Ga naar de inhoud

Energierepen

Nadat ik in 2013 zwaar verzaakt heb met hardlopen heb ik het inmiddels weer opgepakt. Al moet ik toegeven dat dit wel te danken is aan vriendinnetje Inge die bedacht heeft dat we ieder weekend samen gaan lopen. Vandaag lopen we in Schoorl 10 km tijdens de Groet uit Schoorl run. Het belooft een heftige run te worden,

Energierepen

Energiereep txt

Nadat ik in 2013 zwaar verzaakt heb met hardlopen heb ik het inmiddels weer opgepakt. Al moet ik toegeven dat dit wel te danken is aan vriendinnetje Inge die bedacht heeft dat we ieder weekend samen gaan lopen. Vandaag lopen we in Schoorl 10 km tijdens de Groet uit Schoorl run. Het belooft een heftige run te worden, het parcours is niet bepaald vlak. Voor de extra energie neem ik iets lekkers mee voor mij en mijn loopmaatjes, deze homemade energierepen.

Energiereep 01

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk niet zo van de energierepen ben, ik koop het eigenlijk nooit. Maar het handige aan zelf iets maken is dat je zelf bepaald wat je er in stopt zodat je het lekker vindt. De basis van dit recept komt uit het runmagazine van Runnersworld, hier heb ik een aantal smaakmakers aan toegevoegd.

De energierepen zijn niet alleen lekker voor, tijdens of na het sporten maar ook als je aan het werkt bent of trek hebt in zoetigheid. In de koelkast blijven de repen weken houdbaar, in de vriezer zelfs enkele maanden. Handig om een paar repen achter de hand te hebben als gezond tussendoortje.

Energiereep 03

Energierepen met noten, dadels en cranberries

Bereidingstijd 15 minuten en 1 uur wachttijd

Ingrediënten:

  • 150 gram gemengde noten (ongezouten)
  • 150 gram voorgewelde cranberry’s
  • 16 dadels zonder pit
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 theelepels geschaafde kokos

Bereiding:

Doe de ingrediënten in een keukenmachine, staafmixer of blender en maal het fijn. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn, schep het eventueel even door. Als het mengsel voor je gevoel niet kleverig genoeg is kun je een paar extra dadels toevoegen.

Rol een bal van het mengsel en verpak dit in huishoudfolie. Laat dit ongeveer een uur opstijven in de koelkast.

Maak een mooi vierkant van het mengsel door het met een deegroller plat te rollen (tip: houd folie tussen de deegroller en de substantie zodat er niet plakt. Snijd 12 tot 16 repen.Wikkel elke reep in folie en bewaar dit in de koelkast. De repen blijven een paar weken goed. Eventueel kun je de repen ook invriezen zodat je ze langer kunt bewaren.

Bekijk ook andere recepten
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem

13 reacties

Moni

Voor de eerste keer gemaakt, is een blijvertje. De hele familie geniet ervan.

Laat een bericht achter

marlies

Gisteren een poging gedaan, maar wat ik ook probeerde het bleef niet plakken. Had er uit voorzorg al extra dadels toegevoegd. Heb je nog een extra suggestie voor de volgende keer, want ze zijn wel erg lekker!

Laat een bericht achter

sonja

Mijn repen zijn zo brokkelig, dat ik er balletjes van heb gemaakt. Heel lekker!! ;-)

Laat een bericht achter

Elvira

Ik gebruik dadelpasta, hoeveel gram heb ik dan nodig?

Laat een bericht achter

Ina

Ik mag dan geen 10 kilometer kunnen (of willen) hardlopen, maar deze lekkere energierepen ga ik maken! Misschien met nog wat gedroogde abrikozen erdoor, wat denk je?

Laat een bericht achter

Miss Happinez

Dit lijkt me erg lekker en het is ook nog eens gezond!

Laat een bericht achter

silvia

Helaas voor mij dit x Nog geen wedstrijd. Ik heb gekeken bij de halve en 30 en mocht zelf maar 4km (Ik ben bezig terug te komen van een blessure). Het weer was vanochtend bar en boos. Hoop dat het nu wat beter is.

Laat een bericht achter

Inge

En ze zijn heerlijk!!

Laat een bericht achter

silvia

Succes in schoorl. Ik ben ook van de partij...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel, ik hoop dat de wind zo een beetje gaat liggen. Ga je ook voor de 10? Veel succes!

Nicole

Dit is een lekkere snack na het sporten. Ik heb alles in huis dus vanmiddag maken!

Laat een bericht achter

Tiffany - The CineFiles

Dit lijkt me echt een hele lekkere gezonde snack!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan zeker Ina! Gedroogde abrikozen, pruimen noem maar op. Met dit receptje kun je lekker variëren.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op