Ga naar de inhoud

Caprese salade

Een klassieke caprese maar dan net even anders dan je gewend bent. Goed gevuld en met extra veel smaak. Laatst verzorgde ik bij een familiebarbecue de salade. Ik wilde iets dat snel klaar was en zonder vlees of vis. Tijdens een barbecue eet je daar vaak meer dan genoeg van. Het werd een versie op

Caprese salade

Salade met mozzarella en tomaat

Een klassieke caprese maar dan net even anders dan je gewend bent. Goed gevuld en met extra veel smaak.

Laatst verzorgde ik bij een familiebarbecue de salade. Ik wilde iets dat snel klaar was en zonder vlees of vis. Tijdens een barbecue eet je daar vaak meer dan genoeg van. Het werd een versie op de good old caprese salade.

Deze caprese salade is goed gevuld, de tomaat en mozzarella zijn namelijk aangevuld met sla en verse spinazie. En de salade brengen we op smaak met balsamicoazijn en groene pesto. De salade was heel snel op, zelfs de mensen die eigenlijk geen tomaten of mozzarella lusten smulden ervan..!

Capresesalade met spinazie

Caprese salade

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

  • 2 tomaten
  • 1 bol buffel mozzarella
  • gemengde sla
  • verse spinazie
  • basilicum
  • pijnboompitjes, geroosterd
  • balsamicoazijn / groene pesto

Bereiding

Meng de sla met de verse spinazie en 2 theelepels groene pesto en verdeel dit over een groot bord of schaal.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel dit over de sla. Besprenkel de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

13 reacties

Nita

Hallo Brenda, Graag een recept zonder kolhydraten. Een bijgerecht en een hoofdgerecht aub.

Laat een bericht achter

Ada

Wat doe je met de basilicum en serranoham?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoe de serranoham er bij komt weet ik niet ;) Die heb ik verwijderd. De basilicum strooi ik tot slot over de salade

Joan Kramer

Gemaakt: heeerlijk!

Laat een bericht achter

Tanja

Mmm, deze lijkt me idd heel erg lekker! En het ziet er ook heel aantrekkelijk uit met al die kleuren!

Laat een bericht achter

Jeannet

Hoi hoi, Hoeveel gemengde sla en spinazie bedoel je in dit recept? 1 zakje of een bepaald gewicht?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik ben daar nogal 'los' in. Voor een bijgerecht voor 4 personen heb je aan 100 gram spinazie en 100 gram gemende sla meer zeker voldoende. Je kunt ook van allebei een flinke hand nemen.

Wiekie

Ga hem zeker maken, helemaal mijn smaak

Laat een bericht achter

Heike.

Ziet er heerlijk uit en ga deze zeker snel eten. Thx Brenda voor dit heerlijk gerecht.

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Ziet er heerlijk uit! Tomaat, mozzarella basilicum blijft een goede combinatie!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Echt he!? :)

Kirsten

Lekker met die pijnboompitjes :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op