Kaasfondue – Dip Tips
Bewaren
Toen we laatst gingen kaasfonduen wilde ik niet dat het eentonig zou zijn. Er moest meer dan genoeg lekkers op tafel staan om in de kaas te dippen. Nou ik kan je zeggen: dat is gelukt! Bij deze heb ik al mijn kaasfondue tips om te dippen voor jullie verzameld.
Na het delen van het basisrecept voor kaasfondue (bekijk deze hier) wilde ik ook inspiratie bieden voor het dippen in de kaasfondue. Blokjes brood, bloemkoolroosjes en broccoliroosjes zijn lekker. Maar er is nog veel meer mogelijk! Wat dacht je van pasta, of andere groenten en fruit of vlees? En wil je nog meer afwisselen met de kaasfondue, lees dan onder dit artikel ook even hoe je de kaasfondue een extra twist kunt geven door extra ingrediënten toe te voegen.
Ik ben heel erg benieuwd wat jullie favoriete kaasfondue dippers zijn. Mijn favoriet waren de gehaktballetjes, nacho’s, (gebakken) champignons en aardappeltjes.
Kaasfondue tips
Brood, pasta en meer!
Blokjes brood zijn standaard bij een kaasfondue, en ook erg lekker. Maar op dat gebied is er nog veel meer mogelijk. Zoals:
- blokjes brood (tip neem boerenbrood dat niet te vers is, en neemt bijvoorbeeld wit én donker brood)
- soepstengels
- blokjes gekookte aardappel
- gekookte pasta of ravioli
- nacho’s
Groente en fruit
Ook bloemkoolroosjes en broccoliroosjes worden standaard bij een kaasfondue geserveerd. Maar wist je dat er qua groenten en fruit nog veel meer mogelijk is? Dit lijstje geeft je vast nog meer inspiratie!
- ananas
- appel
- peer
- druiven
- vijgen
- champignons
- bloemkoolroosjes
- broccoliroosjes
- witlofblaadjes
- stukjes paprika
- cherry tomaten
- rauwe ui
- wortel
- venkel
- komkommer
- bleekselderij
Tip: het is lekker om sommige groenten (zoals bloemkool en broccoli) vooraf even te blanceren zodat ze beetgaar zijn. Het is ook erg lekker om de champignons vooraf even te bakken.
Extra tip: het is ook erg lekker om de witlof met een reepje ham erop in de kaasfondue te dippen.
Vlees of vis
Heb je er weleens aan gedacht om vlees of vis te serveren bij de kaasfondue? Gebakken garnalen zijn een topper wat mij betreft, al overtreffen ze gehaktballetjes niet. Het is zo lekker om dit even in de kaas te dippen.
- garnalen (gebakken)
- gehaktballetjes (gebakken, mijn persoonlijke favoriet)
- ham in blokjes
- salami in blokjes
- blokjes droge worst
Nog een extra kaasfondue tips van mijn schoonzusje: het schijnt ook lekker te zijn om KitKats te dippen in de kaasfondue. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar nu ik dit gehoord heb moet ik dat de volgende keer zeker proeven.
Extra smaak!
Tot slot is het ook lekker om iets extra’s aan het kaasmengsel toe te voegen zodat het net wat meer smaak heeft. Denk hierbij eens aan:
- fijngesneden bieslook
- ringetjes lente ui
- ham in blokjes
- salami in blokjes
- mosterd