Ga naar de inhoud

2021 van Brenda Kookt

2021 overzicht

Bij het terugkijken van de foodfoto’s van afgelopen jaar viel het me op hoeveel we thuis zijn geweest. Uiteraard door de lockdown, avondklok en noem het allemaal maar op. Maar ook hoe fijn we het samen hebben gehad, en hoeveel ik heb kunnen doen qua werk dit jaar. Ik heb hele mooie (en lekkere) dingen gemaakt en daar ben ik trots op.

Daarom kon ik het niet laten ook dit jaar toch weer een jaaroverzicht met jullie te delen.

Januari

We begonnen met de 2021 scheurkalender, zo speciaal om de cover er iedere keer weer af t scheuren.

Tip: de 2022 scheurkalender is nog verkrijgbaar. Wil je in 2022 vers en gevarieerd koken? Klik hier voor alle informatie. Je krijgt nu tijdelijk het bewaarmapje cadeau bij je bestelling.

Verder was het deze eerste maanden van het jaar nog lockdownlife wat de klok sloeg. Ik was veel thuis met de meiden. En ondertussen werkte ik door waar dat kon.

Er waren online vriendenuitjes, online concerten, thuis restaurantje spelen, veel rondjes buiten wandelen en thuis spelletjes spelen.

Qua werk is januari altijd wat rustiger, na de drukke decembermaand vind ik dat heerlijk. Ik kookte veel uit mijn eigen kookboek Makkelijk & Snel die eind 2020 uitkwam. Het is zo tof om het resultaat in handen te hebben en hier ook zelf uit te koken.

Februari

In Koken & Genieten Magazine van deze maand staat een hele mooie spread over Makkelijk & Snel. naast het interview met mij worden  3 recepten uit het boek gedeeld.

En er lag ijs en sneeuw! Wat een feest! Hier hebben we zo van genoten! Ik hoop dat we dat komend jaar weer mogen.

Maart

Maar er wordt ook gewoon gewerkt hoor! Ik zit veel op de laptop voor receptontwikkeling voor de scheurkalender en de 2022 agenda. En dat ziet er heel saai uit, maar ik vind het heerlijk om te doen. Er komen weer super veel toprecepten in de 2022 editie van de scheurkalender!

Naast de scheurkalender en agenda (en de website die gewoon doordraaide met heerlijke recepten) werkte ik ook nog aan een geheim project, dat is de Brenda Kookt met LEV maaltijdbox!

April

In april lanceerde ik samen met Netty onze Brenda Kookt met LEV Maaltijdbox! Wat een avontuur, zo leuk om te doen! We hebben in 2021 4 edities van de maaltijdbox verzonden.

Vanaf april ben ik één van de vaste gasten op vrijdag bij June van NH Radio. De eerste keer dat ik langskwam was het bijna Pasen en nam ik de heerlijke cruffins mee.

Afgelopen jaar heb ik weer met vele mooie merken en producten mogen samenwerken. Ik mocht onder andere aan de slag voor CADAC barbecues, Tefal, Santa Maria, Karsten Travelstore, Nederlands Visbureau, Van der Sterre kaas, Sysas en Jumbo.

Voor medewerkers van Blue Band gaf ik een online cookalong. Tijdnes de lunchpauze kookten we twee receptjes die daarna als lunch opgegeten konden worden. Was erg leuk om te doen, al is n half uurtje koken voor een camera wel kort als iedereen mee moet doen 😉

Ik mocht een dagje op pad, de (heerlijke) kaart fotograferen bij Restaurant Gestrandin Bloemendaal. Wat een fijne plek zeg!

Afgelopen jaar vond je mijn recepten ook in Vers van ‘t Mes Magazine. Dit magazine is gratis verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaken. Voor iedere editie heb ik een recept ontwikkeld waar de stap-voor-stap foto’s van maakten.

Mei

Begin Mei, de verzending van onze eerste maaltijdbox. Wat was het leuk om ook zelf een aantal boxen te bezorgen. En wat hebben we een leuke reacties ontvangen!

Ook vertoefde ik 2 weken op de camping in Nederland.

Er was zeer weinig te doen, zelfs het buitenzwembad was dicht. Maar wat hebben de kids zich vermaakt en wij ook. Want onze vrienden stonden ook op de camping. Echt genieten was dit!

En. thuis wordt er ok genoten. De Bastard staat veel aan.

