Ga naar de inhoud

Caprese salade

Deze caprese salade is goed gevuld, heeft veel smaak en is ook nog eens snel klaar. Wat wil je nog meer?

15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Caprese salade

Een klassieke caprese salade maar dan net even anders dan je gewend bent. Goed gevuld en met extra veel smaak. Superlekker als lunch of als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue!

In de zomer smaken tomaten echt op z’n best. Omdat ze dan zo lekker zijn op zichzelf, laten de beste zomerse tomatenrecepten de tomaat in het middelpunt staan – en dat is waar deze makkelijke caprese salade om de hoek komt kijken.

Salade met mozzarella en tomaat

Laatst verzorgde ik bij een familiebarbecue de salade. Ik wilde iets dat snel klaar was en zonder vlees of vis. Tijdens een barbecue eet je daar vaak meer dan genoeg van. Het werd een versie op de good old caprese salade.

En zeg nou eerlijk… Het liefst geniet je van een insalata caprese terwijl je op vakantie bent op Capri, uitkijkend over de Middellandse Zee terwijl je nipt van een glaasje Limoncello of een Aperol Spritz. Want wat is een betere manier om deze kleurrijke salade te proeven dan op het eiland waar hij werd uitgevonden?

Maar geloof me, thuis is het ook écht een feestje om te eten.

Caprese salade

Deze caprese salade is goed gevuld, de tomaat en mozzarella zijn namelijk aangevuld met sla en verse spinazie. En de salade brengen we op smaak met balsamicoazijn en groene pesto. De salade was heel snel op, zelfs de mensen die eigenlijk geen tomaten of mozzarella lusten smulden ervan… En dat zegt wat!

Capresesalade met spinazie

Salade met mozzarella en tomaat

Een caprese salade is dus heel simpel: mozzarella en tomaat, met wat sla, verse spinazie, groene pesto, geroosterde pijnboompitjes en balsamicoazijn. Superlekker en heel fris.

Eerst leg je een bedje van sla, spinazie en groene pesto neer op een bord. Vervolgens schik je de tomaten en buffelmozzarella om en om op een schaal. Voordat je het gaat serveren besprenkel je de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze caprese salade

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Meng de sla met de verse spinazie en 2 theelepels groene pesto en verdeel dit over een groot bord of schaal.
2
Stap 2
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel dit over de sla. Besprenkel de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade
Romige kerstbroodjes

13 reacties

Nita

Hallo Brenda, Graag een recept zonder kolhydraten. Een bijgerecht en een hoofdgerecht aub.

Laat een bericht achter

Ada

Wat doe je met de basilicum en serranoham?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoe de serranoham er bij komt weet ik niet ;) Die heb ik verwijderd. De basilicum strooi ik tot slot over de salade

Joan Kramer

Gemaakt: heeerlijk!

Laat een bericht achter

Tanja

Mmm, deze lijkt me idd heel erg lekker! En het ziet er ook heel aantrekkelijk uit met al die kleuren!

Laat een bericht achter

Jeannet

Hoi hoi, Hoeveel gemengde sla en spinazie bedoel je in dit recept? 1 zakje of een bepaald gewicht?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik ben daar nogal 'los' in. Voor een bijgerecht voor 4 personen heb je aan 100 gram spinazie en 100 gram gemende sla meer zeker voldoende. Je kunt ook van allebei een flinke hand nemen.

Wiekie

Ga hem zeker maken, helemaal mijn smaak

Laat een bericht achter

Heike.

Ziet er heerlijk uit en ga deze zeker snel eten. Thx Brenda voor dit heerlijk gerecht.

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Ziet er heerlijk uit! Tomaat, mozzarella basilicum blijft een goede combinatie!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Echt he!? :)

Kirsten

Lekker met die pijnboompitjes :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op