Amusetour Enkhuizen in foto’s
Bewaren
Afgelopen zondag deed ik met een groepje vrienden mee aan de Amusetour in Enkhuizen. Als je me op Instagram volgt heb je al het een en ander voorbij zien komen. Eigenlijk was ik niet van plan hier een artikel aan te wijden op het blog, dit deed ik vorig jaar en twee jaar geleden namelijk ook. Maar omdat het zo leuk was, en ik nogal veel foto’s heb gemaakt leek het me toch leuk ze met jullie te delen in een artikel.
Tijdens de Amusetour loop je met een wijnglas in de hand langs verschillende geselecteerde restaurants. De 9 deelnemende restaurants hadden allen een heerlijke amuse met bijpassende wijn voor ons klaar staan. Zoals je ziet hadden we heerlijk weer afgelopen zondag, dit kwam de sfeer zeker ten goede.
De middag in vogelvlucht:
- we begonnen meteen goed op het terras aan het water van de Mastenbar met een Bonbon van rundercarpaccio gevuld met stoofvlees, mosterdsaus en een kroantje van Parmezaan;
- daarna liepen we door naar de Smederij voor een verrassend pittig worstje van lam en rund, in de vorm van een aangeklede Enkytown Hotdog, een van de favoriete gerechtjes van de dag;
- bij Onder de Wester aten we een bijzonder smakelijk stukje hartige taart van speltdeeg met prei, biologische spekjes cashewnoten, zwarte quinoa en brie;
- bij de Proeftuin werd uiteraard heerlijke sushi geserveerd, dit smaakt altijd naar meer;
- Tocat Catering Party Service serveerde in de inmiddels bij ons bekende loods een kalfstartaar met een bietenchutney en een crème van huisgemaakte mosterd en bietjes kaviaar;
- bij het nieuwe Dok4 Restaurant kregen we een perfecte Steak tartaar met crème van spekbokking, Amsterdamse ui en zure bom voorgeschoteld. Bij het verlaten van het restaurant werd ook nog een ‘MVO’tje ‘ (een macaron voor onderweg) meegegeven;
- op naar zalmrokerij Smoking! Hier serveerden ze uiteraard de beste gerookte zalm, namelijk Sashimi gesneden zalm met aardappelsalade en peterselie coulis. En black label zalm met een venkelsalade met daarbij gerookt schapenijs;
- het gemarineerde buikspek met gekarameliseerde appel en siroop van zoete sherry bij de Drieharinghe was een van de hoogtepunten van de middag;
- we eindigden met de Apple bomb met verschillende bereidingen van Granny Smith met rauwe makreel uit Urk van Restaurant ‘t Vooronder;
- om het af te sluiten aten we bitterballen in het zonnetje op het terras van de Dikke Mik.
Lijkt het je leuk ook eens een amusetour mee te maken? Dat kan! In verschillende steden wordt de amusetour georganiseerd. Onder andere in Groningen, Bergen, Markelo, Vlieland, Volendam, Hoorn, Amsterdam-Zuid, Alkmaar en Amersfoort. Ga voor meer informatie naar de website.