Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Aardbeiencake

Aardbeiencake 6 txt
Nu de Hollandse aardbeien volop verkrijgbaar zijn, zijn ze op zijn lekkerst. Als de aardbeien dan ook nog uit de achtertuin van de buurman (of opa, maar die waren net op toen ik deze cake wilde bakken) komen kan het bij mij helemaal niet meer stuk.
Vandaag deel ik een aardbeiencake met jullie. Met dit mooie weer wil je misschien liever niet in de keuken staan. Maar voor deze cake hoef je niet veel te doen. De bereiding neemt ongeveer 15 – 20 minuten van je tijd in beslag. Daarna moetje nog 30 minuten wachten tot de cake klaar is. In die tijd kun je lekker van het zonnetje genieten.
En deze cake eet je natuurlijk buiten in het zonnetje op. Liefst niet in je eentje maar met vrienden of familie. Als het weer het toelaat. Is dat niet het geval? Dan begint de zon spontaan te schijnen als je een hap van deze cake neemt.
Aardbeiencake 1
Aardbeiencake 2
Zo ziet de cake eruit voor hij in de oven gaat. Je denkt misschien dat het weinig beslag is in vergelijking met de aardbeien. Maar de cake gaat nog rijzen zodat de aardbeien die nu bovenop liggen straks lekker in de cake verstopt zitten.
Aardbeiencake 3
Zo dus. De aardbeien zijn bijna niet meer te zien. Maar zeker nog wel te proeven. Dit is een lekkere, zoete, frisse cake. Ik heb de cake een dagje in de koelkast bewaard, hierdoor was hij extra fris (letterlijk en figuurlijk). De ideale cake op een mooie zomer dag.
Aardbeiencake 7

Aardbeiencake

 Ingrediënten
 • 160 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 175 gram kwark
 • 2 eieren
 • 120 gram kristalsuiker
 • 2 eetlepels (of 1 zakje) vanillesuiker
 • 25 gram boter
 • 500 gram aardbeien
 • 125 gram aardbeienjam
 • een hand geschaafde amandelen
 Extra benodigd: een bakvorm. Ik gebruikte een vierkante vorm van 20 x 30 cm, maar je kunt natuurlijk ook een ronde taartvorm gebruiken.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in.
Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote aardbeien. Smelt de boter in een sauspannetje.
Meng met een mixer de eieren met de suiker en vanillesuiker in 5 minuten tot het een romig mengsel.Zeef de bloem en roer dit samen met de kwark, bakpoeder en gesmolten boter door het romige mengsel. Meng de helft van jam en de helft van de aardbeien door het beslag.
Verdeel het beslag in de bakvorm.Verdeel hierover de overgebleven jam, smeer dit uit. En strooi tot slot de overgebleven aardbeien en geschaafde amandelen over het beslag.
Bak de cake in 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
Geniet van deze heerlijke zomerse frisse aardbeiencake.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

23 Reacties

 1. Riny 20 juli 2017 om 08:38

  Hoi Brenda. Ik zou heel graag deze aardbeien cake willen bakken. Er zijn nog veel aardbeien, lijkt me heerlijk. Ik vraag me af of de cake niet heel erg vochtig en klef wordt van de aardbeien? Of valt het mee? In elk geval bedankt voor je recept. ?Fijne dag, groetjes van Riny

  1. Riny 20 juli 2017 om 08:54

   Sorry Brenda ik zie dat er al iemand deze vraag gesteld heeft.
   Ga de aardbeien goed drogen na het wassen.
   Groetjes.. Riny

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *