Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Pilav met groene asperge, doperwtjes en pijnboompitjes

Een lekker snel rijstgerecht, Pilav met groene asperge, doperwtjes en pijnboompitjes. Een ideale lente-maaltijd. Groen en geel op je bord! Tip: restjes zijn ook heerlijk om de volgende dag als lunch te eten.

Pilav met groene asperge, doperwtjes en pijnboompitjes

Nu het lente is, ga ik voor het avondeten weer op zoek naar wat lichtere smaken. Die zoek ik vooral in de groenten die ik uitkies. Zo vind ik groene doperwten echt een typische lentegroente, terwijl je die het hele jaar uit de diepvries kunt halen. Ook groene aspergetips vind ik echt lente. Daarom besloot dik deze groenten te verwerken in deze snelle maaltijd met rijst, de pilav met groene asperge, doperwtjes en pijnboompitjes.

Pilav met groene asperge, doperwtjes en pijnboompitjes

Pilav met groene aspergetips, doperwtjes en pijnboompitjes

Pilav is een lekker rijstprutje, in de goede zin van het woord. Gekookte rijst met een aantal heerlijke ingrediënten. Bij Pilav wordt de rijst door toevoeging van bouillon gegaard. Afhankelijk van de streek worden kruiden, groenten, peulvruchten en vlees toegevoegd.

De basis van deze pilav zijn dus rijst met groene aspergetips met doperwtjes. Twee heerlijke lentegroenten.

En om deze rijstschotel een extra lente-tintje te geven, gebruikte ik onder andere kurkuma om de rijst op smaak te brengen. Gevolg? Een heerlijk gele rijst met voornamelijk groene ingredienten. Lente op je bord dus!

Tip: resetjes van deze pilav-schotel of rijstprutje, zijn ideaal om de volgende dag mee te nemen als makkelijke lunch.

Pilav met groene asperge, doperwtjes en pijnboompitjes

Pilav met groene aspergetips, doperwtjes en pijnboompitjes

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl kurkuma
  • ¼ tl chilipoeder
  • 250 gram rijst
  • 350 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gram groene aspergetips
  • 400 gram doperwtjes
  • Eventueel 100 gram broccoli- of courgetterijst
  • 1 handje pijnboompitjes
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snipper de sjalot. Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan en fruit hierin de sjalot totdat deze glazig is. Voeg dan de specerijen toe en bak ze kort mee.
  • Voeg dan de rijst toe en bak deze ook kort mee. Schenk dan de groentebouillon en de kokosmelk toe, breng het geheel aan de kook, leg een deksel op de pan en zet dan het vuur zacht. Kook de rijst in 10 – 12 minuten gaar.
  • Voeg de laatste minuten de doperwten en in grote stukken gesneden asperges toe. Wil je ook courgette- of broccolirijst toevoegen? Voeg dat dan de laatste minuut toe. Roer goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bak de pijnboompitjes eventueel goudbruin in een koekenpan met een beetje olie.
  • Garneer de pilav met de pijnboompitjes.
  • Lekker om te serveren met een stukje gebakken kip of vis of vegetarische burger en een groene salade.

Pilav met groene asperge, doperwtjes en pijnboompitjes
Hoofdgerecht
Vegetarisch

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept