Brenda’s eetdagboekje #4
Bewaren
De afgelopen week heb ik weer bijgehouden wat ik heb gegeten. Het was een normale week, ik ben niet eens uiteten geweest 😉 Het was zo normaal dat ik eigenlijk niet eens echt heb opgelet wat ik heb gegeten.
Ik heb lekker gevarieerd gegeten. Niet extra gezond maar ook niet extra ongezond. Al had ik misschien wel iets meer fruit kunnen eten. En wat meer kunnen drinken, maar daar werk ik aan.
Dit is wat er de afgelopen week in mijn mond verdween:
Maandag
Ik ontbijt met een schaaltje yoghurt met granola. Tussendoor neem ik op het werk een banaan. Bij de lunch neem ik twee dikke sneden donker oerbrood met daartussen geitenkaas en verse spinazie met een beetje honing en pijnboompitjes. Rond 15.00 uur neem ik een appeltje.
Als ik na het werk thuiskom staat er weer een lekker maaltje voor me klaar: witlof met ham en kaas uit de oven met gekookte aardappelen en een kip krokant schnitzel. ‘s Avonds bij de thee eet ik de laatste twee chocoladekoekjes.
Ik drink: 7 kleine glaasjes groene thee, 2 doppers met water en ‘s avonds nog een kop thee.
Dinsdag
In de trein ontbijt ik met een schaaltje yoghurt met homemade granola (de lekkerste ever!). Tussendoor neem ik een donkere boterham met paardenworst en boter.
Als lunch eet ik een salade van couscous met verse spinazie, gerookte kipfilet, zongedroogde tomaat en pijnboompitjes met balsamico azijn. Tussendoor eet ik weer een banaan en ‘s avonds boerenkool met spekjes, aardappelen en een slavink. Na het hardlopen neem ik twee koekjes bij de thee (kale biscuitjes deze keer).
Ik drink: 8 kleine glaasjes groene thee, 2 doppers met water en 1 kop thee
Woensdag
Ik ontbijt met havermout met kaneel, een half appeltje en rozijntjes. Tussendoor neem ik (weer) een banaan. Ik lunch met hetzelfde als maandag: twee dikke sneden met oerbrood met daartussen geitenkaas en verse spinazie met een beetje honing en pijnboompitjes. ‘s Middags neem ik twee rijstwafels met pindakaas, een halve appel en een restje banaan. Simpel, maar super lekker.
Tijdens ‘etenstijd’ zit ik in de auto dus voor ik van mijn werk wegga eet ik als maaltijd wat ik gister als lunch at. Een couscoussalade met spinazie, kip, geitenkaas en tomaat. Bij de workshop neem ik een lekker zoet cakeje.
Ik drink: 8 glaasjes groente thee, 1 dopper, 2 koppen thee en een glas water
Donderdag
Ik ontbijt met yoghurt en granola. ‘s Ochtends heb ik een afspraak en vergeet ik iets tussendoor te nemen. Onderweg naar de volgende afspraak (die uiteindelijk niet doorging) eet ik in de trein een volkoren croissant (ja, ze bestaan) met ham en kaas en een bruin pistoletje met pittige kaas.
Bij de thee neem ik ‘s middags thuis 2 biscuitjes. En nog eentje toe die ik besmeer met nutella. We eten ‘s avonds spitskool gewokt met ui en hamblokjes, aardappelschijfjes en een soort gekruide slavink.
Ik weet niet meer wat ik vandaag heb gedronken, het was niet zo veel geloof ik.
Vrijdag
Ik ontbijt weer lekker met yoghurt en granola. Nadat ik mail, reacties voor de site heb verwerkt en boodschappen heb gedaan neem ik een cracker met smeerworst. Nadat ik twee recepten heb gekookt en op de foto heb gezet lunch ik met twee boterhammen, eentje met paardenworst en eentje met gekruide kaas en mosterd. Daarna schrijf ik artikelen en komen mijn zusje en nichtje langs. Tussendoor neem ik drie vers gebakken haverkoekjes.
‘s Avonds eten we een bietenstamppotje met een stukje vis. Ik heb een heerlijke bankhangavond, daar horen twee schaaltjes naturel chips bij.
Zaterdag
Om 09.00 uur ontbijt ik met een krentenbol met boter en kaas. Tussen het werken en koken door eet ik een speltcracker met smeerworst. Ik lunch laat (pas om 14.30 uur) met 2 boterhammen en een banaan voor ik een rondje ga hardlopen.
‘s Avonds eten we verse tomatensoep (heer-lijk! Ik deel het recept snel met jullie) en kipwraps. Ook de kipwraps waren te lekker, dit recept komt ook snel online. Bij de thee neem ik een haverkoekje en op verjaardag neem ik een paar handjes chips, hapjes (waaronder deze en deze van Brenda Kookt ;)) en ik eet nog een X aantal kaasstengels en mini loempiatjes. (ik ben de tel inmiddels kwijt)
Ik drink: overdag 3 glazen thee, ‘s avonds 3 glazen water en 3 witte wijn
Zondag
Ik was gister laat thuis en slaap lekker uit. Rond 11.00 uur ontbijt ik met een gebakken eitje en twee boterhammen. ‘s Middags eet ik bij mijn schoonouders een cupcake.
‘s Avonds eet ik 1,5 wrap met witlof en geitenkaas (soort flammkuchen), een kommetje tomatensoep en een panini met tonijn. Bij de thee neem ik nog een haverkoekje.
Ik drink: 6 grote bekers thee, 1 glas water
Dit was alweer het vierde eetdagboekje van dit jaar. Ik vond het leuk om de afgelopen weken bij te houden wat ik allemaal in mijn mond stop. Ik merk dat het ‘back to normal’ inmiddels weer aardig in mijn systeem zit, al blijf ik natuurlijk wel lekker van eten genieten. Vanaf nu plaats ik niet meer iedere week een dagboekje. Ik weet dat veel van jullie dat jammer vinden, daarom heb ik een middenweg gevonden. Vanaf nu zal het eetdagboekje eens per maand terugkomen. Geen dagboekjes overkill, maar wel inspiratie hoop ik 🙂
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!