Ga naar de inhoud

Nachopannetje – Nacho recept

Nacho's, maar dan anders. Niet in een ovenschotel, maar een pan. Dit nachopannetje met groenten is een topper!
15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • CADAC kleine pan of bakplaat
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een pan met olijfolie op de barbecue. Fruit de rode ui en voeg daarna de champignons toe, bak deze 5 minuten. Doe hierna de paprika-, courgette- en tomatenblokjes erbij en bak deze kort mee.
2
Stap 2
Giet de mais af en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg als laatste de tex-mex kruiden en wat zout en peper toe.
3
Stap 3
Verdeel de nacho’s over het groentemengsel en bestrooi ze vervolgens met de kaas.
4
Stap 4
Verwarm de nachoschotel nog 10 minuten op de barbecue met deksel op de pan, totdat de kaas gesmolten is.
5
Stap 5
Maak in de tussentijd de guacamole door de avocado te prakken en hem op smaak te brengen met zout en peper.
6
Stap 6
Serveer het nachopannetje met de geprakte avocado, een lik crème fraîche en sweet chilisaus.

Nachopannetje – Nacho recept

Kunnen jullie ook niet wachten tot de zon zich vaker laat zien? Vandaag deel ik een gerecht dat je heel goed op de barbecue kunt bereiden, een nachopannetje. Een pannetje vol met groenten, nacho’s en kaas. Dat wordt smullen!

Het kampeerseizoen is deze meivakantie wat mij betreft officieel geopend, ook al is het deze weken minder zonnig dan we hadden gehoopt. Als er iets is dat je op de camping doet is het barbecueën. Dit nachopannetje is er eentje om te onthouden voor als je op vakantie gaat. Of om te maken als je in je tuin van de barbecue wilt koken. Al moet ik bekennen dat het bij slecht weer ook bereid kan worden in een gewone pan op het fornuis.

Nachopannetje

Cadac camping kookboek

Vorig jaar heb ik samen met CADAC een heel leuk camping kookboek ontwikkeld, daar staat ook het recept voor dit heerlijke nachopannetje in. Eerder deelde ik ook dit zomerse stoofpotje uit het boekje met jullie.

Want op de camping wil je ook lekker eten toch? Met het CADAC Camping Kookboek willen we iedereen inspireren om lekker en gevarieerd te koken op de camping.

In het camping kookboek vind je 30 eenvoudige & inspirerende barbecue recepten. Van fajita-kipspies tot chocoladebroodje, het campingkookboek bevat vlees-, vis- en vegetarische recepten, maar ook een aantal desserts. Makkelijke recepten die je op je CADAC Barbecue kunt bereiden.

CADAC Camping Kookboek is verkrijgbaar bij de CADAC-verkooppunten. Ik bied het boekje ook aan via mijn webshop, echter is het zo snel gegaan dat ik ze pas vanaf 17 mei weer kan leveren. Klik hier voor alle informatie en om het boek te bestellen.

Tip: het boekje is ook een topcadeau voor vaderdag!

Italiaans stoofpotje met kip

Nachopannetje

Nachoschotels uit de oven die ken je waarschijnlijk. Maar wist je dat je nacho’s ook heel goed in een pan of op de bakplaat kunt maken? Dan wordt het geen nachoschotel, maar een nachopannetje.

In dit geval bak ik een mix van groenten in de CADAC kleine pan. Hier voeg ik tex-mex kruiden aan toe. Als de groenten gaar zijn verdeel ik de nacho’s en kaas erop en gaat de deksel op de pan. Zo wordt het een klein oventje, waardoor de nacho’s warm worden en de kaas smelt.

Serveer het nachopannetje met avocado of crème fraîche, eventueel met sweet chilisaus.

Variatietips

In dit geval is het nachopannetje vegetarisch, maar je kunt er ook vlees aan toevoegen. Rul in dat geval bij stap 1 gehakt mee, of bak eens wat blokjes kipfilet mee.

Op de camping is niet altijd alles voorhanden. Ontbreekt er groenten van de ingrediëntenlijst, of kun je bijvoorbeeld geen mais vinden? Laat dit dan achterwege. De camping is de plek om lekker te freestylen en koken met wat je voorhanden hebt. Bij dit nachopannetje is het dan ook niet erg als je het recept een beetje aanpast. Het is ook een perfect recept om restjes groenten in te verwerken.

De nacho’s en kaas zou ik alleen niet achterwege laten 😉

Nachopannetje

 

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op