Ga naar de inhoud

5x gezond tussendoortje – Gezonder bakken

Januari. De maand waarin we allemaal een beetje opletten. Meer groente en fruit, minder snoepen. Maar je wilt natuurlijk wel iets lekkers eten, toch? Daarom tip ik je in dit artikel 5x gezond tussendoortje. Gezondere bakrecepten. Zodat je guilt-free kunt genieten van een lekkere plak cake of een koekje.

5x gezond tussendoortje – gezonder bakken

Banaanmuffins

Als er een gezond(er) baksel is dat gehypet is, dan is het wel de bananabread. Deze banaanmuffins zijn daar een variatie op. Zonder suiker en boter. Met dadels, haver en noten. Lekker als ontbijtje, maar ze doen het ook goed als ontbijt.

Psss… heb je zin in een bananenbrood met alles erop en eraan? Dan tip ik je stiekem toch nog deze hele lekkere versie met suiker en boter.

Gezondere kokosbollen met chocolade

Kokosbollen of kokosmakronen zijn altijd goed. Deze kleine bolletjes met chocolade zijn nog eens gezond ook. Met banaan en haver zijn ze ook nog voedzaam. En het kleine beetje pure chocolade maakt het extra lekker.

Wortelcake met pistache

Wortelcake met pistache

Van wortelcake of carrot cake wordt vaak gedacht dat het gezond is. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd. Vaak zit er ook (veel) boter en suiker in. Deze wortelcake met pistache is verantwoorder. Minder zoet, en toch heel erg lekker.

Wil je altijd een lekker tussendoortje achter de hand hebben? Vries de plakjes cake dan in. Kun je altijd wat lekkers uit de vriezer pakken als je er behoefte aan hebt.

Energierepen met cranberry en noten

Wist je dat het heel simpel is om zelf een lekkere energiereep te maken? Deze energierepen met noten, cranberry’s, dadels en citroen zijn een topper. Lekker fris en lekker sticky. Lekker na het sporten of gewoon als tussendoortje.

Appelcake van havermout

Appelcake met havermout

Tot slot deel ik nog een lekkere, winterse cake. Deze appelcake met havermout is smeuïg en zacht. En extra lekker door de toevoeging van kaneel.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op