3x Salade mee naar het werk
Bewaren
Als iemand een echte ‘broodeter’ is, dan ben ik het! Een goed belegd broodje kan een ware traktatie voor me zijn. Daarom eet ik tijdens de lunch meestal brood, zeker als ik aan het werk ben. Het is makkelijk, mega snel klaar te maken en het vult ook goed. En het is lekker. Daarbij ben ik geen type die een hele dag kan overleven op 2 crackers of rijstwafels. Ik moet goed eten.
Maar omdat iedere dag broodjes meenemen soms beetje saai wordt probeer ik het af te wisselen (of aan te vullen) met kommetjes soep en goedgevulde salades.
De salades die ik meeneem moeten aan een paar dingen voldoen: ze moeten gemakkelijk mee te nemen zijn en het moet niet te veel tijd kosten om het klaar te maken.
Thuis maak ik de salade zoveel mogelijk af, ik snijd de ingrediënten en stop de dressing in een apart bakje. Hierdoor voorkom ik dat de gebruikte slasoort slap wordt. Komkommer snijd ik meestal ook pas op het laatste moment. De volgende drie heerlijke salades nam ik de afgelopen weken mee naar het werk.
Salade met rucola, halve avocado, komkommer, gerookte zalm, geitenkaas en een honing/mosterd dressing.
Een combinatie die niet fout kon gaan: zalm met avocado. Enige riskante bij deze salade is de avocado, deze moet wel rijp zijn maar niet té. De avocado nam ik in zijn geheel mee in het bakje. Op het werk bewaar ik de salade inde koelkast en voor het eten maak ik hem klaar. De halve avocado waar de pit nog in zit bewaar ik in een zakje in de koelkast voor de volgende dag.
Simpele ‘Hollandse’ salade: ijsbergsla, gekookt eitje, blokjes gerookte kip, komkommer, tomaatje en kaas met een honing/mosterd dressing.
Dit is een hele simpele, een soort van Hollandse salade die denk ik iedereen wel eens heeft gegeten. Desalniettemin (mooi woord ;)) is deze salade altijd goed. Én de meeste ingrediënten heb ik altijd in huis. Soms is er geen kip of kaas, maar dan laat ik dat er gewoon uit.
Een heerlijke salade voor deze tijd van het jaar: ijsbergsla met komkommer, meloen, prosciutto en feta.
In de supermarkt en bij de groenteboer struikel je deze weken bijna over de meloenen. Daarom moet je ze wel meenemen. En als je ze dan toch in huis hebt, maak dan meteen deze salade!
Als je niet van proscuitto of rauwe ham houdt kun je deze vervangen door een andere hamsoort.
Een uitgesproken dressing heeft deze salade niet nodig, olijfolie met een beetje azijn, peper en zout is voldoende. Maar ook met balsamico azijn is deze salade heerlijk.
Neem je ook wel eens een salade mee voor de lunch? Wat voor salade neem je dan het liefste mee?