Ga naar de inhoud

5x Winter stamppot – de lekkerste recepten

Hebben jullie afgelopen weekend ook op de schaatsen gestaan? Wat is het toch leuk he? Jammer dat het van korte duur was, inmiddels dooit het flink. Nu ze beloven dat het voorjaar er aan komt is het bijna gedaan met de echt winter stamppot. Jammer, want ik ben er gek op, de Hollandse winterkost. Nu het nog kan moeten we er dus even extra van genieten. En daarom moeten we er nog even goed van genieten. Ik zet de echte winter stamppot voor je in het zonnetje, maak ze nu het nog kan!

Ben je opzoek naar nog meer stamppot-inspiratie? Hier tipte ik je 5 andere lekkere stamppotten.

5x Winter stamppot

 width=

Boerenkoolstamppot met chorizo

Als iets een typische winter stamppot is, dan is het wel boerenkool met worst. Omdat boerenkool met worst iedere keer hetzelfde is, besloot ik er iets anders me te doen. Namelijk een boerenkoolstamppot met chorizo en kaas. Klik hier om het recept te bekijken.

Rode kool stamppot met draadjesvlees

Rode kool stamppot

Als het koud is zijn gerechten als deze de lekkerste. Een heerlijk rode kool stamppot met draadjesvlees en gehaktballetjes. Dat is een echte winter stamppot! Door het garen van het draadjesvlees heb je wel even tijd nodig om deze stamppot te maken. Maar het is zo lekker, het is het dubbel en dwars waard!

Andijviestamppot met spekjes

Andijviestamppot

Dit is geen gewone andijviestamppot, maar een andijviestamppot met alles er op en er aan! Niet de gezondste stamppot ever, wel een van de lekkerste. Met roomboter, spekjes, kaas én gehaktballetjes.

Boerenkooltaartjes recept

Boerenkooltaartjes

Met stamppot kun je meer doen, wat dacht je van deze lekkere boerenkooltaartjes? Winter stamppot in een nieuw jasje, een jasje van bladerdeeg.

Bladerdeegtaart met boerenkool en worst

Bladerdeegtaart met boerenkool en worst

Ook kun je stamppot verwerken in een grotere taart. Een cakevorm is hier heel erg goed voor geschikt, zoals ik gedaan heb bij deze bladerdeegtaart met boerenkool en worst.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op