermarkt op de hoek koopt.

In dit kookboek vind je ruim 60 nieuwe recepten, die elk voorzien zijn van variatietips, met een keuze voor een vlees, vis of vegetarische variant. Recepten voor na een dag werken, maar ook snelle spektakelstukken die van pas komen tijdens een etentje.

Deze croissantrolletjes zijn een van de lekkere bijgerechten die ik in het boek deel. Het is weer eens wat anders dan de standaard bijgerechtjes. Al deel ik in het boek ook lekkere gebakken aardappeltjes en andere basisrecepten hoor. Klik hier voor alle informatie, en om jouw exemplaar nu te bestellen. (tip: ook leuk cadeau voor Moederdag!)

Door naar het recept, de croissantrolletjes met groene asperges en serranoham. Dat wordt smullen!

Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham.

Croissant als bijgerecht

Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham. En groene pesto. Een lekker bijgerecht. Bij de avondmaaltijd of de (paas)brunch.

Croissantdeeg gebruiken we in dit geval om groene asperges in te rollen. De asperges bestrijk ik met een mengsel van groene pesto en olijfolie. Samen met een stukje serranoham rollen we dit in het luchtige croissantdeeg. Je weet wel, gewoon dat uit een blikje. Daar kun je namelijk heerlijke hapjes van maken.

In dit geval maak ik dus de croissantrolletjes met serranoham, maar ik geef je in mijn kookboek Makkelijk & Snel ook tips om er een vegetarische- en visvariant van te maken. Zo kun je lekker variƫren met het recept. Zie tips onder aan het recept.

Croissantrolletjes met groene asperges en serranoham.

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze croissantrolletjes met groene asperges en serranoham

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de houterige uiteindes van de asperges.
3
Stap 3
Roer de pesto los en meng deze met olijfolie. Meng de pestomix met de groene asperges. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Rol het croissantdeeg uit snijd de minicroissantjes van elkaar los. Bestrijk het deeg met de pestomix en beleg de plakjes deeg met serranoham. Leg hier een aantal van de groene asperges op en rol de croissant op. Doe dit met alle plakjes deeg.
5
Stap 5
Verdeel aspergerolletjes over de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
6
Stap 6
Bak de croissantpakketjes 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.

Voor een vegetarische versie laat je de serranoham achterwege. Wil je dit eens met vis proberen? Gebruik dan plakjes gerookte zalm.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

4 reacties

Karolien Hof

Kan ik dit ook van te voren maken en dan weer opwarmen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja, dat kan. Bewaar de croissants afgedekt met huidhoudfolie in de koelkast.

Tony

Gebruik je het gewone croissant deeg of de mini croissantjes? Lijkt met erg lekker

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Kan allebei, maar ik gebruikt vaan de mini-croissantjes :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op