Ga naar de inhoud

Healthy kokosbollen met chocolade

Een lekker gezond receptje, met een cheat tintje: Healthy kokosbollen met chocolade. Ik kon het niet laten… Ik had 3 eiwitten over en bedacht dat ik hier kokosbollen mee wilde maken. De kokosbollen van Pauline bevatten geen suiker en dat leek me een verantwoord idee. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door havermout
Delen op

Healthy kokosbollen met chocolade

Healthy kokosbollen met chocolade txt

Een lekker gezond receptje, met een cheat tintje: Healthy kokosbollen met chocolade. Ik kon het niet laten…

Ik had 3 eiwitten over en bedacht dat ik hier kokosbollen mee wilde maken. De kokosbollen van Pauline bevatten geen suiker en dat leek me een verantwoord idee. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door havermout toe te voegen. En chocolade.

Op de een of andere manier moet ik een gezonde baksel altijd net even iets lekkerder maken. In dit geval met chocolade. En dit was een hele goede keuze. Door dat kleine beetje chocolade is het namelijk écht lekker geworden. Een lekkere traktatie die ook nog eens aardig gezond is.

Hoeft het allemaal niet zo gezond en wil je een échte kokosmakroon? Neem dan een kijkje bij dit recept.
Healthy kokosbollen met chocolade 02

Healthy kokosbollen met chocolade

Bereidingstijd 25 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 3 eiwitten
  • 1 banaan
  • 150 gram geraspte kokos
  • 50 gram havermout
  • snuf zout
  • 100 gram pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Prak de banaan fijn zodat een papje ontstaat. Roer de havermout, kokos en zout hier doorheen.

Klop in een vetvrije kom (maak vet vrij met een beetje citroensap) de eiwitten stijf en spatel dit door het banaanmengsel.

Schep met een lepel ballen van dezelfde grootte uit het kokosmengsel. Kneed de ballen met je handen in een soort negerzoenen zodat ze straks mooi blijven staan. Bak de kokosbollen 20 minuten in de oven tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat de kokosbollen op een rooster afkoelen.

Smelt chocolade au bain-marie of in de magnetron (telkens 30 seconden verwarmen en vervolgens doorroeren). Giet de chocolade in een kleiner kommetje en dip de healthy kokosbollen in de chocolade. Plaats de kokosbollen hierna op bakpapier en laat de chocolade opstijven.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kerstboomwafels met chocolade
Romige kerstbroodjes
Sinterklaas Eton Mess Plank
Brownies met chocolate chips

18 reacties

sarah

Kan je ook kokos vlokken gebruiken? En weet je ook misschien hoeveel calorieën er in zo'n kokos bolletje zit?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Met kokosvlokken heb ik in dit recept geen ervaring. Ik vermoed dat deze te grof zijn om in dit recept te gebruiken. Met de calorieën kan ik je in dit geval niet helpen.

Sezer

Hoi heb ze net gemaakt ze zijn echt lekker ook niet zo zoet

Laat een bericht achter

Linda

Hallo Brenda, Deze verantwoorde hapjes lijken me leuk ipv beschuit met muisjes, maar kun je ze ook van te voren maken en invriezen? ( Ivm de voorbereiding en tijd die je hebt als de kleine eenmaal er is) . Dan kan ik later de juiste kleur muisjes erop doen, want we weten niet wat het wordt. Ben benieuwd! Alvast bedankt

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Linda, wat een leuk idee om deze hapjes als kraamhapje te serveren. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik denk dat je deze hapjes heel goed kunt invriezen. En dan na het ontdooien de chocolade en muisjes er op doen. Succes met de laatste loodjes :)

Petra

Dag, Laatst heb ik deze kokosballen gemaakt en aan m'n vrienden laten proeven , ze vonden ze te droog (van je vrienden moet je het maar hebben !) ,wat kan er fout gegaan zijn ? Groet, Petra

Laat een bericht achter

Rianne

Hoi Brenda, Kan ik de banaan ook weglaten of vervangen voor een ander verantwoord ingredient?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Rianne, je kunt de banaan ook weglaten en bijvoorbeeld een beetje honing toevoegen. De banaan zorgt in dit geval voor een beetje zoetigheid (heel licht).

Elly

Hallo Brenda, wat voor havermout heb je gebruikt? En is er verschil tussen havermout en havervlokken? Je leest soms het één en soms het ander in recepten. Meestal gebruik ik gewoon de basishavermout van Quaker.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Havermout zijn havervlokken die iets fijner gemalen zijn. Als je de basishavermout van Quaker gebruikt is het helemaal goed. De instant-versie zou ik niet aanraden, daar zitten meestal extra zoetstoffen in.

Kimberley

Heb hem meteen even overgeschreven, klinkt onwijs lekker!

Laat een bericht achter

Angelina

Ohh deze lijken me heerlijk, ga ik onthouden! :))

Laat een bericht achter

Nicle

De "echte" zijn al lekker, maar de combi kokos-chocolade is natuurlijk helemaal super. Ik ga ze dus maar snel maken!

Laat een bericht achter

Simone

Lekker!! Kokos met chocola is toch ook wel een klassieke combi toch? Altijd goed!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Zeker weten, heerlijk! Al houd ik niet van bounty's ;)

Emily van Kampen

Ik heb gisteren een 'echte' op en die blijven gewoon goddelijk. Stiekem hoop ik dat deze gezonde kokos bollen net zo lekker smaken, zodat ik er iets vaker wat verantwoorder van kan genieten ;)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op