Snap Shots Augustus #2
Bewaren
Als ik door mijn snap shots van de afgelopen twee weken scroll is het direct duidelijk dat ik ook thuis nog lekker vakantie heb gevierd. Er is erg lekker gegeten, en het fijne: het was ook nog mooi weer! Verwacht veel zonnige foto’s met barbecue, ijs en toetjes.
Kijk mee naar mijn foodfoto’s van de afgelopen twee weken.
Ik kom thuis van vakantie en nadat ik de vakantiespullen zijn opgeruimd begin ik direct met het schoonmaken van de keuken. Ook de vriezer moest er aan geloven. Door de drukte rondom het boek had ik voor sommige dingen even geen tijd vrijgemaakt. Zoals het schoonmaken en opruimen van keukenkastjes. Heerlijk om nu weer een blinkende keuken te hebben.
Het lekkerste ontbijtje.
Barbecuen met een groep vrienden. Mijn aandeel was de caprese salade.
Extra leuk: Dave maakte de Old Amsterdam burgers van mijn blog voor op de BBQ. Lekker! De burgers zijn wel vrij machtig, dus het is aan te raden om de burgers niet te groot te maken.
Lunchen met tonijn. Dit lijkt op de tonijnsalade van dit recept (uit de oude doos), maar dan heb ik de ingrediënten los op het broodje geserveerd in plaats van door elkaar te roeren.
Fruitje! Doordat ik voor Fem dagelijks fruithapjes maak eet ik zelf ook weer meer fruit. Win – win.
Samen met Monique, Pauline en Philippine aten we bij Morgan en Mees in Amsterdam. Wat is dat een leuke zaak zeg. Gezellig bijkletsen onder het genot van heerlijke gerechtjes. Net als Mo en Paul bestelde ik twee voorgerechten (coquilles met chorizo en steak tartare) en samen deelden we de lekkere toetjes zodat we van alles konden proeven.
Smoothie operators stuurde me deze smoothie box om te testen. De inhoud zijn de ingrediënten voor maar liefst 5 smoothies. Leuk om op deze manier eens iets anders te doen met smoothies. Al moet ik toegeven dat smoothies met cacao, noten, zaden en gojibessen er door niet zo mijn ding zijn.
Ken je die drie vriendinnen die op dinsdag gezellig samen buiten de deur wilden lunchen? Ze gingen niet! De zaak waar ze hadden afgesproken was dicht en er waren geen andere lunchrooms of restaurants in de omgeving. #bummer Er zat dus niets anders op dan boodschappen halen bij het winkelcentrum en thuis in de tuin te lunchen. Ook gezellig, maar toch net niet zo lekker als wat het plan was.
Onverwachts belanden we met zijn drietjes op terras. Wijntjes, bitterballen, tonijn van de black basterd met wasabimayo en een ijsje van Vivaldi toe. Topdag!
Fruitige lunch: aardbeien en pindakaas met banaan en hagelslag.
Nog een topdag: varen door de polder met lekkere hapjes aan boord. Mijn schoonzusje maakte deze hapjes van appel met brie, honing en pistache.
Chippie er bij. (en ja die handjes komen iedere editie weer terug. Ze zijn ook zo schattig.. en snel! Voor je het weet hebben ze weer iets te pakken)
En als afsluiter weer een barbecue, deze keer in onze tuin. Als je deze zomer met mij gaat barbecueen dan eet je de caprese salade. En als ik bij jou ga barbecuen neem ik hem mee.
Altijd een goede afsluiter van de vakantie: pannenkoeken!
Een oliebol mag op de kermis niet ontbreken.
En dan aten we ook nog minipizza’s, wat een feest! Je kunt wel raden welke voor hem en welke voor mij waren 😉
Zijn jullie ook vakantie aan het vieren? Hebben jullie in Nederland of in het buitenland lekkere dingen ontdekt?
Wat een heerlijke foto’s he? Ik krijg direct een zomergevoel als ik dit zo terugzie. Gelukkig wordt het vanaf vandaag weer beter weer dus ik hoop dat ik de volgende editie weer lekkere zomerse foto’s met jullie kan delen. Al is het vakantie vieren nu over hoor, ik ben weer lekker aan het werk voor mijn blog. En dat is ook niet verkeerd hoor. Ook probeer ik vanaf nu weer gezond(er) te eten. Het wordt tijd dat ik de zwangerschapskilo’s kwijt ga raken.