Juni

Als ik mijn foodfoto’s van de afgelopen maand terugkijk zie ik vooral heel veel genieten. Van lekker eten, samenzijn met familie en vrienden, de eerste keren weer uiteten. En tussendoor is er natuurlijk ook gewerkt. Er is veel gekookt.

Met 28 graden stond ik in de keuken om een stoofschotel met wild te koken en fotograferen..

.. Jill hielp een handje mee, in bikini. Dit heerlijke recept staat inmiddels online. Hier kun je het terugvinden.

Hup Holland Hup! Dit werd er gegeten tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal 😉

En… ik leg de laatste hand aan de opvolger (en alles wat daarbij hoort) van dit mapje 😉

Juli

Zo leuk om te doen: ik gaf een online kookworkshop als teamuitje. We gingen aan de slag met Mexicaans van Santa Maria 🙂

We hadden iets te vieren, 15 jaar verkering 😉 We gingen naar ons nieuwe lievelingsrestaurant: Ysbrantsz in Hoorn. Het was echt weer genieten!

Een plek waar ik ook veel heb gezeten: de bibliotheek! Ik vind het heel fijn om zo nu en dan buiten huis te werken.

Augustus

Ik begin op de camping, maar had hier nog geen vakantie. June ging op zomertour met NH Radio en ik mocht langskomen op de camping in Warmenhuizen. Super leuk om de luisteraars te ontmoeten en om deze keer ook live te koken.

Daarna ging ik door naar een andere camping, om zelf vakantie te vieren. Confession: ik kook dan zo min mogelijk. En de ene minuut dat ik wel kookte is toch nog vastgelegd 😉 Ik mocht de nacho’s aan het nachopannetje toevoegen.

<3

Ik ging na onze vakantie ook nog een nachtje alleen weg met Joost. Naar Den Haag en Noordwijk, heerlijk om er ook even samen uit te zijn.

En in augustus kwam er een extra jubileum-product uit: de Makkelijk & Snel agenda 2022! Hij is zo mooi geworden!

September

In de keuken, deze keer voor Santa Maria. Ik ging aan de slag met deze quesadilla’s. Zo lekker!

Oh en dit was een feestje hoor! Onverwachts stonden ineens de scheurkalenders voor de deur! Samen met de meiden ben ik meteen de auto in gejumpt om te kijken.

Jullie bestellingen inpakken <3 Zo tof om jullie enthousiaste reacties te zien!

De #SantaMariaKookclub samen met Francesca en Leonie ‘in het eggie’, samen met 5 van jullie! Zo leuk om weer eens bezoekers van de site in het echt te zien. En wat was het een leuke avond! In dit artikel vertel ik er meer over.

Oktober

Dit blijft geweldig om te zien: De agenda en scheurkalender liggen ook in de winkel!

Dit najaar zette ik mij als ambassadeur in voor stichting Hartekind. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking, op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Door onderzoek te doen kan daar hopelijk verandering in komen. Met de actie Hartekind bakt hebben we bijna 20.000 euro opgehaald!

November

Één van de leukste dingen van het jaar: het maken van de sinterklaas- en kerstrecepten.

December was een drukke maand, niet alleen online maar ook offline. In deze 4 magazines stonden ook artikelen en recepten van mij.

Shootings. In december hebben we een aantal toffe dingen voor 2022 voorbereid. Hier zijn we aan de slag met picknickrecepten en kaas. In het voorjaar zien jullie hier meer van!

Trots op dit trio: de Makkelijk & Snel Agenda 2022 (nu nog verkrijgbaar), het Makkelijk & Snel kookboek en de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2022.

Op naar een nieuw jaar, 2022. Het jaar waarin Brenda Kookt 10 jaar bestaat!

2 reacties

Florina

Dag Brenda, Dank voor al je werk dat je in principe ook voor mij als 'volger' deed. Dit jaar skipte ik veel foodbloggers vanwege non-info, te commercieel of teveel eigenbelang. Maar dit geldt allemaal niet voor jou. Als no-nonsence blogger, receptontwikkelaar en gezinsmen weet je mij i.i.g. te inspireren. Je gehele pakket ontwikkelde kalender, agenda, boek, blocks etc staat hier in de keuken. Ik gebruik het al met veel plezier. Ik wens je voor volgend jaar evenveel plezier en inspiratie als dit jaar en bovenal gezondheid om het allemaal te kunnen doen. Hartelijke groet, Florina.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat lief van je Florina, dank je wel. Fijn ik je kan inspireren

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op