Cycling Diner The Report
Bewaren
Cycling Diner…
het was:
Gezellig
Goed weer (om te fietsen)
Leuk
Heerlijk eten
Een succes
Voor herhaling vatbaar!
Afgelopen zaterdag heb ik met vriendinnetjes (en onze boys) een Cycling Diner gehouden… Het is geïnspireerd op de Walking Diner waarbij je langs verschillende tafels loopt en “socialite” met de andere gasten. Wij zijn gaan fietsen van huis naar huis. Bij ieder adres aten we een gang, in toaal 5 gangen. Lees hier de spelregels van onze Cycling Diner.
We waren met 13 personen. Best een flink aantal als je een 3 (of meer) -gangen diner moet bereiden. Door op meerdere adressen te eten wordt het werk (en de stress) verdeeld. Iedereen doet een beetje en hoeft maar een beetje op te ruimen 😉 .
We begonnen om half 4 bij het eerste adres. We hebben de dag goed volgemaakt rond 2 uur lag ik in mijn bedje..
Ben je benieuwd wat we gegeten hebben?
Cycling diner part 1 – HET menu
Voorafje
Bladerdeeghapje
gevuld met ham, kaas en bechamelsaus
Gevuld tomaatje
gevuld met spinazie, rijst, feta en cashewnoten
Soepje
Broccolisoepje
met creme fraiche, gerookte zalmsnippers en soepstengels
Voorgerechtje
Carpaccio van gerookte zalm met avocadocreme
Hoofdgerecht
Gevulde Courgette
gevuld met een (Italiaans) tomaatgehaktmengsel
geserveerd met aardappelschijfjes
Toetje
Eton Mess
met aardbeien, ijs, malibu en kokos
Het was een gezellige avond! Volgens mij vond iedereen het geslaagd.
Er stonden originele en heerlijke dingen op tafel. Ik vind het super dat iedereen zo zijn best heeft gedaan!
Ook leuk dat je op ieder adres weer naast iemand anders zit en dus ook weer anderen spreekt. Al komt het er bij ons uiteindelijk vaak op neer dat de mannen bij elkaar staan en de meiden ook.
Ik had de taak om het hoofdgerecht te bereiden. Best lastig voor 13 personen. Persoonlijk vond ik het hoofdgerecht het lastigste omdat je er ook voor moet zorgen dat alles warm is, en blijft. De courgettes pastten net aan alle 13 in de oven. Ik ben voor de courgettes gegaan omdat je dit goed kunt voorbereiden. Toen we bij ons thuis kwamen hoefde ik alleen de oven aan te zetten en aardappelschijfjes te bakken. Ideaal! (en het was nog lekker ook!)
Het was een succes, en voor herhaling vatbaar!
Als het aan mij ligt komt er zeker een Cycling Diner part 2!
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!