5x Pita broodje
Bewaren
Deze week gooi ik er weer een friday 5 in. Op de donderdag 😉 Ik deel 5 x een gevuld pitabroodje. Omdat dat zo op zijn tijd super lekker is en ook lekker makkelijk. Voor dit weekend bijvoorbeeld.
Als ik voor echt makkelijk wil gaan dan koop ik de pitabroodjes in de supermarkt. Bij mijn supermarkt (Deen) liggen in het koelvak verse pitabroodjes, en die zijn veel lekkerder dan de standaard pitabroodjes die niet in de koeling liggen. Maar als ik tijd en zin heb om ze zelf te maken zijn ze het aller lekkerste. Ik gebruik hiervoor het recept van Esmee van Es’ Factory, hier deelde ik dit recept eerder op mijn blog.
En dan heb je dus een lekker pitabroodje, zelf gekocht of zelf gemaakt en dan is het tijd om het nog lekkerder te maken. Tijd voor de vulling.
5x Pita broodje
klik op de titel om het recept te bekijken
Pita Kip-shoarma
Classic, maar altijd goed. Een broodje shoarma, en natuurlijk hoort dat op een pita. Ik ga het liefst voor kip-shoarma en dan serveer ik hem volgens dit recept. Lekker!
Pita Vis met een korstje
Met een pitabroodje hoef je natuurlijk niet altijd te beleggen met shoarma. Wat dacht je van een lekker krokant visje tussen een pita? Een lekkere makkelijke maaltijd, en extra lekker met citroenmayonaise.
Pita tomatenprutje
Het recept voor mijn pita tomatenprutje is bij toeval ontstaan doordat ik restjes uit de koelkast opmaakte voor we op vakantie gingen. Sindsdien zijn het geen restjes maar koop ik het speciaal voor dit recept bij de supermarkt. Super lekker met de gehaktballetjes, ui, paprika en tomaat.
Pita Sushi
Sushi op een broodje. Zonder rijst, maar met een pita broodje. Super simpel met maar een paar ingrediënten: gerookte zalm, avocado, wasabi en mayonaise.
Pita kaas
Dit recept staat niet op mijn blog maar dit is hoe ik ook heel graag een pitabroodje eet. Als we pita’s over hebben vul ik ze met kaas en stop ik ze even in de oven. Ook lekker om er een tosti van te maken met kaas, ham en een beetje ketchup.