Snap Shots juli 2013
Bewaren
Juli was een heerlijke maand. Er stonden geen foodevenementen op de planning, wel is er veel gebarbecued. Niet alleen voor de barbecueweek, ook is er gebarbecued met (schoon)familie, vrienden en collega’s. Be prepared voor de vele barbecue foto’s. Naast al het barbecueën moest er ook gewoon gewerkt worden, maar aan het einde van de maand was ik lekker vrij. Kijk snel mee naar de snap shots die ik maakte.
We begonnen de maand met een barbecue in Muiden.
Na de barbecue stonden er twee gigantische schalen met tiramisu op tafel… natuurlijk nam ik ook een (flinke) portie.
Ik maakte hapjes voor de verjaardag van mijn schoonzus. Aangezien nichtje Kyra net geboren was stond haar hoofd daar niet naar. Die van mij uiteraard wel 😉
Volgens mij heb ik bijna de hele maand buiten geluncht #heerlijk!
Gezellig varen met familie. Mijn eigen barbecuetips bracht ik in de praktijk. IJskoud verfrissend water met munt en citroen. Daarna volgde wijn, de aardbeiencake en een barbecue tijdens de barbecueweek.
Ik heb een nieuwe grillplaat gekregen. Ik ben dus helemaal into the panini! Binnenkort vertel ik je hier meer over.
Een welverdiend wijntje in de tuin na een dag werken.
Ik ontving deze maand weer heerlijke foodpost! The Free Range Cook van Annabel Langbein, een heerlijk kookboek! Binnenkort laat ik je hier meer van zien. Nieuwe melanges van Pickwick, ik ben gek op thee dus dit kwam goed uit. Én ik ontving een bomvolle HelloFreshbox.
Met collega’s ging ik uiteten in Bergen. Ein-de-lijk at ik coquilles. Als visliefhebber was dat er eerder niet van gekomen. Raar, maar waar. Ze waren erg lekker, al vond ik de kreeftensaus die erbij geserveerd was een beetje te veel van het goede.
Joost stuurde mij deze foto. De koelkast zal bomvol. 5 maaltijden van HelloFresh plus boodschappen die ik haalde voor het maken van hapjes en salades voor een feestje. Zijn broodtrommel voor de volgende dat paste er eigenlijk niet meer bij.
Gezellig barbecueën en borrelen met collega’s als afsluiter van het collegejaar.
Festival voedsel, lekkere kipsaté! (niet mij hand en voeten, wel mijn portie kipsaté)
Ik maakte hapjes en salades voor een verjaardag. The day after nam ik restjes pastasalade mee naar het werk voor de lunch. Zonde om weg te gooien.
Deze maand testte ik de Hellofresh box met recepten van Annabel Langbein. Dit zijn de maaltijden die we hebben gegeten:
- Gebakken kippendij met limoenblad, chilipeper en groenten
- Thaise biefsalade met noedels
- Gegrilde zalm met aardappelen en sperziebonen met citroen
- Paccari met ricotta, spinazie en rode peper
- Pikante roerbakschotel met kikkererwten en paprika
De pikante roerbakschotel met kikkererwten staat niet op de foto. Deze heb ik bij een barbecue geserveerd. Dit gerecht was het minst naar mijn smaak. Daarom vond ik het wel lekker dat ik het met meerdere personen kon delen.
De Thaise biefsalade deelde ik al met je in dit artikel. Vooral de combinatie van limoen met chilisaus vond ik ontzettend lekker. Dit is ook bij het gerecht van de gebakken kippendij gebruikt. Deze combinatie ga ik zeker vaker eten. De gegrilde zalm met aardappelen en sperziebonen was onze favoriet. Een lekker (simpel) gerecht met zomerse smaken, ideaal als je in de tuin kunt eten. De aardappeltjes hebben we de week erna nog een keer gemaakt.
Lijkt het je leuk ook een keer HelloFresh te testen? Tot eind september kun je een box met korting bestellen. Gebruik kortingscode: BRENDA15. Meer informatie hierover lees je hier.
Tegen het einde van de maand het ik echt een BREAK nodig. Ik was aan vakantie toe! #Kitkat
Na het werk lekker relaxed samen met mijn lief barbecueën in de tuin. We hadden alles zo neergezet dat de skottelbraai uit de wind stond en wij lekker in het zonnetje konden zitten. Echt genieten..
Simpel, maar echt een feestmaal voor mij. Witlof met ham en kaas uit de oven, gekruide aardappeltjes (HelloFresh-style) en een slavink.
Ik was aan een break toe, en gelukkig kreeg ik dat ook. De afgelopen week gingen we naar vrienden die in Nederland op de camping stonden. Het weer was top! Bijna te warm, maar we mogen natuurlijk niet klagen dat het eindelijk zomer is. Ik ben geen snoeper, maar als ik een dagje (of langer) wegga trakteer ik mezelf meestal op deze yoghurt snoepjes. Lekker! Met warm weer bewaar ik ze in de koelkast, zijn ze lekker fris.
Brenda Kookt goes camping-style! Ik was niet in charge over het eten, omdat ik ook vakantie had vond ik dat he-le-maal niet erg. Wel mocht ik in de tent de spekjes bakken voor in de lekkere salade van Jorien.
En natuurlijk ging de barbecue hier ook aan 🙂
Bij het meer genoten we van het zonnetje, als verkoeling namen we deze gouwe ouwe.. ken je hem nog?