Snap Shots augustus #1
Bewaren
De afgelopen twee weken vierde ik vakantie in eigen land. En ja, bij vakantie horen natuurlijk hele lekkere snap shots.. kijk mee naar mijn afgelopen twee weken in ‘food’:
Ik trap deze editie van de Snap Shots af met bloemkool met aardappelen en een gehaktbal. Het eerste Nederlandse maaltje na 2 weken vertoeven op heerlijk Sicilië (bekijk hier de Snap Shots van ons verblijf daar). Na een vakantie kijk ik altijd enorm uit naar de Hollandse pot.
En ik heb ook direct weer zin om lekker gezond te doen. Kiwi en banaan op rijstwafels met pindakaas. Kiwi klinkt misschien een beetje gek maar kiwi en pindakaas vind ik dus echt een heerlijke combi.
Thuiskomen van vakantie en dan dit in de moestuin aantreffen: 2 joekels van pompoenen! De ene pompoen groeit tussen de schutting, deze hebben we af moeten knippen omdat er iets te veel spanning op de schutting kwam te staan. De ander is nog in leven, al weet ik niet voor hoelang. Die pompoenplanten nemen inmiddels zo’n beetje onze complete tuin over.. en dat vindt niet iedereen leuk.
Ik krijg veel vragen of hoe het met me gaat en of de buik al begint te groeien. Zoals je hier op de foto ziet groeit de buik! Inmiddels ben ik 26 weken zwanger, maar op deze foto was ik 24 weken zwanger en was de baby (volgens de boekjes) zo groot als een maïskolf. Dat moest vastgelegd worden 😉
Er is ook aan babyshopping gedaan, en tussendoor moeten we dan toch lekker eten. Als je deze foto bekijkt zou je bijna denken dat we een meisje krijgen. Maar voor ons is het nog een verrassing, we willen niet weten wat het wordt. Dat zien we bij de geboorte 🙂 (wat gokken jullie?)
Ik had een heerlijke middag met mijn foodievriendinnetjes in zonnig Amsterdam. Ik vertel hier later deze week meer over in een uitgebreid fotoverslag.
We bezochten onder andere een bakkerij en dus genoot ik de dagen erna van heerlijk Zuurdesembrood van MAMA bakery.
Vakantie in eigen land staat ook voor lekker gemakkelijk doen. Patatjes halen bij de snackbar dus. Omdat dat soms gewoon té lekker is.
En op een woensdagavond naar de bios gaan. Daar hoort popcorn bij, en een paar handjes M&M’s die ik pik van Joost 😉
Op een heerlijke zonnige zondag gingen we varen met vriendinnen. Ik kan je zeggen dat aan eten geen gebrek was, we namen namelijk allemaal iets mee. Teveel mee. Ik bakte de citroencake (viel in de smaak! Klik voor het recept) en maakte spiesjes met meloen, mozzarella en serranoham.
Met een vriendinnetje streek ik neer bij Café de Ceuvel in Amsterdam, het broodje met pompoenhummus is zeker aan te raden. Al kun je het ook thuis maken natuurlijk, recept voor pompoenhummus staat namelijk ook op mijn blog! Klik hier voor het recept.
Al maanden staat de app snapchat op mijn telefoon. Ik deed er niets mee omdat ik eigenlijk niet echt snapte hoe het werkte. Tijdens mijn vakantie heb ik me er eens in verdiept en ik denk dat ik het nu door heb. Je kunt me volgen via de username ‘brendakookt’. Ik zal proberen er om te denken regelmatig te updaten.
Al weken had ik trek in pannenkoeken. Dus bakte ik pannenkoeken tijdens mijn vakantie. Mijn favoriete beleg is good old stroop, suiker (gewone niet de poeder variant) en geraspte kaas. Op Facebook en Instagram bleek wel dat sommige van jullie hele aparte combinaties maken op de pannenkoek.
Mijn familie kwam gezellig bij ons barbecueën. Omdat ik nog steeds in de vakantiemood was heb ik het mezelf een beetje gemakkelijk gemaakt en het vlees kant en klaar gekocht. Wel maakte ik kruidenboter, salades (waaronder deze), groentespiesjes en de witlof klaar.
Perfecte zondagochtend: croissants (uit een blikje) en een beschuitje met hagelslag.
En de perfecte regenachtige zondagmiddag: op de bank met een kommetje soep met stokbrood. Dit is Engelse Ossenstaartsoep uit een pakje, stiekem mijn lievelingssoep al van jongs af aan.
En laat ik afsluiten met de perfecte afsluiting van mijn vakantie: Tony’s!
Dat waren mijn Food Snap Shots tijdens de vakantie in eigen land in een notendop. Ik heb lekker rustig aan gedaan en genoten van veel lekkers. En tussendoor is er natuurlijk ook gezond gegeten, maar dit staat heel toevallig niet op de foto 😉
Sinds afgelopen maandag is mijn werkende leven weer begonnen. Ik zit boordevol inspiratie en ben klaar om weer lekker aan het werk te gaan voor mijn blog. Omdat het werken bij mijn parttime baan, mijn blog en de zwangerschap soms wel veel energie vergt kan het zijn dat er soms een artikeltje mist. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben. Mocht je toch iets willen lezen, neem dan een kijkje bij de receptenindex.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!