Ga naar de inhoud

Filmpje: Trio van zalm

3x_voorgerechten_met_zalm1Vorige week ben ik samen met Sabine en Pauline de keuken van Dille en Kamille in gedoken. We hebben samen drie filmpjes opgenomen waarin we jullie inspireren voor de kerstdagen. Een voorgerecht, bijgerechten en als klapper op de vuurpijl een killer van een dessert. Het eerst filmpje de 5 bijgerechten heb ik jullie al laten zien. Vandaag laat ik het tweede filmpje zien. Het voorgerecht: een trio van zalm.

In dit filmpje laten we jullie zien hoe je een heerlijke trio van zalm maakt. Met zalm kun je heel veel kanten op, daarom gaan we voor drie verschillende bereidingen van zalm. Deze drie bij elkaar zorgen voor een heerlijk voorgerechtje.

Taste of Christmas 01

Extra leuk: gister mocht ik samen met Sabine en Pauline koken bij Taste of Christmas in de jaarbeurs in Utrecht! In het AEG Taste Theater kookten we de gerechtjes uit dit filmpje voor het publiek. Best spannend, maar super leuk om te doen! Ook op Taste viel de trio van zalm ontzettend in de smaak. De komende week laat ik jullie meer zien van Taste of Christmas, voor nu gaan we door naar het filmpje!

Video: trio van zalm

Klik hier als je de video niet kunt zien.

De bovenstaande video is verschenen op het YouTube kanaal van OhMyFoodness. Vergeet je ook niet te abonneren op het YouTube kanaal van BrendaKookt en  UitPaulinesKeuken. Zo kun je onze filmpjes als eerste bekijken! 

Scroll naar beneden voor de ingrediëntenlijst van de gerechtjes.

 

3x_voorgerechten_met_zalmfeat

Dit zag je in de video (hoeveelheden voor 4 of meer personen):

Zalmrolletjes met avocadomousse

Bereidingstijd 20 minuten en 3 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten:

  • 300 gram gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel zure room
  • verse bieslook naar smaak
  • citroensap naar smaak
  • sesamzaadjes
  • peper en zout

Bereiding:

Leg een vel huishoudfolie voor je op het aanrecht en verdeel hierover de plakjes zalm naast elkaar. Zorg ervoor dat dit goed aansluit.

Prak de avocado fijn en voeg de zure room, gehakte bieslook, scheutje citroensap, peper en zout toe.

Verdeel de avocadomousse over de zalm. Rol de rol voorzichtig op, je kunt hiervoor een extra bakpapiertje gebruiken, zoals je sushi rolt.

Rol de zalmrol in huishoudfolie en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Haal het folie lot en rol de zalmrol door de sesamzaadjes. Snijd de rol vervolgens in plakken/rolletjes. Garneer de rolletjes met een takje bieslook.

Zalmbonbons met Hollandse garnaaltjes

Bereidingstijd 15 minuten en minimaal 2 uur om op te stijven in de koelkast

Ingrediënten voor 4 bonbons

  • 400 gram gerookte zalm
  • 100 gram Hollandse garnaaltjes
  • 1½ eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel verse dille
  • scheutje citroensap
  • peper en zout

Bereiding

Bekleed een klein bakje of kommetje  met huishoudfolie, zorg dat je ruim folie hebt zodat je de bonbon straks ook af kunt sluiten.

Meng crème fraîche met dille, citroen, peper en zout. Meng de garnaaltjes door het crème fraîche mengsel.

Bekleed het kommetje met plakjes gerookte zalm. Zorg ervoor dat het goed aansluit zodat er geen gaatjes in de zalm zitten.

Vul het kommetje met de garnalenvulling en vouw de zalmbonbon dicht. Druk het plastic aan en laat de bonbon minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de bonbon met een schijfje citroen en dille.

Minirösti met citroenroom en zalmtartaar

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten (hoeveelheid afhankelijk van hoeveel je serveert)

  • 1 grote moot verse zalm of 300 gram gerookte zalm
  • 1 grote aardappel
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 1 ei
  • ½ kleine rode ui
  • 10 kleine augurkjes
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel crème fraîche
  • 2 eetlepels roomkaas (naturel)
  • ½ theelepel citroenrasp
  • peper en zout

Bereiding

Was de aardappel en rasp hem met een grove rasp. Knijp de geraspte aardappel uit zodat het vocht er uit is.

Voeg een fijn gesnipperd uitje en een ei toe en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm olijfolie in een koekenpan en verdeel 8 kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de pan.

Bak de rösti aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur. Laat de rösti hierna afkoelen. Snijd de zalm fijn en doe dit ook met een uitje, augurk en kappertjes.

Voeg dit allemaal samen samen met de crème fraîche. Zorg ervoor dat het goed gemengd is. Breng op smaak met peper en zout.

Roer in een ander bakje de roomkaas los en voeg citroenrasp toe. Verdeel een lepeltje van de roomkaas over de afgekoelde rösti.

Verdeel daarover een lepeltje zalmtartaar. Garneer het gerechtje met fijngehakte bieslook.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op